Με αυτές τις 5 φράσεις θα γίνεται πάντα το δικό σας χωρίς να τσακώνεστε - Point of view

Εν τάχει

Με αυτές τις 5 φράσεις θα γίνεται πάντα το δικό σας χωρίς να τσακώνεστε





Αν είστε δυναμικός χαρακτήρας και πάντα θέλετε να υπερισχύει η γνώμη σας, οι παρακάτω φράσεις θα σας βοηθήσουν να το κατορθώσετε, χωρίς να φανείτε αγενής ή να τσακωθείτε. Ξεκινήστε τις φράσεις σας, έτσι:






Αυτό που εννοείτε είναι…


Αν θέλετε να δώσετε λίγο χρόνο στον εαυτό σας και να απαντήσετε στον συνομιλητή σας κατάλληλα, τότε ξεκινήστε έτσι τον λόγο σας κάνοντας μία μικρή περίληψη των όσων είπε. Έτσι, και θα δώσετε την εντύπωση πως καταλαβαίνεται πλήρως τι σας λέει και θα απαντήσετε καλύτερα.


Ποια είναι η μεγαλύτερή σας ανησυχία;


Αν κάποιος δεν συμφωνεί με το «σχέδιο» σας, τότε με την παραπάνω φράση θα μάθετε έμμεσα τι ακριβώς δεν του αρέσει από τα λεγόμενά σας.






Τι θα σας έδινε μεγαλύτερη ικανοποίηση;


Με αυτό θα δείξετε πως δεν κοιτάτε μόνο τον εαυτό σας, αλλά ψάχνετε μία μέση λύση, ώστε να είναι όλοι ικανοποιημένη. Δώστε βάση στην απάντηση του συνομιλητή σας και δώστε του να καταλάβει πως θέλετε ο,τι είναι καλύτερο για την δουλειά σας (ακόμη και αν θέλετε να πετύχετε το δικό σας)


Φοβάμαι μήπως…


Η παραπάνω λέξη ουσιαστικά ακινητοποιεί τον συνομιλητή σας, γιατί του δείχνετε πως όχι απλά βρίσκετε κάποιο προβληματάκι στο πλάνο του, αλλά ότι φοβάστε για κάτι κιόλας, προτρέποντας τον να «χιλιοσκεφτεί» τα όσα λέει.


Ας κάνουμε ένα διάλειμμα, πριν…


Αν δείτε πως η κατάσταση ξεφεύγει και δεν έχει βρεθεί ακόμη λύση, τότε μην παρατραβήξετε το σκοινί. Προτείνετε να κάνετε ένα διάλειμμα, να σκεφτείτε ξανά τα όσα έγιναν και να επανέλθετε καλύτερα προετοιμασμένος.


Πηγή

Pages