Butts Vs Boobs: Τι προτιμούν οι άντρες; - Point of view

Εν τάχει

Butts Vs Boobs: Τι προτιμούν οι άντρες;



Σε άλλους αρέσουν τα οπίσθια, ενώ σε κάποιους άλλους το στήθος. Υπάρχει λογική εξήγηση γι’ αυτό;





«Το μυστήριο των τάσεων στην ανατομία ξεκινά από τους προγόνους μας» αναφέρει ο David Puts, καθηγητής ανθρωπολογίας και σεξουαλικότητας στο Πολιτειακό Πανεπιστήμιο της Πενσιλβανίας. 

Οι καμπύλες σε μια γυναίκα δείχνουν ότι είναι γόνιμη και μπορεί να κυοφορήσει γερά παιδιά, οπότε βγάζει νόημα το γεγονός ότι οι άντρες αναπτύσσουν μια θελκτικότητα για εκείνες. 


Όσον αφορά όμως το ντιμπέιτ για τις προτιμήσεις ανάμεσα στο στήθος και τα οπίσθια, αυτό έχει να κάνει με τις προσωπικές εμπειρίες του καθενός, ειδικά στα πρώτα του χρόνια. 

Στην ιστορία της πολιτιστικής διχοτόμησης 

-κέτσαπ εναντίον μουστάρδας, Αντζελίνα εναντίον Jennifer, και Betty εναντίον Veronica-

βυζιά εναντίον κώλου αρκεί μέχρι εκεί, ανάμεσα στα πιο πολυσυζητημένα θέματα της εποχής μας. 

Ή, πιο συγκεκριμένα, είτε πρόκειται για τα στήθη ή για τους γοφούς των γυναικών εκεί και βασιλεύουν τα μάτια των ανδρών.

Στο διορατικό Pornhub (πίσω από ένα από τα πιο υψηλής θέασης πορνό site στο ίντερνετ μετά το YouPorn) υπολόγισα τα δεδομένα του συγκεκριμένου θέματος με βάση τις αναζητήσεις των οπισθίων και των βυζιών από χώρες σε όλο τον κόσμο, και τελικά κατέληξα στο συμπέρασμα ότι έχει να κάνει με το πόσο κοντά στον ισημερινό ζει κάποιος.

Ο Πωπός βγήκε νικητής σε μέρη όπως η Νότια Αμερική,  Λατινική Αμερική και Αφρική. Η μόνη εξαίρεση με την ίδια προτίμηση είναι ο Καναδάς, οι Βόρειοι προφανώς εκτιμούν πραγματικά έναν καλλίγραμμο πισινό. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση, όμως, ήταν τα στήθη που βγήκαν στην κορυφή σε χώρες όπως η Ολλανδία, Βέλγιο και το Ηνωμένο Βασίλειο. Ποια είναι η ετυμηγορία για την Αμερική; Ενώ ποικίλλει ανάλογα με το κράτος, ο πισινός βγήκε νικητής συνολικά. Δεν υπάρχει καμία έκπληξη εκεί, λαμβάνοντας υπόψη την πρόσφατη εμμονή μου με όλα τα στατιστικά λάφυρα που συγκέντρωσα. 

Έρευνα στο Πανεπιστήμιο του Μπουένος Άιρες το 2013, έθεσε σε ετεροφυλόφιλους άνδρες την ίδια ερώτηση -στήθος εναντίον πισινού- σε μια μελέτη και διαπίστωσε ότι 59 τοις εκατό των ανδρών προτίμησαν τους πωπούς, ενώ το 38,5 τοις εκατό προτιμούν τα στήθη. Αυτό που είναι ιδιαίτερα ενδιαφέρον σχετικά με τα ευρήματά τους είναι ότι σπανίως οι άνδρες επιβεβαίωσαν πως και τα δύο χαρακτηριστικά, εξίσου συνέβαλαν στην ελκυστικότητα μιας γυναίκας. Μόνο το 2 τοις εκατό συμφώνησε ότι αυτή ήταν η αλήθεια γι 'αυτούς. Έτσι φάνηκε ότι οι άνδρες κυριολεκτικά εμπίπτουν σε μία από αυτές τις δύο επιλογές.

Όμως τι σημαίνει πραγματικά να είναι ένας «buttτύπος»  ή ένας «boobάντρας»; Μια μελέτη του 1968 στις ΗΠΑ (ναι, θα πάμε πολύ πίσω) ζήτησε από 95 άνδρες φοιτητές κολεγίου, ποια γυναικεία σιλουέτα, θεωρούν να είναι η πιο ελκυστική. Οι άνδρες που προτιμούσαν "μεγάλα" στήθη βρέθηκαν να έχουν «μια τάση να φλερτάρουν συχνά, να έχουν αρρενωπά ενδιαφέροντα, και να διαβάζουν αθλητικά περιοδικά ... οι του μεγάλου μαστού προτιμητές έχουν ανάγκη για ετεροφυλόφιλη σεξουαλική επαφή και για επιδειξιομανία (Να λένε πνευματώδη πράγματα και να είναι το κέντρο της προσοχής). "

Από την άλλη πλευρά του φάσματος, οι άνδρες που προτιμούν μεγάλους γοφούς, χαρακτηρίζονται από την ανάγκη της τάξης (καθαριότητα, οργάνωση, μεθοδικότητα) 

... Αυτοί που προτίμησαν την εικόνα με τους μεγαλύτερους γλουτούς τείνουν να είναι επιχειρηματικά στελέχη μεγάλων εταιρειών ... και τείνουν να μην διαθέτουν ψυχολογικό πνεύμα. 

Σε κοινωνικές περιστάσεις, αναλαμβάνουν την ευθύνη και προσφέρονται σε αυτοεξευτελισμό (ένοχοι, αυτοκατηγορούμενοι). Ο προσανατολισμός της τιμής τους, τείνει να μην είναι στωικός από φυσικού τους. 

«Και τώρα που τα διαβάσατε όλα και κατέχετε το θέμα θα ξέρετε ότι:
 Τα κωλόπαιδα και τα βυζοπαίδια δεν έχουν καμία κοινή ομοιότητα  μεταξύ τους.»



Butts or Boobs?


























Pages