Ήρθε η ώρα να κάνεις μια αλλαγή στη ζωή σου - Point of view

Εν τάχει

Ήρθε η ώρα να κάνεις μια αλλαγή στη ζωή σου




Υπάρχει συνήθως κάποιος καταλύτης (ή και περισσότεροι) που οδηγεί κάποιον στην απόφαση ότι πρέπει να κάνει κάποια σοβαρή αλλαγή στην ζωή του.


 Δυστυχώς πριν τα αντιληφθείς, είναι εύκολο να ζεις με αυτά τα σημάδια για μεγάλο χρονικό διάστημα. Το κλειδί για την κατανόηση του τι συμβαίνει στη ζωή σου,  είναι η αναγνώριση του πώς ακριβώς αισθάνεσαι


Αν έχεις άγχος, δυσαρέσκεια ή πικρία, θα μπορούσε να είναι ο τρόπος του σώματός σου, που σου λέει ότι ήρθε η ώρα να δοκιμάσεις κάτι νέο.



Οι αλλαγές είναι κομμάτι της ζωής. Είτε σου αρέσει είτε όχι, θα γίνουν με ή χωρίς τη δική σου έγκριση. Μπορεί να είναι μικρές (έκλεισε η αγαπημένη σας πιτσαρία) ή τεράστιες (θάνατος, διαζύγιο, αναπηρία). Το σύμπαν έχει ένα φυσικό τρόπο να τα εξισορροπεί όλα.

Οι αλλαγές είναι πολύ πιο ευχάριστες αν τις κάνετε εσείς αντί να περιμένετε να τις κάνει το σύμπαν για εσάς.







Ακολουθούν τα σημάδια που δείχνουν πως ήρθε η ώρα για αλλαγές στη ζωή σου:



1. Νιώθετε συνεχώς ανησυχία ή δυσαρέσκεια χωρίς συγκεκριμένο λόγο

Δεν υπάρχει φανερός λόγος για να μην είστε ευτυχισμένοι, κι όμως, κάτι που δεν έχετε ακόμα μπορέσει να εντοπίσει, λείπει, και αυτό το συναίσθημα φαίνεται να σας ακολουθεί κατά το μεγαλύτερο μέρος της καθημερινότητάς σας.

2. Νιώθετε έντονη ζήλια για το τι κάνουν οι φίλοι και συνομήλικοί σας

Η ζήλια είναι ένα συναίσθημα που μας επικοινωνεί ότι υποσυνείδητα δεν έχουμε αποδεχτεί τον εαυτό μας. Όταν νιώθετε θυμό ή ζήλια για το τι έχουν ή κάνουν οι φίλοι σας (παρά το γεγονός ότι δεν θέλετε ακριβώς αυτό που έχουν), αυτό που προσπαθείτε να σας πείτε είναι ότι κάτι υπάρχει μέσα σας που σας εμποδίζει να κυνηγήσετε αυτό που επιθυμείτε.





3. Έχετε αλληλοσυγκρουόμενες επιθυμίες

Ίσως υπάρχει ένα κομμάτι του εαυτού σας που είναι έτοιμο να δεχτεί κάτι νέο και ένα άλλο κομμάτι που φοβάται να αφήσει το γνωστό μονοπάτι. Ίσως είστε με κάποιον για τον οποίο νοιάζεστε πολύ, αλλά επίσης θέλετε να μείνετε μόνοι για λίγο. Ασχέτως της κατάστασης, δεν είστε ξεκάθαροι με τον εαυτό σας για το τι θέλετε και έχετε βάλει τη ζωή σας στην αναμονή εξαιτίας αυτού.

4. Δεν μπορείτε να προοδεύσετε σε σημαντικά για εσάς projects

Νιώθετε συνεχώς κολλημένοι, συγχυσμένοι και με θολή σκέψη, αλλά κυρίως νιώθετε αντιπαραγωγικοί. Αυτό συμβαίνει, όταν προσπαθούμε να πιέσουμε κάτι πολύ. Τώρα, η σκέψη σας είναι περισσότερο κολλημένη στο project, παρά στην ίδια τη δουλειά που χρειάζεται και γι’ αυτό το λόγο, υπάρχει κάτι που μάλλον είναι καλό να επανεξετάσετε.





5. Κρίνετε τους ανθρώπους που έχουν αυτά που θέλετε

Όταν επικρίνετε τους ανθρώπους που έχουν αυτό που επιθυμείτε και αυτό που παλεύετε να αποκτήσετε, αναπτύσσετε μια υποσυνείδητη, παράλογη συσχέτιση ότι είναι κακό να έχει κάποιος αυτό που θέλετε ή νιώθετε ότι δεν σας αγαπούν ή αποδέχονται… κάτι που κάνει την κατάσταση χειρότερη.

6. Νιώθετε σα να έπρεπε να βρίσκεστε πολύ πιο μπροστά από εκεί που στέκεστε τώρα

Συχνά, αυτό το συναίσθημα αναδύεται, όταν νιώθετε ότι ασφυκτιάτε από τα παρανοϊκά «πρέπει» που σας ορίζει η κοινωνία και από το σκληρό χρονικό περιθώριο, μέσα στο οποίο πρέπει να πετύχετε κάτι, αλλά βαθιά μέσα σας, γνωρίζετε ότι θα μπορούσατε να ήσαστε σε καλύτερη θέση από την τωρινή.





7. Εξιδανικεύετε το παρελθόν και φοβάστε το μέλλον

Κρατάτε τον εαυτό σας δέσμιο του παρελθόντος, νομίζοντας ότι εκείνο ήταν καλύτερο από το παρόν και φοβάστε ότι το μέλλον θα αποδειχθεί χειρότερο.

8. Αποθαρρύνεστε κατευθείαν μετά από μια μικρή παρατήρηση ή σχόλιο

Η παραμικρή αναποδιά φαίνεται να έχει τη δύναμη να καταστρέφει όλη σας τη μέρα, κυρίως επειδή έχετε βαθιά μέσα σας άσχημα συναισθήματα και πολλές σκέψεις για το ζήτημα που σας καταπιέζει ή που δεν μπορείτε να διαχειριστείτε. Όταν κάποιος το πυροδοτεί ακόμα και ελάχιστα, το νιώθετε σαν να ξεσπά καταιγίδα.

9. Καταναλώνετε καταναγκαστικά

Είτε είναι φαγητό, ρουχισμός, είτε οτιδήποτε άλλο, προσπαθείτε να γεμίσετε κάτι που νιώθετε ότι είναι εκτεθειμένο ή απροστάτευτο μέσα σας.





10. Προκαλείτε επίτηδες στον εαυτό σας σύγχυση

Ψάχνετε σχεδόν σκόπιμα περιεχόμενο (ή ανθρώπους), που γνωρίζετε ότι θα σας εκνευρίσει ή θα σας ταράξει. Ένας συνηθισμένος λόγος γι’ αυτή την ασυνείδητη επιθυμία είναι για να υποκινήσετε ένα είδος κάθαρσης.

11. Έχετε περίεργους, παράλογους φόβους

Συχνά, φοβόμαστε αυτό που είναι παράλογο ή απίθανο να συμβεί, ώστε να επεξεργαστούμε τα πραγματικά συναισθήματα με έναν τρόπο που μας φαίνεται πιο ασφαλής.

12. Αρχίζετε να αντιλαμβάνεστε τα αρνητικά σας μοτίβα

Κάθε φορά που συναντιέστε με τον καλύτερό σας φίλο/φίλη, φαίνεται σαν και οι ίδιο να είστε στην ίδια περίεργη φάση ή σαν συνεχώς να παλεύετε με τα ίδια προβλήματα (κιλά/ χρήματα/ όνειρα) εδώ και 10 χρόνια. Αυτό που όμως αναγνωρίζετε δεν είναι ένα συνεχόμενο πρόβλημα, αλλά ένα λανθασμένο σύστημα πεποιθήσεων/ νοοτροπίας που χρειάζεται επαναξιολόγηση.

13. Δεν έχετε ενέργεια για να σπαταλήσετε σε μη αυθεντικά πράγματα

Δεν μπορείτε και δεν θέλετε πια να πιέζετε τον εαυτό σας να συχνάζει με ανθρώπους που αντιπαθείτε ή να συνεχίσετε τη δουλειά που ξέρετε ότι δεν σας ταιριάζει.





14. Νιώθετε ότι θέλετε να απαλλαχθείτε από κάτι

Είτε πρόκειται για παλιά ρούχα, τοξικές πεποιθήσεις, σχέσεις που έχουν βαλτώσει, είτε οτιδήποτε άλλο, είστε έτοιμοι να αφήσετε πίσω σας ό,τι δεν σας εξυπηρετεί πλέον.

15. Βλέπετε ζωντανά όνειρα ή ανακαλείτε στιγμές από την παιδική σας ηλικία

Όταν είστε στη διαδικασία ανάρρωσης (ή πρόκειται να ξεκινήσετε), αρχίζετε να ξεθάβετε παλιές αναμνήσεις, συναισθήματα, τραύματα και αυθεντικές, παλιές εμπειρίες, που είχατε ξεχάσει.

16. Διαβάζετε αυτό

Σε κάποιο υποσυνείδητο επίπεδο, γνωρίζετε ότι χρειάζεται να κάνετε αλλαγές στη ζωή σας – και ίσως απλά αναζητάτε την απόδειξη που όμως όλο αυτό τον καιρό βρίσκεται τελικά μπροστά σας.

Pages