Απαλλαχτήκατε από το παρελθόν σας; Πώς το κάνατε αυτό; - Point of view

Εν τάχει

Απαλλαχτήκατε από το παρελθόν σας; Πώς το κάνατε αυτό;





Μπορεί να είναι μια μεγάλη πρόσκληση να ξεπεραστεί το παρελθόν, ειδικά αν δεν είστε γνώστης των τρόπων με τους οποίους θα ξεπεράσετε αρνητικές αναμνήσεις και συναισθήματα.


Πως να ξεπεράσεις το παρελθόν σου

Πάντως είναι σημαντικό να αφήσετε πίσω σας οτιδήποτε μπορεί να καταστρέψει το μέλλον σας. Ξεπερνώντας τα βάσανα του χθες, κάνετε ένα μεγάλο βήμα προς την ευτυχία και ένα φωτεινό μέλλον. 

Σβήστε το παρελθόν λοιπόν βήμα βήμα και απολαύστε το τώρα.

Κατανόηση ότι καθετί συμβαίνει για κάποιο λόγο

Δεν μπορούμε να αλλάξουμε το παρελθόν, αλλά γιατί δεν προσπαθούμε να το αλλάξουμε πνευματικά; Μην αφήνετε τίποτα από τα προηγούμενα χρόνια, εβδομάδες, ακόμα και ημέρες να σας εμποδίζει από το να ζήσετε την ζωή σας στο μέγιστο. Είναι ζωτικής σημασίας να αντιληφθείτε ότι καθετί συμβαίνει για κάποιο λόγο. Φυσικά και η ζωή γίνεται σκληρή μερικές στιγμές και δεν είναι εύκολο να καταλάβεις γιατί συγκεκριμένα πράγματα συμβαίνουν, αλλά είναι ανάγκη να δεχτείς ότι υπάρχουν στην ζωή σου πράγματα που δεν μπορείς να ελέγξεις. Μη εστιάζεις πάρα πολύ σε αυτά και σκέψου το παρόν σου θετικά.

Αγάπα τον εαυτό σου

Εάν η ουσία που είστε στενά προσκολλημένοι στο παρελθόν σας είναι το ότι κάποιος δεν πίστεψε σε σας, σας πλήγωσε ή σας υποτίμησε, βγάλτε αυτούς τους ανθρώπους από τη ζωή σας και ξεχάστε τα λόγια και τα έργα τους. Είστε εξαιρετικοί και αξιαγάπητοι, πιστέψτε με. Ένας από τους καλύτερους τρόπους να απαλλαγείτε από το παρελθόν σας σήμερα είναι να αγαπάτε και να σέβεστε τον εαυτό σας. Μην αφήνετε κανένα να σας υποτιμήσει, να είστε σίγουροι για τον εαυτό σας και να πιστεύετε σε σας, ακόμη και εάν κανένας άλλος δεν το κάνει.

Μην εγκαταλείπεις

Όταν ένα παιδί πέφτει από το ποδήλατο, δεν σταματά να προσπαθεί και δεν τα παρατά. Σηκώνεται και πηγαίνει ξανά στο ποδήλατό του για να προσπαθήσει ξανά και ξανά. Εάν κάτι φοβερό συμβεί στην ζωή σου μην τα παρατάς. Μπορείς πάντα να γυρίσεις σελίδα και έχεις την ευκαιρία να ξεκινήσεις μια καινούργια. Εάν μόνο επικεντρώνεσαι στο αρνητικό παρελθόν, ακόμα και το πιο μικρό πράγμα μπορεί να σε κάνει να καταρρεύσεις και να καταστρέψεις το μέλλον σου.

Συγχώρεσε και ξέχνα

Ίσως, το πιο σημαντικό κόλπο για να απαλλαγείτε από το παρελθόν σήμερα είναι να συγχωρήσετε και να ξεχάσετε. Μπορεί να μοιάζει με δήλωση κλισέ, αλλά είναι η πιο επιδραστική. Συγχωρείστε τον εαυτό σας για το ότι κάνατε όλα αυτά τα τεράστια λάθη τα οποία κόστισαν την δουλειά σας, έναν συγγενή ή ένα φίλο. Συγχωρέστε τη μαμά και τον μπαμπά σας για το ότι δεν σας καταλαβαίνουν. Συγχωρείστε τον καλύτερό σας φίλο που σας πρόδωσε και συγχωρείστε αυτούς τους άνδρες που κατέστρεψαν την εικόνα ενός πραγματικού άνδρα στα μάτια σας. Θα πρέπει να συγχωρήσετε τους πάντες και να ξεχάσετε τα πάντα για να είστε ευτυχισμένες και να έχετε ένα ευτυχές μέλλον.

Εκτιμήστε οτιδήποτε λαμβάνετε στην ζωή

Ανεξάρτητα πόσο άσχημη πιστεύετε ότι είναι η ζωή σας, πάντα υπάρχει κάτι να εκτιμήσετε. Πάρτε κάποια λεπτά στη διάρκεια της ημέρας για να εκτιμήσετε όλα τα υπέροχα πράγματα στην ζωή σας. Όταν λέω “τα υπέροχα πράγματα “δεν εννοώ χρήματα , σχέσεις ή γάμο. Ο ήλιος που λάμπει στο πρόσωπό σας, το να έχετε την γάτα σας δίπλα σας ή το παιδί που χαμογελά σε εσάς, ενώ κυλιέται στο πάρκο είναι μερικά μικρά πράγματα τα οποία πρέπει να εκτιμώνται.

Σκεφτείτε το παρόν

Όπως ανέφερα παραπάνω, είναι ανάγκη να σκεφτείτε το παρόν. Απαλλαγείτε από το παρελθόν και μην ασχολείστε συνέχεια με το μέλλον. Παρόλο που δεν μπορείς να αλλάξεις τα πάντα σε μια νύχτα, μπορείς να αρχίσεις κάνοντας μερικές αλλαγές τώρα αμέσως. Θα νοιώσεις καλύτερα με την κατάσταση και με τον εαυτό σου εάν περνάς περισσότερο χρόνο επικεντρώνοντας στο τι κάνεις τώρα, παρά να συγκεντρώνεσαι στο τι συνέβη χθες.

Μην είσαι κακός με τον εαυτό σου

Συχνά οι άνθρωποι είναι οι ίδιοι ο χειρότερος εφιάλτης του εαυτού τους ή τον κακομεταχειρίζονται. Εάν δεν είστε ευγενείς με τον εαυτό σας, πώς μπορείτε να απαλλαγείτε από το παρελθόν σας και να ζήσετε μια ευτυχισμένη ζωή; Εάν κάτι φοβερό προέκυψε στο παρελθόν γιατί κάνατε ένα λάθος ή πληγώσατε κάποιον ή κατηγορηθήκατε ότι κάνατε πράγματα παρότι δεν ήταν δικό σας λάθος, μη γίνεστε κακοί με τον εαυτό σας.

Καθένας κάνει λάθη, δεν είστε μόνοι. Είναι μέρος της διαδικασίας ωρίμανσης. Εάν θέλετε να αρχίσετε να βλέπετε την ευτυχία και τη γαλήνη στη ζωή σας, απαλλαγείτε από το παρελθόν σας σήμερα και δημιουργήστε ένα καινούργιο μέλλον.


via

Pages