11 γνωρίσματα που καθιστούν κάποιον ιδανικό σύντροφο - Point of view

Εν τάχει

11 γνωρίσματα που καθιστούν κάποιον ιδανικό σύντροφο




Exoυν οι άνδρες βιολογικό ρολόι; Ναι, έχουν. Ενας άνδρας μπορεί να αισθανθεί την ανάγκη να κάνει παιδιά όταν βρει την γυναίκα που θα του εμπνεύσει τα κατάλληλα συναισθήματα. Οπως ακριβώς συμβαίνει και με τις γυναίκες. Το πρόβλημα είναι πάντα πώς θα καταλάβει, τόσο ένας άνδρας, όσο και μια γυναίκα ότι αυτή/αυτός που έχει απέναντί του είναι η/ο κατάλληλος για να την/τον παντρευτεί.

Και μπορεί όταν κάποιος συναντά τον άνθρωπο της ζωής του να το καταλαβαίνει από το πρώτο δευτερόλεπτο, αλλά πάνω στην ενθουσιασμό είναι πολύ πιθανό να αγνοήσει κάποια πολύ σημαντικά στοιχεία που η ύπαρξή τους προμηνύει έναν ευτυχισμένο έγγαμο βίο. Υπάρχουν 11 σημεία που μπορεί να τσεκάρει κανείς για τον σύντροφό του για να καταλάβει αν είναι ο άνθρωπος της ζωής του:

 
Εχει καλή αίσθηση του χιούμορ

Χιούμορ γενναιόδωρο, πηγαίο, θετικό που κάνει τη ζωή πιο διασκεδαστική και τις δυσκολότερες στιγμές πιο εύκολες. Οχι χιούμορ κοροϊδευτικό, προσβλητικό και χιούμορ που χρησιμοποιείται για να αποφευχθεί η ανάληψη ευθύνης. 

 
Νοιάζεται για όσα σας απασχολούν

Νοιάζεται για τις απόψεις σας, τα συναισθήματά σας, θυμάται τι έχετε πει και σας συμπεριφέρεται με ειλικρίνεια και φροντίδα.

 
Εχει άποψη

Μπορεί καθένας να ψάχνει στο πρόσωπο του συντρόφου του έναν καλό ακροατή, αλλά σίγουρα ψάχνει έναν άνθρωπο του οποίου θέλει να ακούει τις απόψεις και τις ιδέες. 

 
Συζητά, λύνει προβλήματα, υποχωρεί

Πρόσφατες έρευνες έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι η ποιότητα μιας σχέσης καθορίζεται από το βαθμό που το ζευγάρι είναι ικανό να λύνει τα προβλήματά του. Ολοι ψάχνουν έναν άνθρωπο που είναι έτοιμος να ακούσει και να συνεργαστεί. Οχι κάποιον που το πρώτο του μέλημα είναι να αμυνθεί ή να γίνει σαρκαστικός. 

 
Σας αποδέχεται

Επειδή κάθε άνθρωπος είναι διαφορετικός, είναι παρά πολύ σημαντικό για μια σχέση ο ένας να αποδέχεται τη διαφορετικότητα του άλλου. Η ασφάλεια και η άνεση δημιουργούνται από τα κοινά στοιχεία, αλλά ο ενθουσιασμός και η εμβάθυνση της σχέσης από τα διαφορετικά στοιχεία του καθενός. 

 
Είναι ανοιχτός

Ενας άνθρωπος που δεν μιλάει για τον εαυτό του, που δεν επιτρέπει στον άλλον να τον γνωρίσει, σίγουρα δεν είναι ο κατάλληλος για να γίνει ο άνθρωπος κανενός. 

 
Εχει μια ολοκληρωμένη ζωή - Φίλους, οικογένεια και ενδιαφέροντα

Ενας άνθρωπος για να είναι ισορροπημένος πρέπει να έχει εκτός από δικούς του ανθρώπους και ενδιαφέροντα. 

 
Αναζητά τη γνώση

Δεν υπονοεί κανείς ότι για να παντρευτείς κάποιον πρέπει να είναι... Αϊνστάιν. Απλώς μια σχέση μπορεί να κρατήσει περισσότερο όταν και τα δύο μέλη του ζευγαριού έχουν δίψα για το καινούριο. 

 
Είναι σεμνός, ταπεινός και έχει ισορροπημένο εγώ

Ανθρωποι με τεράστιο «εγώ» είναι δύσκολο να συνυπάρξουν με άλλους. 

 
Είναι συναισθηματικά ώριμος

Είναι όμορφο και διασκεδαστικό κάποιος να έχει παιχνιδιάρικη ή και παιδιάστικη διάθεση, αλλά είναι πολύ σημαντικό ένας άνθρωπο να είναι ξέρει που υπάρχουν όρια. Πότε πρέπει να σταματήσει να συμπεριφέρεται σαν παιδί γιατί ο άλλος τον χρειάζεται δίπλα του.

 
Εχει ένα υγιές ιστορικό σχέσεων

Κανενός το παρελθόν δεν είναι τέλειο. Ολοι έχουν τις αδυναμίες τους. Το σημαντικό είναι ο άλλος να μπορεί να αναγνωρίζει το τι μπορεί να πήγε στραβά σε προηγούμενες σχέσεις του και να δείχνει τη διάθεση να μην επαναλάβει τα ίδια λάθη.
via

Pages