12+1 λάθη των γυναικών που διώχνουν έναν άντρα από τη σχέση - Point of view

Εν τάχει

12+1 λάθη των γυναικών που διώχνουν έναν άντρα από τη σχέση




Πολλές σκέφτονται ότι το μόνο που θα τις βγάλει από τη δυστυχισμένη, μίζερη και μοναχική ζωή τους είναι η σχέση με έναν άντρα.



 Ότι μόνο από αυτήν την οδό θα μπορέσουν να είναι πλήρης και ευτυχισμένες πραγματικά.



Προφανώς, υπάρχουν περιπτώσεις και σχέσεις που αυτό συμβαίνει αμοιβαία και για τους δύο. 



Και είναι μαγικό. 



Ωστόσο, το να μην φροντίζουμε εκ των προτέρων να είμαστε εμείς καλά με τον ίδιο μας τον εαυτό, να είμαστε συνεπείς με τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας, να είμαστε άνθρωποι συναισθηματικά αυτόνομοι, σίγουρα φέρνει πολύ βάρος στη σχέση.



Η πιεστική αρχή

Αν είστε στην αρχή της σχέσης δώστε του το χώρο του. 

Μην τηλεφωνείτε ή μην του στέλνετε μήνυμα κάθε λίγο και λιγάκι. 

Μην τον πιέζεται να μιλήσει για τα συναισθήματά του και το πού πηγαίνει αυτή η σχέση. 

Μην τον ρωτάτε επανειλημμένα για προηγούμενες φιλενάδες, αποφύγετε τις έντονες συναισθηματικές εξάρσεις. 

Μην του μιλήσετε για το γάμο και τον αριθμό των παιδιών που ονειρεύεστε. 

Μη δείχνετε τόσο διαθέσιμες και ασχοληθείτε και με τη δική σας ζωή.

Να επαναλαμβάνεις τα αυτονόητα 

Το να θεωρήσεις κάποιον δεδομένο, μπορεί να συμβεί τρομερά εύκολα, ειδικά σε μια σχέση που όλα πηγαίνουν φαινομενικά καλά.

 Άπαξ και συμβεί αυτό, το για πότε θα χαθεί η μαγεία και η χρυσόσκονη του ενθουσιασμού της αρχής είναι απλά ένα αναποδογύρισμα κλεψύδρας επιτραπέζιου μακριά. 

Είναι λοιπόν σημαντικό να υπενθυμίζεις συχνά στον σύντροφό σου τα πιο βασικά πράγματα που σας κρατούν μαζί, όπως ότι νοιάζεσαι, ότι τον αγαπάς κι ότι τον θες. 

Τα ξέρει, τα βλέπει, αλλά φρόντισε και να τα ακούει. 

Σε μια σχέση καλό είναι να λειτουργούν όλες οι αισθήσεις.

Δεν υπάρχουν στόχοι, ενδιαφέροντα, φίλοι


Δεν υπάρχει τίποτα πιο γοητευτικό για έναν άντρα από μία γυναίκα που ασχολείται και με τη δική της ζωή... μια γυναίκα που έχει στόχους, ενδιαφέροντα, φίλους, φιλοδοξίες, δουλειά.

Δυστυχώς, πολλές γυναίκες έχουν εκπαιδευτεί και μεγαλώσει με την ιδέα ότι πρέπει να είναι δοτικές, να προσφέρουν μόνο, να υπομένουν για να αποδείξουν ότι αξίζουν να τις αγαπήσει κάποιος.

Κανείς όμως δεν έμαθε σε αυτές τις στρατιές ενοχικών γυναικών ότι ο πρώτος που πρέπει να φροντίσουν είναι ο εαυτός τους ούτως ώστε όταν κάποιος ξεχωριστός εμφανιστεί στη ζωή τους να έχουν πραγματικά κάτι πολύτιμο να του προσφέρουν -τον εαυτό τους.

Η κριτική που συνηθίζουν να ασκούν πολλές γυναίκες

Μην τον κριτικάρετε. 

Είτε αφορά σε κάποιο προσωπικό του ελάττωμα, στους φίλους ή στην οικογένειά του δεν είναι ο κατάλληλος τρόπος να του υποδείξετε την ενόχλησή σας. 

Ένας άντρας που αισθάνεται ότι τον κριτικάρουν θα μπει σε θέση άμυνας γιατί θα νιώθει ότι του επιτίθενται. 

Άρα, δεν υπάρχει περίπτωση να ακούσει τι του λέτε... 

Κι αν είναι κι αντιδραστικός, δεν πρόκειται να παραδεχτεί λάθη, ούτε να αλλάξει τη συμπεριφορά του.

Θα σας “κλειδώσει” απέξω, θα απομονωθεί και μέσα του εσείς θα γίνετε ο εχθρός. 

Δοκιμάστε να του τονίσετε πόσο πολύ τον εμπιστεύεστε και τον αγαπάτε, πόσο πιστεύετε ότι παίρνει εκείνες τις αποφάσεις και κάνει εκείνες τις κινήσεις που προστατεύουν τον ίδιο, εσάς και τη σχέση σας.

Δεν διεκδικούν τη σεξουαλική ευχαρίστηση από τον σύντροφό τους

Πολλές γυναίκες που είναι σε μια σχέση, από συστολή και φοβούμενες μη φανούν πολύ “περπατημένες” και τρομάξουν το σύντροφό τους ή τις θεωρήσει ακατάλληλες για γάμο δεν εκδηλώνουν τις σεξουαλικές τους ανάγκες στον άλλον.

Μολονότι μπορεί στο σεξουαλικό τομέα να κάνουν ό,τι μπορούν για να τον κάνουν ευτυχισμένο, να γίνονται όσα όσα εκείνος θέλει, σπανίως σκέφτονται αν τα ίδια πράγματα είναι αυτά που θέλουν κι εκείνες, κι αν περνάνε κι εκείνες καλά.

Πώς αυτό βλάπτει τελικά τη σχέση; 

Η γυναίκα είναι ανικανοποίητη, γκρινιάζει και ο άντρας τελικά απομακρύνεται γιατί μια τέτοια εικόνα δεν είναι καθόλου γοητευτική και θελκτική.

Drama Queens

Άλλο το να είμαστε ανοιχτές συναισθηματικά προς τον άνθρωπο που έχουμε σχέση κι άλλο το να είμαστε βασίλισσες του δράματος ή να εκβιάζουμε δικές του συναισθηματικές απαντήσεις.

Οι άντρες δεν είναι πολύ εξοικειωμένοι με τέτοιου είδους εκφράσεις, αισθάνονται δε πολύ αμήχανοι όταν γίνονται δέκτες υστερικών-εξαρτητικών συμπεριφορών από γυναίκες που κυριολεκτικά κρέμονται από πάνω τους. 

Μην είστε κολλημένες!

Μην τον βομβαρδίζετε με ερωτήσεις

Του τύπου:«Πού πας;», «Πότε θα επιστρέψεις;» «Σε ποιον γράφεις μηνύματα όλη την ώρα;», τότε η εμπιστοσύνη στη σχέση κλονίζεται. Υπάρχουν βέβαια και χειρότερα... οι γυναίκες που παρακολουθούν τον αγαπημένο τους.

Μην προσπαθείτε να τον αλλάξετε 

Είτε την εμφάνισή του, είτε τον χαρακτήρα του, ακόμα και τις ιδέες του. Πολλές γυναίκες έχουν την τάση να θέλουν να εκπαιδεύσουν τους συντρόφους τους. Αυτό όμως είναι κακή ιδέα, αν θέλουν να παραμείνουν ζευγάρι.
Μην βάζετε στη σχέση τους φίλους και την οικογένειά σας.

Δεν θα πρέπει να αναγκάζετε τον σύντροφό σας να πάρει όλο το "πακέτο" - τους φίλους σας και την οικογένειάς σας. Καλό θα είναι βέβαια να υπάρχουν καλές σχέσεις μεταξύ των γονιών και του αγαπημένου σας.

Μην παριστάνετε την... πριγκίπισσα

Στη φάση της κατάκτησης, πολλοί άνδρες βρίσκουν ιδιαίτερα ελκυστικό να κυνηγήσουν μία γυναίκα για να την κατακτήσουν και να της κάνουν όλα τα χατίρια.Όταν όμως μία γυναίκα παριστάνει την... ντίβα, πολλοί άνδρες αποθαρρύνονται. Γι΄αυτό! Μην το παρακάνετε ...

Όταν τσακώνεστε, να λέτε "νιώθω"

Να θυμάστε πάντα την αξία του ρήματος "νιώθω": Στους περισσότερους από εμάς δεν αρέσει να μας λένε τι να κάνουμε. Όταν λοιπόν χρησιμοποιούμε το "εσύ" μαζί με προστακτική, είναι πολύ εύκολο να δημιουργήσουμε στον σύντροφό μας αισθήματα δυσαρέσκειας και άμυνας. Αντί λοιπόν να ξεκινήσεις το δριμύ κατηγορώ, δοκίμασε να εξηγήσεις πώς σε κάνουν να νιώθεις οι πράξεις του αγοριού σου που σε ενοχλούν.

Τέλος: 

Μην τιμωρείτε τους άνδρες στερώντας τους το σεξ!

Είναι μία χαζή ιδέα! Συζητείστε το πρόβλημά σας ως ενήλικες.


via

Pages