Πιο πολλά τα διαζύγια λόγω κακής επικοινωνίας και όχι κακού σεξ - Point of view

Εν τάχει

Πιο πολλά τα διαζύγια λόγω κακής επικοινωνίας και όχι κακού σεξ



Τα προβλήματα επικοινωνίας, η απιστία και το γεγονός πως δεν περνάει αρκετό χρόνο το ζευγάρι μεταξύ του, είναι οι κυριότεροι λόγοι που οδηγούν σε ένα διαζύγιο, λέει μια έρευνα που έγινε από σύμβουλους γάμων στις ΗΠΑ.
Divorce Σύμφωνα με τη μελέτη, 58% των ερωτηθέντων απάντησαν πως, για έναν άνθρωπο που έχει πάρει διαζύγιο, οι πιθανότητες να ξαναπάρει είναι πολύ υψηλότερες σε σχέση με κάποιον που δεν έχει ακόμα παντρευτεί. Επίσης, 80% δήλωσε ότι οι αμφιβολίες που είχαν για τον γάμο τους πριν από αυτόν, φαίνεται να ήταν σωστές και να αποτελούσαν προάγγελο μιας επερχόμενης καταστροφής της προσωπικής τους ζωής.

Επίσης, το 86% των ειδικών επισημαίνουν ότι, οι προγαμιαίες συμφωνίες και τα συμβόλαια που υπογράφουν πολλά ζευγάρια με σκοπό να διαφυλάξουν το γάμο τους, έχουν μηδενικό θετικό αποτέλεσμα και δεν αποτρέπουν τελικά κανέναν από ένα διαζύγιο  
Εξήντα πέντε της εκατό των εμπειρογνωμόνων συμφώνησε πως ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για να αποφευχθεί ένα διαζύγιο, είναι η βελτίωση της επικοινωνίας του ζευγαριού. Ένα μικρότερο ποσοστό δήλωσε ότι η μείωση των αρνητικών κριτικών που κάνει ο ένας στον άλλον, είναι το κλειδί για να αποφευχθεί η διάλυση ενός γάμου και μόνο το 4% υποστήριξε ότι το περισσότερο ή το καλύτερο σεξ μπορεί να βελτιώσει την κατάσταση ανάμεσα στο ζευγάρι.
divorce-kid Ογδόντα της εκατό των ειδικών συμφώνησε πως τα ζευγάρια που είχαν παρακολουθήσει μια «προγαμιαία εκπαίδευση- συμβουλευτική» είχαν λιγότερες πιθανότητες να πάρουν διαζύγιο από τα ζευγάρια εκείνα που παρέλειψαν αυτό το στάδιο των συμβουλών.
Επιπλέον αναφέρθηκε πως, το 25-50% των παντρεμένων ζευγαριών που σκέφτονταν να πάρουν διαζύγιο και παρακολουθούσαν κάποιο είδος συμβουλευτικής θεραπείας για να σώσουν το γάμο τους, τελικά κατέληγαν να πάρουν διαζύγιο, με μόνο το 25% αυτών να είναι φιλικά!
Τέλος αν κανείς παρατηρήσει τους διαζευγμένους άντρες και τις αντίστοιχες γυναίκες, θα καταλήξει στο συμπέρασμα ότι, οι πρώτοι είναι εκείνοι που τελικά θα ξαναπαντρευτούν πρώτοι, επιβεβαιώνοντας παλαιότερες έρευνες που λένε πως, οι άντρες είναι πιο συναισθηματικά εξαρτημένοι τελικά από έναν γάμο σε σχέση με τις γυναίκες! Δηλαδή συμβαίνει ακριβώς το αντίθετο από αυτό που οι ίδιοι διατείνονται!
science archives

Pages