Επτά πολύ περίεργες “αντιδράσεις” του ανδρικού μορίου - Point of view

Εν τάχει

Επτά πολύ περίεργες “αντιδράσεις” του ανδρικού μορίου


Το ανδρικό μόριο μερικές φορές παίρνει πολύ παράξενες «πρωτοβουλίες» και αυτό προβληματίζει τους άνδρες.

Ο ουρολόγος Ζόζεφ Σόνσταϊν από το Πανεπιστήμιο του Τέξας δίνει απαντήσεις σε μερικές από τις ερωτήσεις που κάθε άνδρας ντρέπεται να κάνει στο γιατρό του.


1. Γιατί το σπέρμα “στάζει” μετά την εκσπερμάτιση


Ο λεπτός σωλήνας που μεταφέρει το σπέρμα έχει σχήμα ανάποδου U. Αναπόφευκτα, μια μικρή ποσότητα σπέρματος παγιδεύεται μετά την εκσπερμάτιση και το φαινόμενο οφείλεται απλώς στη δύναμη της βαρύτητας. Επειδή το σπέρμα είναι παχύρευστο, η “διαρροή” μπορεί να εκδηλωθεί αρκετά δευτερόλεπτα μετά τον οργασμό. Στους άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας, αντίστοιχη ένδειξη κατά την ενούρηση μπορεί να υποδεικνύει διόγκωση του προστάτη ή φλεγμονή.


2. Γιατί το πέος μικραίνει σε μέγεθος όταν βρέχεται


Οφείλεται στη χαμηλή θερμοκρασία του νερού ή του αέρα, εξηγεί ο Δρ. Σόνσταϊν. Τα σπερματοζωάρια χρειάζονται συγκεκριμένη θερμοκρασία για να αναπαραχθούν κι έτσι οι μύες και οι ιστοί στην περιοχή των γεννητικών οργάνων συστέλλονται όταν η θερμοκρασία είναι χαμηλή. Το ακριβώς αντίθετο συμβαίνει όταν οι θερμοκρασίες είναι πολύ υψηλές.

3. Πού οφείλεται η πρωινή στύση


Τα επίπεδα της τεστοστερόνης χτυπούν κόκκινο το πρωί και σε αυτό οφείλεται η πρωινή ερωτική διέγερση των ανδρών. Επίσης, τα επιστημονικά δεδομένα δείχνουν ότι η στύση είναι η… γυμναστική του πέους και είναι απαραίτητη για την ομαλή σεξουαλική λειτουργία του άνδρα. Έτσι, πολλές φορές δεν οφείλεται στα σεξουαλικού περιεχομένου όνειρα αλλά αποτελεί μια αυτοματοποιημένη βιολογική αντίδραση του οργανισμού.


4. Πού οφείλεται η ονείρωξη


Η εκσπερμάτιση την ώρα του ύπνου μπορεί επίσης να εξηγηθεί με βάση τα επίπεδα της τεστοστερόνης, τα οποία αυξάνονται τη νύχτα. Αυτός είναι και ο λόγος που οι έφηβοι, των οποίων η τεστοστερόνη είναι πολύ υψηλή, αναφέρουν πολύ συχνότερα τέτοιου είδους περιστατικά σε σύγκριση με τους άνδρες μεγαλύτερης ηλικίας.

5. Γιατί τα ούρα εκτοξεύονται προς κάθε κατεύθυνση


Το φαινόμενο είναι συχνό μετά την εκσπερμάτιση. Σχεδόν πάντα συμβαίνει επειδή το σπέρμα που απομένει στην ουρήθρα εμποδίζει την ομαλή έξοδο των ούρων. Εάν το σύμπτωμα επιμένει, μπορεί να υποδεικνύει λοίμωξη από σεξουαλικώς μεταδιδόμενο νόσημα.

6. Πού οφείλεται η άνιση μεγέθυνση του πέους μεταξύ ανδρών


Η επιμήκυνση του πέους κατά τη στύση δεν είναι πάντοτε ανάλογη με το αρχικό μήκος του πέους πριν τη στύση. Άλλοτε η διαφορά είναι μεγαλύτερη και άλλοτε μικρότερη και οφείλεται αποκλειστικά και μόνο στο DNA του άνδρα.

7. Πού οφείλεται η περιστασιακή στυτική δυσλειτουργία


Ονομάζεται “καταστασιακή στυτική δυσλειτουργία” και είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Συνήθως είναι αποτέλεσμα του υπερβολικού στρες ή μπορεί να οφείλεται σε ένταση και προβλήματα στην ίδια τη σχέση.

Pages