7+1 λόγοι για να πίνεις καφέ επτά μέρες τη βδομάδα - Point of view

Εν τάχει

7+1 λόγοι για να πίνεις καφέ επτά μέρες τη βδομάδα



Δείτε τους 7+1 λόγους που βρήκαμε στο Men's Health, για τους οποίους πρέπει να πίνουμε καθημερινά το καφεδάκι μας!!!

1. Απόκτησε Αστραφτερό Χαμόγελο


Στην προκειμένη περίπτωση, το κίτρινο είναι το χρώμα της ελπίδας. Οι χημικές ουσίες του καφέ προλαμβάνουν τη φθορά των δοντιών, καθώς εμποδίζουν τα βακτήρια να κολλήσουν στο σμάλτο, σύμφωνα με ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μιλάνου.

2. Ζήσε για Πάντα

Αν στον Όλυμπο αντί για αμβροσία έπιναν καφέ μπορεί να είχαν επιβιώσει και μ.Χ. Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Scranton βρήκαν ότι ο καφές είναι άριστη πηγή αντιοξειδωτικών, κάτι που θωρακίζει τον οργανισμό σου στον καρκίνο και τις καρδιαγγειακές παθήσεις.

3. Κάνε (Καλό) Κεφάλι

Ηπιες μέχρι αναισθησίας; Με το που ξυπνήσεις, αν δεν έχεις βρεθεί πουθενά χαμένος με την αγέλη του Γαλυφιανάκη, άναψε την καφετιέρα. Η καφεΐνη αυξάνει την παραγωγή των οξέων του στομάχου, βοηθώντας τον οργανισμό σου να απορροφήσει τις ουσίες των παυσίπονων πιο γρήγορα, σύμφωνα με μία μελέτη που δημοσιεύτηκε στο Archives of Neurology.

4. Πήγαινε (Επιτέλους) Τουαλέτα

Μία πρόσφατη μελέτη έδειξε ότι οι διαλυτές φυτικές ίνες του καφέ περιορίζουν τα συμπτώματα δυσκοιλιότητας. Βέβαια, μην το παρακάνεις, καθώς η υπερβολική κατανάλωση μπορεί να επιφέρει τα αντίθετα αποτελέσματα.

5. Γίνε Φέτες

Η καφεΐνη καταστέλλει την όρεξη κι επιταχύνει το μεταβολισμό σου, ευνοώντας έτσι την καύση θερμίδων. «Τρία φλιτζάνια καφέ τη μέρα σε συνδυασμό με καθημερινή σωματική άσκηση και διατροφή χαμηλή σε λιπαρά μπορεί να ενισχύσει την καύση λίπους κατά 20%» λέει η Catherine Collins, επικεφαλής διαιτολόγος του St. George Hospital στη Μεγάλη Βρετανία.

6. Γυμνάσου Καθιστός

Βάλε στο πρόγραμμα τις άρσεις κούπας και τις πιέσεις αναδευτήρα. Η καφεΐνη ενεργοποιεί το νευρικό σου σύστημα, αυξάνοντας τον κιρκάδιο ρυθμό και το ρυθμό της αναπνοής σου, γεγονός που προετοιμάζει το σώμα σου για κορυφαίες επιδόσεις. Επίσης, μπορεί να έχει άμεση επίδραση στους μυς σου. Ειδικοί θεωρούν ότι προκαλεί την έκκριση επιπλέον ασβεστίου στους μυς σου, «Αυτό σημαίνει ισχυρότερες μυϊκές συσπάσεις» λέει ο Terry Graham, διατροφολόγος στο Πανεπιστήμιο του Guelph, στον Καναδά.

7. Μείνε Όρθιος

Ερευνητές από το Χάρβαρντ παρακολούθησαν 50.000 άντρες για περίπου 20 χρόνια και βρήκαν ότι εκείνοι που έπιναν τον περισσότερο καφέ (6 ή περισσότερα φλιτζάνια τη μέρα κανονικού καφέ ή ντεκαφεϊνέ) είχαν 60% λιγότερες πιθανότητες αναπτύξουν καρκίνου του προστάτη σε σχέση μ’ εκείνους που δεν έπιναν. Το συγκεκριμένο ποσοστό έπεσε στο 30% για εκείνους που έπιναν 1-3 φλιτζάνια τη μέρα. Μην το παρακάνεις, όμως, γιατί η υπερβολική κατανάλωση καφέ, από την άλλη, μπορεί να βλάψει τη στύση σου.

8. Δεν Υπάρχει Λόγος. Είσαι Έλληνας.

Οι καφετέριες στην Ελλάδα είναι ίσως ο μόνος κλάδος εστίασης που δεν έχει επηρεαστεί από την κρίση. Κι αυτό γιατί ο θεσμός του καφέ περνάει λόγω DNA από γενιά σε γενιά. Σπανίως θα δεις ανθρώπους να μιλάνε έχοντας μπροστά τους ένα χυμό πορτοκάλι. Η σχέση σου με τον καφέ κοντράρει ακόμα και Ιταλό.

Pages