Συμβουλές για ανώριμα κοριτσάκια - Point of view

Εν τάχει

Συμβουλές για ανώριμα κοριτσάκια



Μπορεί να ζούσατε καταπιεσμένες από τους πατριαρχικούς τύπους οικογένειας και η αδικία να σας κάνει να αγανακτείτε, αλλά, κυρίες μου, μην προσπαθείτε να εκτονώσετε το μένος των αιώνων σε αυτήν την υπό διωγμό γενιά αγοριών..
Έτσι κι αλλιώς η αρρενωπότητα διακυβεύεται, χωρίς καν να παρεμβαίνετε εσείς..  Διατηρήστε το μύθο της θηλυκότητας.. Η κυριαρχία και η επίδειξη δύναμης οδηγούν στη μοναξιά. Τα πρότυπα και οι συλλογικές μνήμες δεν ξεχνιούνται εύκολα..
Παρόλα αυτά μην υποκύπτετε στα δευτερογενή οφέλη και τη γοητεία της κατάθλιψης. Από ένα σημείο και έπειτα η παρατεταμένη κλάψα και γκρίνια ενοχλεί. Μην επαναφέρετε όλα τα κακώς κείμενα της σχέσης σας, όταν συζητάτε για ένα τωρινό πρόβλημα, μη γενικεύετε και μη χρησιμοποιείτε χαρακτηρισμούς, που τον πληγώνουν.
Τα προσχήματα δεν είναι υποκρισία.. Τις περισσότερες φορές διατηρούν αμείωτο το ενδιαφέρον και απαλύνουν από τις ενοχές. Αναζητήστε τα, ειδικά αν είστε διατεθειμένες να τα υπερβείτε..
Μην ασχολείστε με αγοράκια, που δεν κάνουν τίποτα, για να σας πλησιάσουν..  Αυτός που θα σας ποθήσει θα κινήσει το σύμπαν, για να σας αποκτήσει. Όλα τα υπόλοιπα ανήκουν στη σφαίρα της φαντασίας σας.
Φόβος, πόθος, ενοχή, το τρίπτυχο με το οποίο επιχειρούμε να ορίζουμε τους άλλους. Μα ο πόθος είναι έλλειψη.. Φροντίστε να μην σας έχει ποτέ καθ’ ολοκληρίαν, αλλά επιφυλάξτε του μια γνωστική και συναισθηματική έκπληξη κάθε φορά.
Κατ’ επέκτασιν, ενημερωθείτε για τα αποτελέσματα της νεοφιλίας στους άνδρες, ένα φαινόμενο που τους υποκινεί, περισσότερο από σας, να αναζητούν την ηδονή στο νέο και περιπετειώδες. Δείτε την αναλογία με τα παιχνίδια, που εύκολα πέφτουν στη δυσμένεια των μικρών ή με την ενδυμασία σας, που τόσο συχνά θέλετε να αλλάζετε.
Επομένως, κατανοείστε τους νόμους του συμπεριφορισμού: Η προσδοκία αμοιβής και όχι η ίδια η ενίσχυση αποτελούν το καλύτερο διεγερτικό. Στερήστε του τον εαυτό σας επιλεκτικά, αλλά δοθείτε του σα να είναι ο μόνος άντρας στον κόσμο, όταν τον συναντάτε. Φυσικά, αυτό πετυχαίνει μόνο αν του αρέσετε εξωτερικά, ειδάλλως απλά χάνετε το χρόνο σας
Μην μεταχειρίζεστε σκληρή ή υβριστική γλώσσα. Χαλάει την κομψότητα και θεωρείται ασυμβίβαστο με τη γυναικεία σας φύση.
Φροντίστε τον, χωρίς να γίνετε καταπιεστική.. Το ανδρικό φύλο διατηρεί ακέραιες τις μητρικές του προσκολλήσεις. Αλλά αν μιμηθείτε τους τρόπους της μαμάς, σύντομα θα απολαύσετε το σεβασμό, αλλά όχι τον έρωτά του.
Μην ενστερνίζεστε αμαχητί τη δική του κουλτούρα, τις συνήθειες, τα ιδεώδη.. Μάθετε γι’ αυτά, δείξτε του ότι τα αποδέχεστε, αλλά μην χάσετε την ταυτότητά σας για χάρη του.. Οι δουλοπρεπείς δορυφόροι δεν είναι διεγερτικοί. Προσέξτε, λοιπόν, να μην αφομοιωθείτε, γιατί σύντομα θα σας αντιμετωπίσει ως απλό φίλο του.
Μην ανεχτείτε καμμία μορφή βίας εναντίον σας και μην δίνετε δεύτερη ευκαιρία, αν σας κακοποιήσει.
Οι άνδρες δεν παρατηρούν τα ρούχα σας ούτε τα συναισθήματά σας.. Εξηγείστε του εσείς πως αισθανθήκατε σε κάποιο περιστατικό, τι σας προκάλεσε αμηχανία, ματαίωση, θλίψη, ζήλεια, χαρά και μην αρκεστείτε σε απλή παράθεση γεγονότων.
Κάθε άνδρας πάσχει από το ανίατο σύνδρομο του σωτήρα.. Μερικές φορές δείξτε πόσο ανάγκη έχετε να σας σώσει και θαυμάστε τον για τη ζωτική του παρέμβαση.
Μην θέτετε διλήμματα, γιατί η λύση τους βρίσκεται έξω από αυτά.
Μην περιμένετε να αυξήσετε την αυτοεκτίμησή σας μέσα από εκείνον. Αυτή πηγάζει εσωτερικά και αν μετατραπείτε σε συναισθηματικό παράσιτο, για να την κερδίσετε, απλά θα σας υποτιμήσει. Οι άνδρες έλκονται από ολοκληρωμένες και ατόφιες προσωπικότητες.
Διακρίνετε τα συναισθήματά σας από τους μηχανισμούς άμυνας: Η φράση ‘ θέλω να τον εμπιστεύομαι’ σημαίνει 
‘θέλω να νιώθω ασφάλεια, επειδή τον προβλέπω’
Τα ζευγάρια χωρίζουν για τους ίδιους λόγους, για τους οποίους αρχικά ενώθηκαν, επειδή με την πάροδο του χρόνου αλλάζουν οι ανάγκες. Καταλάβετε, ότι οι γυναίκες έχουν εντονότερο ρυθμό συναισθηματικής και πνευματικής ανάπτυξης, επομένως κάποια στιγμή θα χρειαστεί να τον απαγκιστρώσετε από την καθήλωσή στην καθημερινότητά του.
Μην είστε άπιστη. Γενικά οι άνδρες έλκονται από τις ελευθεριάζουσες, αλλά ποτέ δεν παύουν να τις θεωρούν υποδεέστερες.
Αν παρ’ ελπίδα το πράξετε, ποτέ μην συκοφαντήσετε τον απατηθέντα και μην καταφύγετε σε στερεότυπες δικαιολογίες, για αιτιολογία. Θα νιώσει μεν νικητής, αλλά γρήγορα θα ταυτιστεί μαζί του. Το κάνατε, γιατί έτσι αισθάνεστε.
Το πρόβλημα στις συντροφικές σχέσεις είναι όχι η διατήρηση του έρωτα, αλλά η σύναψη φιλίας. Όσοι καταφέρνουν να μοιράζονται τα ίδια πηγαία ενδιαφέροντα, γίνονται οι αριστείς της διάρκειας.
Να θυμάστε ότι ο έρωτας είναι για να δίνει χαρά στους ανθρώπους. Αν έχετε εμπλακεί σε μία σχέση που σας στεναχωρεί, κάποτε θα μετανιώσετε για κάθε πνοή, που ξοδέψατε γι’ αυτήν.


Make yourself look like a barbie doll

Δρ Ευστράτιος Παπάνης, Ακαδημία των Πολιτών

Pages