Όταν κρίνεις με την σιγουριά του IQ σου, καήκαμε! - Point of view

Εν τάχει

Όταν κρίνεις με την σιγουριά του IQ σου, καήκαμε!




....Κρίνεις κάποιον με βάση ιστορίες που άκουσες δεξιά κι αριστερά δίχως να τον εχεις γνωρίσει προσωπικά, είσαι ευκολόπιστος . Συνήθως οι ευκολόπιστοι, είναι και ανίκανοι σε σωστή κρίση. Συνήθως είναι κι αυτοί ηλίθιοι. Δεν ζεις σε κόσμο αγγέλων. Οι άνθρωποι σήμερα παινεύουν κι αύριο θάβουν ζωντανούς ανθρώπους με τεράστια ευκολία αρκεί να τους βολεύει (συνήθως οι άνθρωποι των ηδη αναφερθέντων κατηγοριών). Πικρή αλήθεια.

.... Κρίνεις ανθρώπους που σε εχουν ευεργετήσει άδικα , χυδαία κ.α, η ανθρώπους που εχεις λάβει Γνώση, πραγματική βοήθεια πάσης φύσεως ουσιαστική -αλλά για κάποιον λόγο το ξεχνάς- , η φέρεσαι σε αυτούς τους ανθρώπους με τον χειρότερο τρόπο, είσαι αχάριστος, σκουπίδι, καλύτερα να πας να αυτοκτονήσεις να ξεβρωμίσει η "κοινωνία".

.... Κρίνεις υπερβολικά την ομοφυλοφιλία, πρόσεξε μην είσαι εσυ ομοφυλόφιλος ενδόμυχα και καταπιέζεσαι. Δεν είναι και οτι πιο "φυσιολογικό" προφανώς, αλλά εδώ που τα λέμε, είναι φυσιολογικός ο άνθρωπος ; Όχι δα.

... Κρίνεις τις πράξεις κάποιου, δίχως να γνωρίζεις σε βάθος τις περγαμηνές και τα κίνητρα των πράξεων του αυτών, οπως και σφαιρικά ολα τα δεδομένα, είσαι πάλι απλά ηλίθιος.

... Κρίνεις με βάση την σιγουριά του IQ σου καήκαμε. Η νοημοσύνη και η αντίληψη είναι το σπανιότερο πράγμα στον άνθρωπο και ανεβοκατεβαίνει ανά τα χρόνια κι ανά περιόδους σαν ασανσέρ. Η ζωή είναι σε όλα κυκλική και σπειροειδώς εξελικτική (σε εμπειρίες-ωρίμανση-γνώση-πρόοδο κ.ο.κ) και όχι γραμμικής αντίληψης και νοοτροπίας. Αυτό ισχύει σε οτιδήποτε κι αν αναλύουμε. Γραμμικός νομίζουμε ότι είναι ο κόσμος η έτσι μας έχουν επιβάλλει να νομίζουμε, όπως και τα πράγματα. Η φύση των πραγμάτων όμως είναι κύκλος. Όλα είναι κύκλος. Διαρκώς εξελισσόμενος και κάθε φορά καινούργιος.

Αν είσαι κατίνα, συκοφάντης, κουτσομπόλης, μισάνθρωπος, ζηλόφθονος, μικροπρεπής, μικρόψυχος κ.α, καλό θα ήταν να μην κρύβεσαι από το δάκτυλο σου και να μην νομίζεις ότι είσαι κάτι "άλλο" από αυτό που πραγματικά είσαι. Αν καταφέρεις να αλλάξεις τα στραβά σου - κι αν το θες- καλώς. Αν όχι, τουλάχιστον μάθε να μην ενοχλείς, γιατί όπως βλάπτεις θα σε βλάψουν αργά η γρήγορα σε κάθε επίπεδο και θα λουστείς εσύ πρώτος και καλύτερος όσα προκαλέσεις σε άλλους. Όλοι λούζονται κάποια στιγμή όσα κορόιδευαν.


Δοκίμασε να εκτονώσεις την "μαυρίλα" σου αυτή στο κρεβάτι και να απελευθερωθείς εκεί (πάντα με την σύμφωνη γνώμη του/της παρτενέρ όμως ειδικά για "ακραία" σεξουαλικά σπορ). Κάνε γυμναστήριο, σπάσε τον εαυτό σου στο ξύλο. Κάνε κάτι . Πως είσαι έτσι με τον εαυτό σου. Εξελίξου λίγο.

Καλό είναι να μην κρίνουμε και ακόμα καλύτερα θα ήταν να σταματήσουμε να κρίνουμε, αλλά αυτό είναι ιδιαίτερα δύσκολο με τόσες αδυναμίες που έχουμε .

Και τι αδυναμίες....

...Κρίνεις ανθρώπους με βάση την θρησκεία τους, νομίζεις - γιατί απλά νομίζεις, όλες μα όλες τα ίδια λένε με άλλα λόγια η επίπεδα θέασης- πως η δική σου είναι ανώτερη των υπολοίπων. Μαζανθρωπικός εγωισμός. Φαινόμενο, αγέλης. Ανάγκη, να νιώθεις πως κάπου ανήκεις. Προγραμματισμός με βάση περιβάλλον και τοπολογία.


...Κρίνεις ανθρώπους με βάση την καταγωγή τους, πάλι νομίζοντας πως η δική σου "φάρα" είναι κάτι ανώτερο, κι όχι την προσωπική σου εκτίμηση για αυτούς με γνώμονα το πόσο χρόνο έχεις περάσει μαζί τους και το τι δεσμούς έχεις αναπτύξει μαζί τους διαχρονικά η τι εμπειρίες έχεις μοιραστεί μαζί τους, τότε είσαι απλά ηλίθιος. Κι αυτή την γελοία έννοια που ανακάλυψαν οι δυτικοί, Ρατσιστής. Άλλο πράγμα η μελέτη των φυλετικών χαρακτηριστικών, ειδικά στον 210 αιώνα, κι άλλο ο "ρατσισμός".


...Κρίνεις με βάση το κόμμα στο οποίο ανήκει κάποιος, πάλι είσαι ηλίθιος. Μαζανθρωπικός εγωϊσμός ξανά (οι μάζες εχουν κι αυτές εγωϊσμό και συλλογικά χαρακτηριστικά). Φαινόμενο, αγέλης. Ανάγκη, να νιώθεις πως κάπου ανήκεις.

... Κρίνεις με βάση την ιδεολογία του κάποιον - συνήθως συνδυάζεται με το προηγούμενο κομματικό σκέλος- τότε κρίνεις την ιδεολογία και οχι το πρόσωπο. Το πρόσωπο είναι καθεστώς ιερό, άγνωστο μέχρι να γίνει γνωστό και δύσκολα γίνεται γνωστό (ισως και ποτέ να μην γνωρίσεις πραγματικά κάποιον λόγο του εγωϊσμού που ολοι εχουμε σε 7 δις παραλλαγές) . Άλλο πράγμα οι ιδέες κι άλλο οι ιδεολογίες. Καλό θα είναι κάποτε να το "μάθουμε". Οι ιδέες απελευθερώνουν, οι ιδεολογίες σκοτώνουν .

... Κρίνεις κάποιον με βάση την τσέπη του και την οικονομική του δραστηριότητα ενώ δεν σου χρωστάει χρήματα, ενώ δεν σε επιβαρύνει και δεν σε επιβάρυνε ποτέ προσωπικά εσένα η δικό σου πρόσωπο αγαπημένο και γενικότερα ενδιαφέρεσαι για το πως ξοδεύει τα χρήματα του και το πως ζει, τότε είσαι απλά κατίνα, κουτσομπόλης και ξανά ηλίθιος. Αποδέξου το.


Αυτά για τώρα, άλλη φορά τα υπόλοιπα. Σε ευχαριστώ που με διάβασες.

Και μην ξεχνάς. Κάνε οτι Θέλεις. Κι οτι Αγαπάς.

Pages