Η μόδα θέλει εσπαντρίγιες - Point of view

Εν τάχει

Η μόδα θέλει εσπαντρίγιες



Πρώτοδημιουργήθηκαν στην Ισπανία από αγρότες και έγιναν μόδα από τους Άγγλους που τις πρωτοφορέσαν στις παραλίες. Διάφορες από τις μεγαλύτερες stars του Hollywood, τις επιλέγουν γα τις καθημερινές και όχι μόνο εμφανίσεις τους. Το διάσημο παπούτσι επιστρέφει δυναμικά σε πολύχρωμα, δερμάτινα, ή με ύφασμα σχέδια και γίνεται ο «αντίπαλος» των μπαλαρίνων.
Συνδυάζεται εύκολα με κολάν, φούστες, maxi φορέματα, σορτς και skinny jeans, ενώ παράλληλα βοηθάνε οι διάφοροι χρωματικοί συνδυασμοί που τις κάνουν ευκολοφόρετες.
Εσπαντρίγιες αρχικά φορούσαν οι ψαράδες και οι αγρότες. Τον 20ό αιώνα οι Λόρκα, Νταλί και άλλοι διανοούμενοι τις πρωτοφόρεσαν σε σαλόνια και ακριβά εστιατόρια. Έτσι οι εσπαντρίγιες απέκτησαν αυτόν τον μποέμ χαρακτήρα τους.
Ήταν φτιαγμένες από χοντρό μπεζ σκοινί, που αποτελούσε τη σόλα του υποδήματος, και μπλε καραβόπανο, το οποίο αποτελούσε το κάλυμμα του παπουτσιού.
Σήμερα, τα υλικά είναι πάνω κάτω τα ίδια, με ορισμένες μάρκες να χρησιμοποιούν ακριβώς τα ίδια υλικά με το παρελθόν, ενώ άλλες έχουν φέρει αλλαγές, χρησιμοποιώντας πιο ανθεκτικά υλικά και σόλα από καουτσούκ για το πέλμα ώστε να μην καταστρέφεται γρήγορα το παπούτσι.
Οι εσπαντρίγιες όταν πρωτοδημιουργήθηκαν στην Ισπανία, φτιάχτηκαν για αγρότες και παρέμειναν έτσι για 6 αιώνες περίπου. Ωστόσο πολύ αργότερα οι Άγγλοι άρχισαν να τις φοράνε στην παραλία και έτσι έγινε σιγά -σιγά μόδα και υιοθετήθηκε η άποψη ότι οι εσπαντρίγιες φορούνται σε πολύ ζεστά μέρη.
Κάθε καλοκαίρι, οι σχεδιαστές των μεγάλων οίκων μόδας υιοθετούν σωρηδόν στις επιδείξεις τους τις εσπαντρίγιες. Οι πασαρέλες των Chanel, Prada και Selvatore Ferragamo πατήθηκαν πολύ από τις εσπραντίγιες, με πολλές από τις σταρ του Χόλιγουντ να τις επιλέγουν.
espadrilles (1)
espadrilles (2)
espadrilles  (2)
espadrilles  (3)
espadrilles (3)
espadrilles (4)
espadrilles (6)
espadrilles (7)



via

Pages