Θέμα χρόνου το πότε θα “διαλύσει” η κοινωνία - Point of view

Εν τάχει

Θέμα χρόνου το πότε θα “διαλύσει” η κοινωνία


Όλοι οι άνθρωποι έχουν “όνειρα” και όπως είναι φυσικό, όλοι θέλουν να δουν τα “όνειρά” τους να πραγματοποιούνται!
Όνειρα, είναι οι σκέψεις ενός ανθρώπου γύρω από αυτά πού “θέλει” και όταν δεν μπορεί να τα αποκτήσει, τα “ονειρεύεται”!
Στα όνειρα, ανήκει επίσης η επιθυμία, να διατηρήσει κάποιος αυτό πού έχει, αλλά δεν εξαρτάται από αυτόν!
Όνειρα, κάνουμε όλοι μας και ονειρευόμαστε οτιδήποτε μπορείς να φανταστείς!
“Ονειρευόμαστε” και θέλουμε πράγματα για τον εαυτό μας, την οικογένεια, τούς φίλους, την ομάδα, είτε για την φυλή πού ανήκουμε!
Σε ατομικό επίπεδο, το όνειρο των περισσοτέρων ανθρώπων, είναι η ευημερία, (έτσι όπως την αντιλαμβάνεται ο κάθε ένας) και αυτή την ευημερία επιδιώκουμε να αποκτήσουμε όλοι μας!
Ακόμα όλοι οι άνθρωποι, κάνουν όνειρα και για τη φυλή στην οποία ανήκουν! Ουσιαστικά, όταν μιλάμε γαι το μέλλον, σκεπτόμαστε τούς απογόνους μας και προσπαθούμε να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις,  ούτως ώστε να διατηρήσουμε την φυλή μας, όσο γίνεται πιο “βαθειά” μέσα στον χρόνο!
Επομένως, εάν εστιάσουμε για λίγο επάνω στο τι σκεπτόμαστε, θα διαπιστώσουμε ότι κάθε μας επιθυμία, (οτιδήποτε και αν εκφράζει αυτή), δείχνει πού έχουμε αποτύχει στο παρελθόν, ή σε τι είμαστε αδύναμοι και δεν μπορούμε να το αποκτήσουμε! Αυτό δείχνει ότι το κάθε μας όνειρο, ανεξαρτήτως εάν πραγματοποιηθεί ή όχι, είναι το αποτέλεσμα κάποιας αιτιας!
   Με άλλα λόγια, για να πραγματοποιηθούν οι επιθυμίες μας, (εκείνες οι οποίες "στοχεύουν το αύριο" , όποιες και αν είναι αυτές), υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις πού πρέπει να τηρηθούν απαρέγκλιτα, υπάρχουν κάποιες προϋποθέσεις οι οποίες πρέπει να τηρηθούν με “θρησκευτική ευλάβεια”, διαφορετικά θα μείνουμε με τις ίδιες επιθυμίες και στο "αύριο", για “να έχουμε κάτι να ονειρευόμαστε”!
Ένα δυνατό μυαλό δεν ονειρεύεται! “Κάθεται κάτω” και αναλύει τα “θέλω” του, για να δει κατά πόσο αυτά τα θέλω είναι εφικτά!
Εάν για παράδειγμα θέλουμε να διαιωνιστεί η φυλή, ή ο λαός πού ανήκουμε, το δυνατό μυαλό θέτει μία ερώτηση: «Υπάρχουν οι κατάλληλες προϋποθέσεις για κάτι τέτοιο»; Αμέσως μετά, καλείται να δώσει την απάντηση με μία δεύτερη ερώτηση: «Έχουμε δημιουργήσει την κατάλληλη υποδομή, ώστε  να προστατεύσουμε την φυλή μας από τούς πιθανούς κινδύνους και να εξασφαλίσουμε την διαιώνιση της »;
Μην περιμένεις εδώ, να αναφέρω τις προϋποθέσεις οι οποίες απαιτούνται για να διατηρηθεί στον χρόνο ένας λαός!
Εδώ, θα περιοριστώ μόνο, να αναφέρω την πιο επικίνδυνη αιτία, πού την θεωρώ πολύ σημαντική,  διότι από μόνη της μπορεί να εξαφανίσει οποιονδήποτε λαό από προσώπου γης!
Η αιτία στην οποία αναφέρομαι, είναι η χαλάρωση τού κοινωνικού ιστού!
Όταν σε μία κοινωνία, αρχίσει η χαλάρωση του κοινωνικού ιστού, είναι πλέον θέμα χρόνου το πότε θα “διαλύσει” αυτή η κοινωνία και το πότε θα αφανιστεί  ο λαός πού την συγκροτεί!
via

Pages