Που να βολτάρετε μέσα στην πόλη - Point of view

Εν τάχει

Που να βολτάρετε μέσα στην πόλη



Προτάσεις για να κάνεις την κυριακάτικη βόλτα σου τώρα 

… Το καλοκαιράκι μπήκε για τα καλά και η θερμοκρασία ανέβηκε αισθητά. Οι βροχές υποχώρησαν και τα πουλόβερ μπήκαν στην ντουλάπα. Έρωτας, λουλούδια, ήλιος και θάλασσα. Όλα αυτά σε κάνουν να θες να βγεις από τους κλειστούς χώρους, να βάλεις τα πιο ανοιχτόχρωμα ρούχα που έχεις στην ντουλάπα σου, να πάρεις τον έρωτά σου, την παρέα σου ή την μοναξιά σου και να πάτε μια όμορφη βόλτα στα πιο ωραία μέρη της Αττικής.

 Αρχικά ο πιο εύκολος τόπος συνάντησης αν δεν έχεις αυτοκίνητο είναι το κέντρο. Βρίσκεται στο κέντρο της Αττικής και έτσι από όπου κι αν μένεις μπορείς να φτάσεις εύκολα και γρήγορα. 




Τα μέρη που θα σου πρότεινα για να περπατήσεις χωρίς πολλή φασαρία και κόσμο είναι τα Αναφιώτικα, η Πλάκα και αν έχεις όρεξη μπορείς να ανηφορίσεις μέχρι τον Λόφο του Φιλοπάππου. 




Επίσης, πολλοί πηγαίνουν στα γνωστά βραχάκια κάτω από την Ακρόπολη. Προσωπικά είναι το αγαπημένο μου μέρος για να βρω τον εαυτό μου και να ηρεμήσω όμως επειδή ακριβώς πηγαίνουν πολλοί υπάρχουν φορές που θα συναντήσεις φασαρία, γι’αυτό αν θες ένα ήρεμο μέρος να απολαύσεις την θέα είναι προτιμότερο να πας μέχρι τον Λόφο του Φιλοπάππου που έχει πολλές ελιές για σκιά και είναι και πιο βολικά για να καθίσεις. 



 Τώρα για όσους έχουν αυτοκίνητο μπορούν να ανηφορίσουν έως τον Λυκαβηττό και να απολαύσουν την θέα από εκεί.  Αν είστε ερωτευμένοι θα σας πρότεινα να πάτε την  ώρα που πέφτει ο ήλιος προκείμενου να απολαύσετε το ηλιοβασίλεμα με τον αγαπημένο/η σας. Για όσους δεν έχετε αυτοκίνητο αλλά είστε ρομαντικοί μπορείτε να πάρετε το 060 από την Ακαδημίας και να ανεβείτε έτσι στον λόφο. 



Όσο ακόμα βρισκόμαστε στο κέντρο ένα ωραίο σημείο που μπορείς να περπατήσεις με τις ώρες, να διαβάσεις το βιβλίο σου και να πιεις τον καφέ σου είναι ο Εθνικός Κήπος. Έχει πάντα δροσιά, σκιά και πολλά παγκάκια να ξεκουραστείς από το πολύ περπάτημα. Έχει δέντρα και ζώα από όλο τον κόσμο, παιδική χαρά και βιβλιοθήκη που μπορείς να πας τα παιδάκια σου να παίξουν ξένοιαστα πέρα από το καυσαέριο της Αθήνας.



 Για εκείνους που αγαπούν την θάλασσα θα τους πρότεινα μία βόλτα στην Μαρίνα του Φλοίσβου. Η μέρα είναι ιδανική και εσύ θες να δεις επειγόντως θάλασσα. Θες να μυρίσεις την αλμύρα της και να λιαστείς κάτω από τον καυτό ήλιο. Τότε αυτό το μέρος είναι υπέροχο. Μπορείς άνετα να περπατήσεις και να πιεις τον καφέ σου αλλά και να κάτσεις στην θάλασσα να πλατσουρίσεις. Για όσους δεν έχουν αυτοκίνητο μπορείτε να πάρετε το τραμ από το Σύνταγμα. Θέλει υπομονή το τραμ γιατί είναι σχετικά από τα πιο αργά μεταφορικά μέσα αλλά η αναμονή θα σε ανταμοίψει. 



Επίσης, αν πάμε λίγο πιο πέρα θα βρεθούμε στον Πειραιά. Αν και έχει σχετικά δύσκολη πρόσβαση για εκείνους που δεν έχουν αυτοκίνητο αν έχεις όρεξη για περπάτημα βάλε τα αθλητικά σου και κατέβα μέχρι τον Πειραιά. Μπορείς να πάρεις  τον ηλεκτρικό και να κατέβεις στο τέρμα. Θα χρειαστεί να έχεις, όμως, υπομονή  μέχρι να αποχωριστείς την φασαρία του λιμανιού και να κατηφορίσεις στην Μαρίνα Ζέας διότι είναι γύρω στα 20 λεπτά απόσταση. Εάν είσαι λάτρης του περπατήματος μπορείς να ξεκινήσεις την βόλτα σου από την Πειραϊκή όπου έχεις την θάλασσα στα πόδια σου. Αν κουραστείς μπορείς να ξεκουραστείς στα βραχάκια ή στα παγκάκια που έχει κάθε 5 μέτρα. Κατηφορίζοντας φτάνεις στο Μικρολίμανο που μπορείς πια να κάτσεις με την παρέα σου σε ένα από τα ουζερί που έχει στη σειρά και να απολαύσεις το ουζάκι σου και μιας και θα είσαι κουρασμένος και λίγο ζαλισμένος μετά τα ούζα φαντάζομαι δεν θα έχεις κουράγιο να γυρίσεις μέχρι τον ηλεκτρικό του Πειραιά. Γι’ αυτό μπορείς από κει που είσαι να περπατήσεις περίπου ένα τέταρτο και θα φτάσεις στον ηλεκτρικό του Νέου Φαλήρου. 



Τέλος, αν μένεις στα δυτικά προάστια μπορείς να κάνεις μία μικρή βόλτα στο άλσος της Πετρούπολης ή στο άλσος του Περιστερίου. Και εκεί έχει πάντα δροσιά και δένδρα για να χαλαρώσεις μετά από μια δύσκολη μέρα. 



Αυτά ήταν τα πιο αγαπημένα μέρη που θα σου πρότεινα τώρα που ο καιρός και η διάθεση αλλάζει. Κάπως έτσι περιμένουμε το καλοκαίρι για να δροσιστούμε στις ελληνικές θάλασσες. Μέχρι τότε εκμεταλλεύσου τις προτάσεις μας για να περάσεις όσο πιο όμορφα και οικονομικά μπορείς! 



Καλές Βόλτες…


Pages