Πώς καθαρίζουμε τον εγκέφαλό μας; - Point of view

Εν τάχει

Πώς καθαρίζουμε τον εγκέφαλό μας;




Πώς καθαρίζουμε το σπίτι μας; Πρώτα θα αναγνωρίσουμε ποια αντικείμενα θέλουν πέταμα. Ύστερα θα ξεσκονίσουμε, θα συμμαζέψουμε, ενδεχομένως να τινάξουμε διάφορα χαλάκια, θα σκουπίσουμε και τέλος θα σφουγγαρίσουμε.





Το ίδιο ακριβώς κάνουμε και με το μυαλό μας για να το καθαρίσουμε.

Πρώτα θα αναγνωρίσουμε ποιες σκέψεις μας θέλουν «πέταμα». Ύστερα ξεσκονίζουμε τις σκέψεις για να βρούμε ποιες είναι οι πραγματικά δικές μας. Τις συμμαζεύουμε και μετά αναζητούμε πώς επηρεάζουν το συναίσθημά μας. Σκουπίζουμε το συναίσθημά μας με τη συγνώμη και τη συγχώρεση και ως προς τον εαυτό μας, αλλά και προς όλους τους ανθρώπους μας.

Τέλος «σφουγγαρίζουμε» το μυαλό μας. Πώς; Με προσευχές και με τη μελέτη από κείμενα Πνευματικά, για να μπορέσουμε έτσι να διατηρήσουμε την διαδρομή της «κάθαρσης».

Όσο προσευχόμαστε και όσο κάνουμε αναζήτηση στις σκέψεις μας και απαλλάσσουμε τους εαυτούς μας από όλα τα βάρη από τις σκέψεις, η ζωή μας αλλάζει. 


Ο Θεός πάντα σε μία τέτοια αγνή και καθαρή διαδρομή θα δώσει το μεγαλείο της συμπόνιας του. Και θα έρθει μία μέρα που θα νιώθουμε απόλυτα ελεύθεροι από κάθε τι.


Ποια θα είναι αυτή η μέρα, εξαρτάται από τις σκέψεις που έχουμε κατακλύσει το μυαλό μας και πόσο καιρό. Αλλά φυσικά από την επανάληψη της όλης διαδικασίας.


Γιατί αν καθαρίσουμε το σπίτι μας, μόνο μία φορά, αυτό θα ξανά γεμίσει σκόνη και άχρηστα αντικείμενα. Αν δεν το τακτοποιούμε πάλι θα είναι τα πράγματα μέσα στη μέση και δεν θα μπορούμε να λειτουργήσουμε. Οπότε έτσι ακριβώς όπως μαζεύουμε τα πράγματά μας και το καθένα έχει τη θέση του και ανά τακτά χρονικά διαστήματα κάνουμε εκκαθάριση στο τι χρειαζόμαστε και στο τι όχι. Έτσι ακριβώς θα κάνουμε και με τις σκέψεις μας. Κάποια πράγματα από το σπίτι μας τα πετάμε καθημερινά και κάποια σε μεγαλύτερο διάστημα. Για παράδειγμα τις τροφές τις πετάμε καθημερινά, ενώ για παράδειγμα κουρτίνες, πετσέτες κλπ κάθε όποτε νιώσουμε ότι χάλασαν και θα τα αλλάξουμε με καινούργια.

Η ζωή μας θα γίνει πολύ πιο απλή, αν αρχίσουμε να αναζητάμε τις σκέψεις μας και όταν κάνουμε την αναγνώριση μας στο ποιες σκέψεις δεν μας χρειάζονται πια. Το μυαλό μας, αλλά κι εμείς βασανιζόμαστε από σκέψεις που έχουν στοιχειώσει μέσα μας και τις περισσότερες φορές δεν έχουμε ιδέα και γιατί.




Εδώ στη γη δεν ήρθαμε για να γεμίσουμε το μυαλό μας με σκέψεις αλλά για να απαλλαγούμε από αυτές. Να βάλουμε οδηγό την ψυχή μας, η οποία όταν αναλάβει εκείνη τα ινία της ζωής, η ζωή μας γίνεται απλή και εύκολη.

Δωροθέα  

Pages