Οι γυναίκες της ηδονής - Point of view

Εν τάχει

Οι γυναίκες της ηδονής





Ενδιαφέρουσες προσωπικότητες, ιντριγκαδόρικοι χαρακτήρες και κάλλη που δεν κρύβονται: 
Ιδού οι γυναίκες που ακριβοπούλησαν το σώμα τους με αντάλλαγμα χρήμα και εξουσία.
Δεν θα μιλήσουμε για κοινές γυναίκες που επιδόθηκαν στο αρχαιότερο επάγγελμα του κόσμου. 
Θα μιλήσουμε αντιθέτως για συναρπαστικές γυναίκες που είχαν ένα κοινό γνώρισμα: σε κάποιο σημείο της ζωής τους, έκαναν το σώμα τους σκεύος ηδονής και το παρέδωσαν προς απόλαυση των αντρών με αντάλλαγμα ακριβό.... 






Οι γυναίκες της λίστας μας έκαναν τη διαφορά στον «τομέα» τους:κάποιες είναι πασίγνωστες, άλλες είναι σαφώς λιγότερο γνωστές, ενώ κάποιες μπορεί και να τις βρείτε ποταπές και αξιοκαταφρόνητες.
Ένα είναι σίγουρο: δεν πρόκειται για γυναίκες που συναντάμε κάθε μέρα...


Τσιτσιολίνα (1951-) Από πορνοστάρ, πολιτικός
Η Anna Ilona Staller, γνωστή και ως «Cicciolina», ξεκίνησε την καριέρα της στη βιομηχανία του πορνό στις αρχές της δεκαετίας του '70. 
Γιατί είναι όμως γνωστή πέρα από το γεγονός ότι έκανε σεξ μπροστά στην κάμερα; 
Μα γιατί το 1987 εκλέχτηκε μέλος της ιταλικής Βουλής! 
Η πολιτική καριέρα της Τσιτσιολίνα (μέχρι το 1991) σημαδεύτηκε από το γεγονός ότι παράλληλα με τα βουλευτικά της καθήκοντα συνέχισε την πορεία της στο σκληρό πορνό, με την πολιτική της δράση να μετρά μια σειρά από «ριζοσπαστικές» προτάσεις με βάση, τι άλλο, το σεξ: ποιος δεν θυμάται ότι πρόσφερε τον εαυτό της ως αντικείμενο ηδονής στον Σαντάμ Χουσεΐν με αντάλλαγμα την απελευθέρωση ομήρων και την ειρήνη στη Μέση Ανατολή; 
Ποιος μπορεί να ξεχάσει τους πύρινους λόγους που εκφωνούσε με το σιλικονούχο στήθος της εκτεθειμένο σε κοινή θέα; 
Το 2002 μάλιστα η δραστήρια Τσιτσιολίνα θα ανανεώσει την προκλητική της πρόταση στον Χουσεΐν, ενώ το 2006 θα την επαναλάβει και για τον Οσάμα μπιν Λάντεν:
«Μπορεί να με έχει με αντάλλαγμα το τέλος της τυραννίας του. 
Τα στήθη μου έχουν μόνο βοηθήσει ανθρώπους, την ώρα που ο μπιν Λάντεν έχει σκοτώσει χιλιάδες αθώα θύματα»! 
Όπως θα θυμάστε, ούτε ο Χουσεΐν ούτε ο Οσάμα δέχτηκαν την ειρηνευτική προσφορά της...


Λόρα Μπελ (1829-1894) Από ιερόδουλη, ιεροκήρυκας
Η Μπελ έγινε γνωστή για την ακτινοβόλα ομορφιά της και το σπινθηροβόλο πνεύμα της, αρετές που χρησιμοποίησε για να δώσει ώθηση στην καριέρα της: 
ήδη από την εφηβεία της, έγινε μια από τις πλέον περιζήτητες και ακριβοπληρωμένες πόρνες του Δουβλίνου. 
Αργότερα θα μετακόμιζε στο Λονδίνο και θα ζούσε μια ζωή στα πλούτη και τη χλιδή: βόλταρε στο Χάιντ Παρκ με μια επίχρυση άμαξα που την έσερναν δυο λευκά άλογα «ψυχαγωγώντας» πλούσιους δούκες και ευκατάστατους ευγενείς. 
Στα 21 της χρόνια θα μαγέψει με την ομορφιά της τον πρίγκιπα του Νεπάλ Jung Bahadur Rana, ο οποίος της ερωτεύτηκε κεραυνοβόλα: στις 90 μέρες που θα περνούσαν μαζί, ο πρίγκιπας θα την έλουζε στα πανάκριβα δώρα, πριν επιστρέψει τελικά στη χώρα του. 
Το 1853 ωστόσο η Λόρα θα έκανε στροφή στην καριέρα της: παντρεύτηκε τον εκλεκτό της καρδιάς της και στράφηκε στη θρησκεία, γινόμενη από «βασίλισσα της λονδρέζικης πορνείας» ευαγγελική ιεροκήρυκας! 
Στα επόμενα χρόνια έβαλε σκοπό της ζωής της να «διαφωτίσει» τους φτωχούς και να τους επαναφέρει στον δρόμο του Χριστού, με δεκάδες ανθρώπους να συνωστίζονται στο σπίτι της για τα καθημερινά κηρύγματά της. 
Ο σύζυγος της Λόρα θα αυτοπυροβολούταν κατά λάθος το 1887, με την ίδια να παραμένει για πάντα πιστή στον αδικοχαμένο σύζυγό της, μέχρι τον θάνατό της το 1894...


Οσία Μαρία η Αιγύπτια (344-421) Από πόρνη, ερημίτισσα
Η Μαρία ξεκίνησε την περιπέτειά της στην πορνεία από τους κακόφημους δρόμους της Αλεξάνδρειας σε ηλικία 12 ετών. 
Παρά το γεγονός ότι ζούσε σαν ζητιάνα, η Μαρία διέθετε μια ακόρεστη σεξουαλική επιθυμία (κατά δήλωσή της), παίρνοντας γενναία απόλαυση από τη δουλειά της. 
Δεκαεφτά χρόνια αργότερα, η πόρνη Μαρία μαθαίνει ότι εκατοντάδες προσκυνητές ταξίδευαν στην Ιερουσαλήμ με αφορμή την Εορτή της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού, γεγονός που της φάνηκε πρώτης τάξεως ευκαιρία να αυξήσει την πελατεία της. 
Φτάνοντας βέβαια στην πόλη και ερχόμενη σε επαφή με τα διδάγματα του Ιησού, η Μαρία θαμπώθηκε από τον άλλο αυτό τρόπο ζωής και υπέστη δραματική θρησκευτική μεταστροφή: πέρασε τον Ιορδάνη ποταμό και περιπλανήθηκε στην έρημο, όπου και παρέμεινε σε πλήρη απομόνωση για τα επόμενα 48 χρόνια. 
Όταν ένας ιερέας τη συνάντησε χρόνια αργότερα, η γηραλέα Μαρία, γυμνή και σε κατάσταση σοκ από την αφυδάτωση, θα του εκμυστηρευόταν την ιστορία της, τα χρόνια της πορνείας, τα θρησκευτικά της οράματα, τα πάντα. 
Η Μαρία θα πέθαινε λίγα χρόνια αργότερα, ενώ σήμερα είναι γνωστή ως «Οσία Μαρία η Αιγύπτια» και θεωρείται η προστάτιδα της μεταμέλειας...


Μάτα Χάρι (1876-1917) Από εξωτική χορεύτρια, κατάσκοπος-εταίρα
Σε ηλικία 18 ετών, η πανέμορφη και ασυνήθιστα ψηλή Margaretha Zelle παντρεύτηκε έναν άντρα κατά 22 χρόνια μεγαλύτερό της, τον οποίο και γνώρισε από αγγελία «μοναχικών καρδιών». 
Πρόλαβαν να σκαρώσουν δύο παιδιά, όλα τους ωστόσο θα υπέφεραν από σύφιλη, την οποία και κόλλησαν από την έκλυτη ζωή του πατέρα τους, με το μεγαλύτερο να πεθαίνει λίγο αργότερα. 
Η Margaretha χώρισε από τον άσωτο σύζυγό της το 1902, με το όνομά της ωστόσο να διασύρεται σε τέτοιο βαθμό που θα έχανε την επιμέλεια της κόρης της και θα έμενε στην ψάθα. 
Στράφηκε λοιπόν πρόσκαιρα στην πορνεία, μέχρι να μαζέψει τα απαραίτητα για να μετακομίσει στο Παρίσι, όπου και ξεκίνησε καριέρα στον αισθησιακό χορό. Τέτοια ήταν η αίσθηση που έκανε στην παριζιάνικη νύχτα που οι άντρες συνωστίζονταν για να την απολαύσουν, με την ίδια να επεκτείνει το σόου της σε Ισπανία, Γερμανία και Μόντε Κάρλο. 
Προοδευτικά βέβαια θα έχανε την αίγλη της, με νεότερες κοπέλες να της κλέβουν τη δόξα, θα αναγκαζόταν λοιπόν να γίνει εταίρα, μια από τις πιο ακριβοπληρωμένες μάλιστα της Ευρώπης, με δούκες, ηγεμόνες και άλλους ευγενείς να κάνουν ουρά για να απολαύσουν τις υπηρεσίες της! 
Δυστυχώς, μέσα από ένα ασαφές σύνολο περιστάσεων, θα καταδικαζόταν για κατασκοπεία και θα εκτελούταν στο απόσπασμα στις 14 Οκτωβρίου 1917. Παραμένει ακόμα και σήμερα ζητούμενο αν υπήρξε πράγματι κατάσκοπος ή αν αντίθετα κατασυκοφαντήθηκε από τις βρετανικές και γαλλικές μυστικές υπηρεσίες. 
Τριάντα χρόνια μετά τον θάνατό της, ένας από τους κατηγόρους της θα παραδεχτεί: «Δεν είχαμε ποτέ αρκετές αποδείξεις εναντίον της»...


Yu Xuanji (844-868) Η παλλακίδα-ποιήτρια που εκτελέστηκε για φόνο 
Η Yu Xuanji μεγάλωσε στην πρωτεύουσα της δυναστείας Τανγκ, όπου και δούλευε ως παλλακίδα από νεαρή ηλικία. 
Το ταλέντο της στην ποίηση το εξάσκησε καθ' όλη τη διάρκεια της σύντομης ζωής της, ενώ πρόλαβε να κυκλοφορήσει και μια ποιητική συλλογή, που χάθηκε όμως αργότερα. 
Σε ηλικία 16 ετών, η Yu Xuanji έγινε προσωπική παλλακίδα του αξιωματούχου Li Yi, με την αθεράπευτη ζήλια της γυναίκας του ωστόσο να τον κάνει να την παρατήσει σε βραχώδη περιοχή της Νότιας Κίνας, για να πεθάνει.
Η παλλακίδα θα σωζόταν βέβαια και θα επέστρεφε στην πρωτεύουσα, συνεχίζοντας να δουλεύει ως εταίρα, μέχρι να έρθει σε επαφή με τα διδάγματα του Ταοϊσμού και να γίνει ιέρεια. 
Κλείστηκε σε γυναικεία μονή, ο ταραχώδης βίος της δεν θα είχε ωστόσο αίσιο τέλος: σε έναν καυγά της με μια υπηρέτρια της μονής, θα τη σκότωνε και θα την έθαβε στην αυλή, με το πτώμα να εντοπίζεται λίγο αργότερα. 
Η Yu Xuanji θα καταδικαζόταν σε θάνατο με αποκεφαλισμό, αν και ποτέ δεν αποδείχτηκε ότι εκείνη είχε σκοτώσει πράγματι την άτυχη υπηρέτρια...


Sally Salisbury (1692-1724) Η περίφημη πόρνη που πέθανε στη φυλακή
Σε ηλικία 9 ετών, η Sarah Priddon μαθήτευε σε μια μοδίστρα, πριν αφήσει τη ραφτική εξαιτίας του βάναυσου πατέρα της και εγκαταλείψει το σπίτι της. 
Μην έχοντας τρόπο να επιβιώσει, στράφηκε στην πορνεία, και μέχρι τα 14 της είχε γίνει μια από τις πλέον περίφημες ιερόδουλες του Λονδίνου, με τους ευκατάστατους ευγενείς να συνωστίζονται για να απολαύσουν τις υπηρεσίες της «Sally Salisbury», όπως έμεινε γνωστή. 
Ο άσωτος βίος και η τάση της για χρέη θα την έφερναν αντιμέτωπη πολλές φορές με τη δικαιοσύνη, περνώντας καιρό στη φυλακή. 
Κι αν δεν την ερωτεύονταν σχεδόν πάντα οι δικαστές, η τύχη της θα ήταν αναμφίβολα διαφορετική! Το 1723, σε συμπλοκή με πελάτη της, η Sally θα τον μαχαίρωνε, χωρίς ωστόσο να τον σκοτώσει. 
Παρά το γεγονός ότι ο πελάτης τη συγχώρεσε και δεν αξίωσε τη δίωξή της, η Salisbury θα καταδικαζόταν σε έναν χρόνο φυλάκισης. 
Πέθανε στη φυλακή, πιθανότατα από σύφιλη...


Barbara Payton (1927-1967) Από τηλεοπτική «Σειρήνα», πόρνη του δρόμου
Όμορφη, γαλανομάτα και πλατινέ ξανθιά, η Barbara Payton ξεκίνησε την καριέρα της ως μοντέλο σε περιοδικά και πασαρέλες, πριν περάσει στο Χόλιγουντ και εκτοξευτεί η φήμη της, κερδίζοντας περισσότερα από 10.000 δολάρια την εβδομάδα. 
Η δεκαετία του '50 της ανήκε απόλυτα, τα χρόνια της στο σινεμά θα τέλειωναν ωστόσο απρόοπτα το 1963, εξαιτίας του άσωτου βίου της, των σχέσεών της με παντρεμένους άντρες και του αλκοολισμού της. 
Ο θυελλώδης βίος της από κει κι έπειτα σημαδεύτηκε από μια σειρά συλλήψεων για πορνεία, μικροκλοπές και ναρκωτικά. 
Θα κατέληγε άστεγη, πουλώντας τον εαυτό της για 5 δολάρια στην περίφημη Sunset Boulevard, με την πτώση της να μην έχει τέλος: βίαιοι ξυλοδαρμοί από τους πελάτες της, προβλήματα με ναρκωτικά και δεν συμμαζεύεται. 
Όταν μάλιστα οι γονείς της προσφέρθηκαν να τη στείλουν σε κέντρο αποτοξίνωσης, εκείνη απάντησε αποστομωτικά: «Προτιμώ να πιω και να πεθάνω». 
Η Payton επέστρεψε στο πατρικό της το 1967, όπου και θα βρεθεί λίγο αργότερα νεκρή στο πάτωμα του μπάνιου...


Sada Abe (1905-;) Από γκέισα, δολοφόνος και νεκρόφιλη



Η Sada Abe γεννήθηκε σε μια μεσοαστική οικογένεια του Τόκιο το 1905. 
Σε ηλικία 15 ετών θα βιαζόταν από οικογενειακό φίλο, με τον πατέρα της να την πουλά σε οίκο ανοχής δύο χρόνια αργότερα. 
Το παρουσιαστικό της δεν τη βοήθησε στα νέα της καθήκοντα, περιοριζόμενη σε μπατιρο-πελάτες για τα επόμενα 5 χρόνια, όταν και θα κολλούσε σύφιλη. 
Τότε ήταν που αποφάσισε να αφήσει το «σπίτι» και να βγει στους δρόμους, στην προσπάθειά της να κερδίζει περισσότερα. 
Έπειτα από μια σειρά ειδυλλίων με παντρεμένους άντρες και προβλήματα με τον νόμο, η εταίρα θα γνώριζε τον παντρεμένο Kichizo Ishida, ο οποίος ήταν -κατά δήλωσή της- ο πρώτος άντρας που γνώριζε που μπορούσε να την ικανοποιήσει σεξουαλικά. 
Τον ερωτεύτηκε, έπρεπε ωστόσο να τον μοιράζεται με τη νόμιμη σύζυγό του, γεγονός απαράδεκτο για εκείνη: στις 18 Μαΐου 1936, θα τον στραγγάλιζε στον ύπνο του, όταν και θα ξεκινούσε μια φρικιαστική ιστορία με το πτώμα του άτυχου άντρα: σκάλισε το όνομά της στο αριστερό του χέρι, έκοψε τα γεννητικά του όργανα (τα οποία και αποθήκευσε στην τσάντα της) και έφυγε από το δωμάτιο που ξενοδοχείου που είχε καταλήξει το παράνομο ζευγάρι. 
Στις 3 μέρες που μεσολάβησαν μέχρι τη σύλληψή της, επιδόθηκε σε νεκροφιλικό σεξ με το ευνουχισμένο μέλος του νεκρού εραστή της. 
Θα περνούσε μάλιστα μόνο 5 χρόνια στη φυλακή, και όταν απελευθερώθηκε θα εξαφανιζόταν από προσώπου γης...


Θεοδώρα (500-548) Από εταιρία, αυτοκρατόρισσα του Βυζαντίου
Η Θεοδώρα ξεκίνησε να δουλεύει σε οίκο ανοχής της Κωνσταντινούπολης όταν ήταν ακόμα παιδί, 
Μέχρι τα 14 της χρόνια, θα κέρδιζε φήμη από τα γυμνά της σόου στον ιππόδρομο, ενώ στα 20 της, όταν την εγκατέλειψε ο εραστής της, θα στρεφόταν για παρηγοριά στη θρησκεία. 
Υιοθέτησε μια απλή χριστιανική ζωή, εξασκώντας την «ταπεινή» τέχνη του γνεσίματος μαλλιού, όταν και θα έμπαινε στο ερωτικό μάτι του Ιουστινιανού, διαδόχου του βυζαντινού θρόνου. 
Οι δυο τους παντρεύτηκαν το 525, ενώ δύο χρόνια αργότερα το ζεύγος θα ανέβαινε στο ύπατο αξίωμα της βυζαντινής αυτοκρατορίας. 
Η Θεοδώρα θα γινόταν προοδευτικά η πλέον ισχυρή γυναίκα της βυζαντινής ιστορίας, εγκαινιάζοντας μια σειρά μέτρων προς όφελος των δικαιωμάτων της γυναίκας, όπως η θανατική ποινή για βιασμό, το δικαίωμα στο διαζύγιο και την κατοχή περιουσίας από τη γυναίκα κ.λπ. 
Παρά το γεγονός ότι έκανε πολλές καλές πράξεις, σύμφωνα με κάποιους μελετητές η Θεοδώρα μπορούσε να μετατραπεί σε αδίστακτη και κακόβουλη γυναίκα όταν απειλούταν, δηλητηριάζοντας ή βασανίζοντας τους εχθρούς της. 
Θα πέθαινε σε ηλικία 49 ετών...


Ching Shih (1775-1844) Από σκλάβα οίκου ανοχής, πειρατίνα
Το 1801, η Ching Shih εργαζόταν ως σεξουαλική σκλάβα σε πλωτό οίκο ανοχής, όταν θα την έπαιρνε όμηρο ο κουρσάρος ναύαρχος Zheng Yi. 
Γοητευμένος από την ομορφιά και το ασυνήθιστο ύψος της, ο πειρατής θα τη ζητούσε σε γάμο, με την επιτήδεια Ching Shih να συμφωνεί υπό τον όρο ότι θα έπαιρνε το 50% από κάθε λεία του κουρσάρου, την ώρα που θα περιερχόταν ένας από τους κουρσάρικους στόλους του στην κατοχή της. 
Ο ερωτοχτυπημένος καπετάνιος συμφώνησε αμέσως, με το ζευγάρι να μετατρέπει σε τρία μόλις χρόνια τον στόλο του στην πλέον διαβόητη πειρατική αρμάδα της Κίνας, με περισσότερα από 1.500 πλοία! Το 1807, ο Zheng Yi θα σκοτωνόταν και η Ching Shih θα τον αντικαθιστούσε στο τιμόνι της κουρσάρικης αρμάδας. 
Μέσα στον επόμενο χρόνο, ο στόλος με την κόκκινη σημαία θα γινόταν ένας από τους μεγαλύτερους της οικουμένης, με την αδίστακτη πειρατίνα να επιβάλει τον δικό της νόμο, κατατροπώνοντας ακόμα και βρετανικές και πορτογαλικές αρμάδες. 
Το 1810, η κινεζική κυβέρνηση δεν είχε πλέον άλλη επιλογή από το να παραδεχτεί την ήττα της: έδωσε αμνηστία στην Ching Shih και τους πειρατές της και τους επέτρεψαν να κρατήσουν τη λεία τους, με αντάλλαγμα τον πειρατικό τους στόλο. 
Η ζάμπλουτη και νομοταγής πλέον Ching Shih θα περνούσε την υπόλοιπη ζωή της «ζάχαρη», μέχρι τον θάνατό της σε ηλικία 69 ετών...


Pages