Η ζωή μας δίνει ότι ζητήσουμε - Point of view

Εν τάχει

Η ζωή μας δίνει ότι ζητήσουμε



Αν νιώθετε ότι τίποτα δεν «κινείται» στη ζωή σας, ίσως πρέπει να σκεφτείτε τι κάνετε εσείς από την πλευρά σας.

Σίγουρα δεν θα έχετε ακούσει κανέναν να παραπονιέται: «Σηκώνομαι νωρίς κάθε πρωί, γυμνάζομαι, μελετώ, φροντίζω να διατηρώ υγιείς τις σχέσεις μου, καταβάλλω τη μέγιστη δυνατή προσπάθεια στη δουλειά μου, κι όμως δεν προκύπτει ΤΙΠΟΤΑ ΚΑΛΟ στη ζωή μου!» Η ζωή σας είναι ένα ενεργειακό σύστημα. Αν δεν προκύπτει τίποτα καλό στη ζωή σας, η ευθύνη είναι αποκλειστικά δική σας. Μόλις συνειδητοποιήσετε ότι οι ενέργειές σας διαμορφώνουν τις συνθήκες και τις συγκυρίες στη ζωή σας, θα πάψετε να υιοθετείτε το ρόλο του θύματος.

Μπορεί να βλέπουμε τη ζωή των άλλων ανθρώπων και να αναρωτιόμαστε: «Μα τι συνέβη στο νόμο της αιτίας και του αποτελέσματος;» Ο Γιάννης παίρνει προαγωγή και σκεφτόμαστε: «Μα τι έκανε και πήρε αυτή την προαγωγή;» Οι γείτονες γιορτάζουν την τεσσαρακοστή επέτειο του ευτυχισμένου γάμου τους και αναρωτιόμαστε: «Γιατί είναι τόσο τυχεροί;» Μπορεί όλα αυτά να σας προκαλούν σύγχυση, αλλά θα πρέπει να κατανοήσετε ότι για όλους ισχύουν οι ίδιοι νόμοι αιτίας και αποτελέσματος.

Η ζωή μας δίνει ότι ζητήσουμε. Ο Χρήστος κερδίζει τις γυναίκες με διαμάντια, αρώματα και ακριβά δώρα. Όταν τον παρατούν, παραπονιέται ότι οι γυναίκες τον θέλουν μόνο για τα λεφτά του και τον εκμεταλλεύονται. Αν πάτε για ψάρεμα με διαμαντένιο δόλωμα, τότε θα πιάσετε ψάρια που προτιμούν τα διαμάντια! Πού βλέπετε το περίεργο;

Η Άννα πηγαίνει για ψώνια φορώντας μπλούζες με βαθύ ντεκολτέ. Στο μεταξύ, εξοργίζεται επειδή οι άντρες θέλουν μόνο το κορμί της. Οι άντρες εντοπίζουν τα ντεκολτέ από μίλια μακριά! Τι σας προκαλεί εντύπωση;







ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ

Αν είμαστε ειλικρινείς με τον εαυτό μας, μπορούμε να θυμηθούμε οτιδήποτε έχει συμβεί στη ζωή μας – και να διαπιστώσουμε με ποιον τρόπο συμβάλαμε στην πρόκληση κάθε κατάστασης. Μην ασχολείστε με τους γείτονες και με όσα τους εξασφαλίζουν οι συμπαντικοί νόμοι. Παρακολουθήστε πώς λειτουργεί ο νόμος της αιτίας και του αποτελέσματος στη δική σας ζωή – στις δικές σας σχέσεις, στα δικά σας επιτεύγματα και στις δικές σας απογοητεύσεις. Μόνο με αυτό τον τρόπο θα γνωρίσετε την εσωτερική γαλήνη.


 Από το βιβλίο «άκου την ΚΑΡΔΙΑ σου» του ANDREW MATTHEWS – εκδ. διόπτρα
via

Pages