Οι 12 Μύθοι της Ευτυχίας - Point of view

Εν τάχει

Οι 12 Μύθοι της Ευτυχίας




Ένα κομμάτι σοκολάτας, ένα φλερτ, καθαρά σεντόνια, όμορφες μυρωδιές μπορούν να αποτελέσουν τρόπους ψυχικής ανάτασης! Αλλά όταν μιλάμε για την εύρεση της ευτυχίας, τότε σίγουρα οδηγούμαστε σε πολλές παρεξηγήσεις! Οι εκδοχές της ευτυχίας πολλές, ποιες όμως καταρρίπτονται με 2 απλά λόγια;

1ος ΜύθοςΕίναι γενετικό

Πραγματικά κάποιοι άνθρωποι έχουν την τάση να είναι πιο χαρούμενοι από άλλους,  αλλά όπως και πολλά άλλα πράγματα, τα γονίδια μας λένε την μισή αλήθεια. Μπορείς να διδάξεις στον εαυτό σου να είναι πιο αισιόδοξος και χαρούμενος με τον τρόπο που διδάσκεσαι μια γλώσσα.

2ος ΜύθοςΗ επιτυχημένη καριέρα σε κάνει ευτυχισμένη

Η ποθητή θέση για την οποία δούλευες μερόνυχτα και κατέκτησες δεν θα σου φέρει την χαρά της ικανοποίησης! Μπορεί να συνεχίσεις να είσαι μια επιτυχημένη επαγγελματίας, αλλά το επίπεδο της ευτυχίας σου θα παραμείνει ίδιο. Αντιθέτως, η έρευνα του Dr. Achor, έδειξε ότι η προσπάθεια να βελτιώσεις την ευτυχία σου μπορεί να οδηγήσει στην επιτυχία των επαγγελματικών σου. Για την ακρίβεια, η ευτυχία είναι το καύσιμο της επιτυχίας!

3ος ΜύθοςΗ ευτυχία βασίζεται σε εξωτερικούς παράγοντες

Πολλοί πιστεύουν ότι δεν είναι δυνατό να είναι γεμάτοι όταν η καριέρα/σχέση/κοινωνική τους ζωή είναι σε άσχημη κατάσταση. Έρευνες έχουν δείξει ότι μόνο το 10% των εξωτερικών παραγόντων επηρεάζουν την ευτυχία μας, ενώ το 90% βασίζεται στον τρόπο που σκεφτόμαστε. Και αυτό φυσικά είναι καλό γιατί τις καταστάσεις δεν μπορούμε να τις αλλάξουμε, αλλά μπορούμε να αλλάξουμε τον τρόπο που τις προσεγγίζουμε.

4ος ΜύθοςΗ ευτυχία δεν αγοράζεται

Κι όμως! Αγοράζεται! Οι έρευνες έδειξαν πώς όταν ξοδεύουμε χρήματα για ένα ταξίδι, ή για ένα ζευγάρι παπούτσια που θέλαμε αισθανόμαστε χαρούμενες! Το ίδιο ισχύει και για τις κοινωνικές εκδηλώσεις, όπως γενέθλια, ή το κάλεσμα φίλων το οποίο συνοδεύεται από φαγητό, ποτό, και χορό μπορεί να μας κάνει ευτυχισμένους!

5ος ΜύθοςΟι χαρούμενοι άνθρωποι είναι χαζοί και αφελείς

Η παράλογη αισιοδοξία δεν είναι προφανώς ιδανική, αλλά αν είσαι χαρούμενη και ρεαλιστική, θα καταλάβεις την διαφορά στην ζωή σου. Όταν το μυαλό σου είναι ευτυχισμένο, τότε αυξάνεται η δημιουργία, η εξυπνάδα καθώς επίσης λύνεις ευκολότερα τα προβλήματα σου.

6ος ΜύθοςΗ επιτυχία ενός στόχου σημαίνει ευτυχία

Νομίζεις ότι θα αισθανθείς καλύτερα αν χάσεις 5 κιλά, αγοράσεις ένα σπίτι ή αρραβωνιαστείς; Ξανασκέψου το! Όποτε ολοκληρώνεις έναν στόχο, το μυαλό σου ψάχνει τον επόμενο. Ποτέ η επιτυχία του ενός στόχου δεν θα σε κάνει χαρούμενη για πάντα, γιατί πάντα θα ψάχνεις για τον επόμενο. Επικεντρώσου λοιπόν στα θετικά πράγματα του παρόντος και μην θεωρείς ότι θα είσαι χαρούμενη μόνο όταν θα καταφέρεις κάτι συγκεκριμένο.




7ος ΜύθοςΗ ευτυχία δεν επηρεάζει την αποδοτικότητα σου

Η ευτυχία είναι ένα εκπληκτικό πλεονέκτημα σε ότι αφορά το σχολείο, τα αθλήματα και τον χώρο εργασίας. Πώς αποδεικνύεται αυτό; Με τις έρευνες που έδειξαν ότι οι χαρούμενοι πωλητές έχουν υψηλότερα ποσοστά πωλήσεων! Ο ανθρώπινος εγκέφαλος λειτουργεί καλύτερα όταν είσαι θετική.

8ος ΜύθοςΟι «αρνητικοί» φίλοι σε κάνουν να αισθάνεσαι χάλια

Ισχύει πώς η αρνητικότητα κάποιων ανθρώπων μπορεί να σε επηρεάσει, αλλά η δική σου θετικότητα είναι η άμυνα σου! Η αρνητικότητα και η θετικότητα είναι «κολλητικές», αλλά ο Achor λέει ότι επηρεάζεσαι από εκείνον που είναι πιο εκφραστικός. Έτσι λοιπόν, μην αποκλείεις τους αρνητικούς φίλους σου αλλά κάντε αισθητή την δική σου θετικότητα έτσι ώστε να επωφεληθούν κ οι ίδιοι.

9ος ΜύθοςΤο στρες καταστρέφει την ευτυχία σου

Μελέτες έδειξαν ότι το στρες μπορεί να επιταχύνει την γνωστική μας λειτουργία, να βελτιώσει την μνήμη μας αλλά και να εκβαθύνει τους κοινωνικούς μας δεσμούς. Ο τρόπος διαχείρισης του άγχους σου είναι αυτός που θα καθορίσει την ευτυχία σου. Θυμήσου καθημερινά πόσα πολλά έχεις καταφέρει ενώ βρισκόσουν σε κατάσταση έντονου στρες. Σημείωσε τα και διάβασε τα καθημερινά. Το μυαλό σου πράττει ότι αποτυπώνει, έτσι όσο πιο πολύ τα βλέπεις τόσο πιο πολύ θα ηρεμείς.

10ος ΜύθοςΗ άσκηση σου δίνει μόνο μικρές στιγμές χαράς

Μόνο 30 λεπτά γυμναστικής μερικές φορές την εβδομάδα μπορεί να συγκριθούν με την δράση ενός αντικαταθλιπτικού χαπιού με την διαφορά ότι στην διακοπή του αντικαταθλιπτικού μπορεί να γίνει υποτροπή. Η άσκηση έχει απίστευτα ευεργετική δράση γιατί αποτελεί το χάπι της διεξόδου!

11ος ΜύθοςΕυτυχία σημαίνει ότι δεν είσαι ποτέ αρνητική

Όχι... δεν μπορείς να είσαι μέσα στην τρελή χαρά συνέχεια! Αυτό μπορεί να αποδειχθεί μέγα λάθος! Αν αρνηθείς ότι υπάρχουν αρνητικά τότε μπορεί να αποκτήσεις περισσότερο άγχος. Αν κατανοήσεις όμως τους λόγους για τους οποίους αισθάνεσαι άσχημα και μπορείς να δουλέψεις για να τους αλλάξεις, τότε αυτομάτως θα αισθανθείς καλύτερα από αυτόν που καταπιέζει τα συναισθήματα του.
12ος ΜύθοςΗ ευτυχία δεν είναι μόνο μια ιδέα

Όταν δεν αισθάνεσαι καλά, τότε οι άλλοι σου λένε να «ανέβεις» ή να πάρεις εκείνη την απόφαση που θα σε κάνει ευτυχισμένη. Αυτό όμως δεν είναι τόσο εύκολο, εκτός αν αλλάξεις την συμπεριφορά σου...Τότε  αυτή η ιδέα δεν θα διαρκέσει....



via

Pages