Πάθος: Ο Κύριος Σκοπός Σου - Point of view

Εν τάχει

Πάθος: Ο Κύριος Σκοπός Σου




Εσωτερική Φλόγα: Η Ζωή Είναι ή Πάθος ή Τίποτε Απολύτως
Το Πάθος σε πάει από εκεί που είσαι, εκεί που Θέλεις να πας.
Τίποτε σημαντικό τίποτε άξιο λόγου δεν έγινε χωρίς Πάθος.
Κάθε φορά που βλέπεις μια επιτυχία έναν στόχο υλοποιημένο υπάρχει πίσω της κάποιος που παθιάστηκε με αυτήν την επιτυχία, την έχει ορίσει ως στόχο και έχει δουλέψει με πάθος, χαρά κι ενθουσιασμό για να την πετύχει. Θέλεις να αποτύχεις σίγουρα; Αγνόησε αυτό για το οποίο είσαι παθιασμένος κι αγνοείς έναν βασικό κανόνα της επιτυχίας. Ο Μοναδικός Σκοπός Της Ζωής Σου, είναι αυτός που σε Παθιάζει, σε ενθουσιάζει και σε κάνει απόλυτα ευτυχισμένο ΠΡΙΝ τον πετύχεις ανεξάρτητα από τα όποια εμπόδια συναντήσεις.
Αυτό είναι και το μυστικό της Ανεξαρτησίας, αν υπάρχει μυστικό, ή μάλλον είναι άλλο ένα από τα μυστικά που είναι ευρέως γνωστά σε όλους, αυτό είναι το μυστικό της ύπαρξης. Αν αυτός φροντίσεις να είναι ο Βασικός Σκοπός της ζωής σου, τον υποστηρίζεις ΜΕ ΠΑΘΟΣ, ενθουσιασμό και σθένος, τότε είναι σχεδόν αδύνατον να μην τον πετύχεις. Εδώ δεν έχει να κάνει με το χάσιμο μιας προθεσμίας ή με την πτώση των πωλήσεων αλλά με κάτι πολύ σημαντικότερο. Το χάσιμο της Ανεξαρτησίας σου. Με δεδομένο φυσικά ότι έχεις σαν Σκοπό να μην είσαι εξαρτημένος και να μην ζεις με δεκανίκια.
Θα έλεγα πως η ζωή δεν έχει κανένα στόχο και κανένα σκοπό πέρα από την ελευθερία από την ίδια την ζωή της ύλης. Την ελευθερία από την φυλακή «της σπηλιάς» ή του ολογράμματος του matrix. Αυτή την ελευθερία την πετυχαίνεις μόνο αν είσαι Ανεξάρτητος. Είναι γνωστό / μυστικό πως η Ελευθερία είναι συνώνυμο της Ανεξαρτησίας. Δεν γίνεται να είναι κάποιος εξαρτημένος και ελεύθερος σε καμία περίπτωση. Εξαρτημένοι είμαστε όλοι είναι αδύνατον να είναι κάποιος απόλυτα Ανεξάρτητος μέσα στον υλικό κόσμο, αυτό που μπορούμε να κάνουμε είναι να πετύχουμε Βαθμούς Ανεξαρτησίας. Αυτό είναι στο χέρι μας και το πετυχαίνουμε μονάχα βαθμιδωτά.
Για να πετύχουμε Βαθμούς Ανεξαρτησίας είναι απαραίτητο να έχουμε έναν Κύριο Ξεκάθαρο και Σαφή Σκοπό. Αυτός ο Σκοπός είναι ο φανοστάτης που σου φωτίζει το μονοπάτι της Ανεξαρτησίας. Ας δούμε σε αυτό το άρθρο πως να βρεις τον Σκοπό σε οικονομικό ή κοινωνικό επίπεδο αλλά και πως να τον πετύχεις βήμα – βήμα. Ό,τι ενέργειες χρειάζεται να κάνεις για να πετύχεις τον μεγάλο Σκοπό της Ανεξαρτησίας σου χρειάζεται να κάνεις και για να πετύχεις μικρότερης σημασίας σκοπούς-στόχους. Αρκεί να εναρμονίζονται με τον Μεγάλο Άκαμπτο Σκοπό που είναι η Ανεξαρτησία σου. Δηλ. μπορείς να ορίσεις έναν μεγάλο οικονομικό Σκοπό απλά φρόντισε να εναρμονίζεται με τον μεγάλο κεντρικό Σκοπό της ζωής σου.
Ο Κύριος, Σαφής, Άκαμπτος Σκοπός σου είναι συνήθως αυτός που σε βοηθάει περισσότερο από οτιδήποτε άλλο να πετύχεις όλους τους υπόλοιπους Σκοπούς και Στόχους σου.
Χρειάζεται να έχει τα ακόλουθα συγκεκριμένα χαρακτηριστικά.
>Να είναι κάτι που θέλεις ΕΣΥ προσωπικά.
>Η επιθυμία σου να είναι έντονη να σε παθιάζει και να σε ενθουσιάζει.
>Να είναι ξεκάθαρος, συγκεκριμένος, μετρήσιμος κι ΕΦΙΚΤΟΣ.
> Ευθυγράμμιση σημαίνει να εναρμονίζεται με τους υπόλοιπους Σκοπούς σου.
Θέληση: Το πιο φτηνό προϊόν είναι οι γνώμες των ανθρώπων. Όλοι ξέρουν να σου πουν για το καλό σου πάντα, τι να κάνεις και τι όχι, τι να πεις και πώς να το πεις. Ειδικά αν είναι «δικοί σου» άνθρωποι και σε επηρεάζουν καταλήγεις να κάνεις πράγματα που δεν θέλεις, να έχεις γνώμες που δεν είναι δικές σου και κατά προέκταση να ζεις ζωή που δεν σε εκφράζει. Στα δυναμικά ύπαρξης το πρώτο δυναμικό είναι ο εαυτός γι αυτό και ο κύριος Σκοπός σου να είναι κάτι που το θέλεις Εσύ προσωπικά, αγνοώντας το τι θέλουν ή όχι οι υπόλοιποι. Το δικό σου ΘΕΛΩ έχει σημασία.
Επιθυμία: Η επιθυμία σου να είναι έντονη να σε παθιάζει, να σε ενθουσιάζει. Η επιθυμία σου να είναι τόσο έντονη ώστε η σκέψη και μόνο να τον πετύχεις σε παθιάζει, σε ενθουσιάζει και σε κάνει ευτυχισμένο. Αυτό που ανακαλύπτεις ότι σε κάνει ευτυχισμένο, ότι σε ενθουσιάζει και μόνο που το σκέφτεσαι αυτό είναι και ο Κύριος Σκοπός της ζωής σου. Μπορεί να είναι κάτι τελείως διαφορετικό από αυτά που σου λένε ή που έχεις σκεφτεί μέχρι σήμερα. Γι αυτό και είναι τόσο σημαντική η άσκηση που σου δίνω πιο κάτω για να ξεκαθαρίσεις τι Θέλεις ΕΣΥ.
Να είναι ξεκάθαρος, συγκεκριμένος, μετρήσιμος, εφικτός: Να μπορείς να τον ορίσεις με λέξεις να τον περιγράψεις και να τον γράφεις με τόση διαύγεια που ακόμη και ένα παιδί όταν τον διαβάζει να καταλαβαίνει τι ακριβώς θέλεις και να μπορεί να πει αν τον πέτυχες ή όχι. Να μπορεί να μετρηθεί και να καθοριστεί ποσοτικά, με αριθμούς. Αντί να πεις «θέλω να βγάζω πολλά λεφτά» σωστό είναι το «θέλω 100.000e το χρόνο μέχρι μια συγκεκριμένη ημερομηνία» αντί να πεις «θέλω να πουλάω πολλά βιβλία» το σωστό είναι «θέλω να πουλάω 30 βιβλία την ημέρα» Δηλ. χρειάζεται να υπάρχει ξεκάθαρος αριθμός ορισμένος και μετρήσιμος. Είναι πολύ σημαντικό αυτό το βήμα γιατί αν δίπλα σε μια πράξη δεν μπορείς να βάλεις την λέξη «έγινε» αυτή η πράξη είναι φαντασίωση και ουδέποτε παράγεται αποτέλεσμα από τις φαντασιώσεις.
Εφικτός: Πρέπει ο Σκοπός που καθορίζεις να είναι εφικτός όχι αόριστος ή εξωφρενικός ώστε να γίνει τελείως ανέφικτος. Αν μέχρι σήμερα μόλις και μετά βίας καταφέρνεις να πληρώσεις τα τρέχοντα μηνιαία έξοδά σου (800e) μην ορίσεις ως στόχο 800.000e τον χρόνο είναι ανέφικτος, όχι γιατί δεν μπορεί να πραγματοποιηθεί αλλά γιατί ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ πως δεν μπορείς να τον πετύχεις. Άρα είναι αδύνατον να τον πετύχεις. Θα κάνεις λοιπόν ότι μπορείς για να μην τον πετύχεις. Η σκέψη σου και η γνώμη σου [η δική σου όχι των άλλων] αλλά και τα συναισθήματα σου σχετικά με την επίτευξη του Σκοπού που επιλέγεις είναι καθοριστικής σημασίας για την υλοποίηση του.
Ευθυγράμμιση: Πρέπει να εναρμονίζεται με τους υπόλοιπους σκοπούς- στόχους σου: Δεν είναι δυνατόν να θέλεις οικονομική ανεξαρτησία και να περνάς σχεδόν όλη την ημέρα στην τηλεόραση στον καναπέ ή στο τένις. Όλοι θέλουν να γίνουν εκατομμυριούχοι το ερώτημα είναι αν είσαι διατεθειμένος να κάνεις ό,τι χρειάζεται και να επενδύσεις όσο χρόνο απαιτείται για να πετύχεις αυτόν τον οικονομικό στόχο ή όποιον άλλο στόχο έχεις επιλέξει.
Δεν γίνεται να έχεις στόχο από την μια να είσαι υγιής, καλογυμνασμένος και οικονομικά ανεξάρτητος και ταυτόχρονα να έχεις στόχο να αποκτήσεις το δορυφορικό πανάκριβο πρόγραμμα για να παρακολουθείς άλλα 160 παγκόσμια κανάλια. Ξάπλα και υγεία δεν συμβαδίζουν. Δεν είναι δυνατόν να έχεις ορίσει ως Σκοπό να αποκτήσεις Ανεξαρτησία και να παίρνεις ναρκωτικά, γιατί τα ναρκωτικά τα μανιτάρια και τα ψυχοτροπικά σε αποτρέπουν βίαια από αυτό που ορίζεις ως Σκοπό και σου προσφέρουν απλόχερα εξαρτήσεις. Χρειάζεται να υπάρχει μια συνάφεια, μια ευθυγράμμιση Θέλησης Σκοπού και Δράσης.
Δράσε Τώρα για να πετύχεις τον Σκοπό σου



Pages