Ο φόβος της μοναξιάς οδηγεί σε μεγάλες υποχωρήσεις - Point of view

Εν τάχει

Ο φόβος της μοναξιάς οδηγεί σε μεγάλες υποχωρήσεις



Τόσο οι άντρες, όσο και οι γυναίκες, ανησυχούν ότι μπορεί να μείνουν στο μέλλον μόνοι τους. Όμως, ο φόβος του να είσαι μόνος, αποτελεί το πιο σίγουρο μέσο για να γίνει κανείς υποχωρητικός και να αρκεστεί σε πολύ λιγότερα από εκείνα που πραγματικά επιθυμεί. Αυτό άλλωστε, έρχεται να επιβεβαιώσει και μια νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο του Τορόντο.
Η επικεφαλής συγγραφέας της μελέτης, Stephanie Spielmann, μεταδιδακτορική ερευνήτρια του Τμήματος της Ψυχολογίας στο Πανεπιστήμιο του Τορόντο, είπε ότι, η ερευνητική ομάδα έλαβε υπόψη της πολλές συνεντεύξεις από ενήλικες της Βόρειας Αμερικής, καλύπτοντας έτσι, ένα ευρύ ηλικιακό φάσμα.

«Τα άτομα εκείνα που αντιμετώπιζαν σημαντικότερες φοβίες σχετικά με τη μοναξιά στη ζωή, ήταν πιο πρόθημα να συμβιβαστούν με πολύ λιγότερα σε μια σχέση. Μερικές φορές, άνθρωποι σαν αυτούς, μένουν σε σχέσεις στις οποίες, επί της ουσίας, δεν είναι ευχαριστημένοι, ενώ βγαίνουν έξω με άλλους ανθρώπους που δεν είναι κατάλληλοι για εκείνους. Μέσα από αυτή τη μελέτη καταλαβαίνουμε πως, οι ανησυχίες των ανθρώπων φαίνεται να παίζουν σημαντικό ρόλο για τις σχέσεις εκείνες που μοιάζουν ανθυγιεινές!», δήλωσε σε συνέντευξή της η Δρ Spielmann.
Τα στοιχεία δείχνουν ότι, άνδρες και γυναίκες έχουν παρόμοιες ανησυχίες για τη μοναξιά, συμπλήρωσε ο ομο-συντάκτης και καθηγητής Geoff MacDonald.
Η διαπίστωση αυτή οδηγεί σε παρόμοιες συμπεριφορές αντιμετώπισης, σε αντίθεση με την ιδέα ότι, μόνο τις γυναίκες απασχολεί ο φόβος να μη μείνουν «στο ράφι». Η μοναξιά είναι ένα οδυνηρό συναίσθημα και για τα δυο φύλα, τα οποία εντέλει διαπιστώθηκε ότι, βασανίζονται το ίδιο.
Η μελέτη δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Personality and Social Psychology.
via

Pages