Το «χάρισμα», η έκτη αίσθηση, η διαίσθηση, η ενόραση - Point of view

Εν τάχει

Το «χάρισμα», η έκτη αίσθηση, η διαίσθηση, η ενόραση




Μια άγνωστη, πανίσχυρη δύναμη!
Η έκτη αίσθηση ή διαίσθηση δεν αποτελεί προνόμιο των διαισθητικών ανθρώπων. Όλοι μας είμαστε προικισμένοι με την άγνωστη αυτή, πανίσχυρη δύναμη. Η διαίσθηση είναι μια αξιόπιστη πηγή σοφίας και φρόνησης, που μπορεί να καθοδηγήσει τις ζωές μας.
Σας προσκαλούμε λοιπόν σε ένα μαγικό ταξίδι στον κόσμο της έκτης αίσθησης που θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε την καταπληκτική αυτή δύναμη και να αλλάξετε τη ζωή σας!
Το χάρισμα της ενόρασης το διαθέτουμε όλοι. Όλοι μας σε μικρό ή μεγαλύτερο βαθμό, διαθέτουμε την ικανότητα να «δούμε», να προβλέψουμε γεγονότα και καταστάσεις. Με την κατάλληλη εξάσκηση, καθένας από εμάς μπορεί να γίνει μέντιουμ!

Ποια είναι η έκτη αίσθηση

Διαίσθηση: «το να μαθαίνεις μια πληροφορία, χωρίς να γνωρίζεις την πηγή από όπου η πληροφορία αυτή προέρχεται». Με άλλα λόγια, διαίσθηση είναι: «η αντίληψη πέρα από τις φυσικές μας αισθήσεις, που στόχο έχει να μας βοηθήσει στα δύσκολα μονοπάτια της ζωής».
Η διαίσθηση είναι μία αξιόπιστη εσωτερική πηγή φρόνησης και σοφίας, η οποία μπορεί από μόνη της να καθοδηγήσει τις ζωές μας. Αυτή την πηγή την έχει ευτυχώς ο καθένας μας και μπορεί να την χρησιμοποιήσει πρακτικά κάθε στιγμή, για να κάνει την ζωή του ευκολότερη και για να πετύχει τους στόχους του.
Η ρίζα της αγγλικής και της γαλλικής λέξης για τη διαίσθηση (intuition), προέρχεται από το λατινικό ρήμα tuere, που σημαίνει περιφρουρώ, προστατεύω. Και αυτή είναι η λειτουργία της διαίσθησης, δεδομένου, ότι μας προστατεύει από τη λήψη επιζήμιων αποφάσεων και μας περιφρουρεί, όχι μόνο από τις εξωτερικές δυνάμεις που θα μπορούσαν να μας βλάψουν, αλλά και από τους εσωτερικούς μας «διάλογους» που προηγούνται κάποιων σημαντικών αποφάσεων.
Η διαίσθηση είναι μία πηγή που παρέχει ένα πρόσθετο αριθμό πληροφοριών, που δεν προέρχεται από την αναλυτική, λογική πλευρά του εγκεφάλου. Όσο αναπτύσσεται και γίνεται κατανοητή, μπορεί να αποτελέσει αξιόπιστο και πολύτιμο εργαλείο στα χέρια των ανθρώπων. Η ακριβής διαίσθηση, μας επιτρέπει να αποκτήσουμε ζωτικής σημασίας επίγνωση για τον εαυτό μας, αλλά και το περιβάλλον μας.

Πώς αντιλαμβανόμαστε τη διαίσθηση

Όλοι μας βιώνουμε καθημερινά εικόνες διαισθητικές: σύμβολα, αριθμούς, χρώματα, ήχους, με έναν διαφορικό τρόπο, που μας κάνει να ξεχωρίζουμε από τα ερεθίσματα που δεχόμαστε στην καθημερινή μας ζωή!
Οι εικόνες αυτές θα μπορούσαν για κάποιους να είναι ένα όνειρο, για κάποιους άλλους ένα περιστατικό που νομίζουν ότι το έχουν δει κάπου ή τους φαίνεται γνώριμο (Déjà vu), για άλλους ένα μήνυμα, το οποίο κάθε άλλο παρά τυχαίο είναι και για άλλους ακόμα, μια αμελητέα εικόνα.
Το ερώτημα που γεννιέται είναι ποιες από αυτές τις εικόνες να λάβουμε υπόψη, ποιες έχουν σημασία και πώς μπορούμε εμείς να ερμηνεύσουμε;
Ο καθένας από εμάς πρέπει να συντάξει το δικό του διαισθητικό λεξιλόγιο, για να πετύχει την αποκωδικοποίηση των ερεθισμάτων! Υπάρχουν τεχνικές που σίγουρα δεν πρέπει να αφήνουμε ανεκμετάλλευτες και μέσα από αυτές να εξασκούμε το νου και το πνεύμα, αποκτώντας έτσι την δική μας διάλεκτο και επικοινωνία με τον εσωτερικό μας εαυτό. Τα στοιχεία που θα μπορούσε να κοιτάξει κάποιος που θα ήθελε να ερμηνεύσει το μήνυμα αυτό σας τα δίνουμε, στην προσπάθεια να μπορέσετε μόνοι σας να γίνετε «μέντιουμ του εαυτού σας».
Στόχος μας είναι να αποκτήσουμε μια τέλεια οξεία συναίσθηση αυτών που αισθανόμαστε ώστε να καταλήξουμε στη θέση να τους επιτρέψουμε συνειδητά να εξασθενήσουν. Μόλις αυτοί οι καθημερινοί θόρυβοι υποχωρούν, μπορούμε πλέον να χρησιμοποιούμε τις αισθήσεις μας, για να συγκεντρωνόμαστε σε διαισθητικές πληροφορίες! Όλα αυτά δεν απαιτούν τίποτα άλλο παρά μόνο να αφήσουμε τον εαυτό μας ελεύθερο να συντονισθεί με την δόνηση της ψυχής, της αγάπης, χαράς και της δημιουργίας.
Ξεκινώντας λοιπόν:
  • Χαλαρώστε και συγκεντρωθείτε
Καθίστε άνετα και χαλαρώστε! Πάρτε μια βαθιά ανάσα και εκπνεύστε αργά, αφήνοντας το συνειδητό νου να χαλαρώσει. Καθώς εισπνέετε βαθιά, νιώστε την σωματική αίσθηση του να βρίσκεσθε μέσα στο σώμα σας –νιώστε τα κόκκαλα, τα εσωτερικά όργανα, το δέρμα, τους μυς, τους χτύπους της καρδιάς σας. Παρατηρήστε το σώμα σας που χαλαρώνει και το μυαλό που ησυχάζει. Δεν είναι απαραίτητο να απαγορεύσετε στο μυαλό σας να προβάλει εικόνες, που δεν αντιστοιχούν με αυτό που κάνετε! Δείτε και αυτές σαν μέρος της πρόβλεψής σας επιτρέψτε να σας διαπεράσουν και να φύγουν! Συνεχίστε αυτήν την διαδικασία της εναρμόνισης του νου με την ψυχή για λίγα λεπτά! Μόλις νιώσετε χαλαρωμένοι, είστε έτοιμοι για την πρόβλεψη σας.
Συμβουλή: Καλό είναι πριν ξεκινήσετε αυτήν την διαδικασία να επαναλάβετε στον εαυτό σας ότι κάθε φορά που έρχονται σκέψεις δυσαρμονίας με αυτό που κάνετε, εσείς χαλαρώνετε ακόμα περισσότερο. Δεν χρειάζεται πίεση για να διατηρήσετε τις εικόνες αυτές, όλα αυτά με ηρεμία και αγάπη μέσα σας πρέπει να εναρμονίζονται.
Σκεφτείτε έναν τερματοφύλακα, που έχει πολύ λίγες πιθανότητες να αποκρούσει την μπάλα περιμένοντας την κίνηση του συμπαίκτη του, σε σύγκριση με κάποιον παίκτη του τένις, που κάθε φορά αποκρούει το μπαλάκι χωρίς σκέψη αλλά εντελώς ελευθέρα και χωρίς να πιέζεται για να καταλάβει πού πάει η μπάλα για να κινηθεί και αυτός αντίστοιχα.
  • Αντιληφθείτε την διαισθητική σας κατάσταση
Πώς νιώθετε; Αισθάνεστε κάποια αλλαγή στο πώς αντιλαμβάνεσθε το σώμα σας; Νιώθετε ελαφρύτερος; Βαρύτερος; Πιο ζεστός; Πιο κρύος; Ο ρυθμός της σκέψης σας είναι πιο αργός πιο γρήγορος; Η αντίληψη των ήχων αλλάζει γύρω σας; Αλλάζει η αναπνοή σας; Νιώθετε κάποια συναισθηματική διάφορα από όταν βρίσκεστε στην φυσιολογική κατάσταση; Νιώθετε διαφορετική την εστίαση της προσοχή σας; Πως σας φαίνονται τα αντικείμενα γύρω σας; Η όραση έχει οξυνθεί η αμβλυνθεί; Η επίγνωση αυτή θα είναι πιο σημαντική, όταν θα κάνετε την αντίστροφη διαδικασία! Όταν δηλαδή θα μεταφράζετε αυτήν την συνειδητή κατάσταση της εγρήγορσης χρησιμοποιώντας την διαίσθηση σας για ένα συγκεκριμένο σκοπό!

Μετάφραση και ερμηνεία

Για το πόσο ακριβείς είναι οι διαισθητικές σας εικόνες, εξαρτάται άμεσα ποιον διαισθητικό τρόπο προσεγγίζει ο εσωτερικός σας εαυτός.
Ενόραση: συχνά είναι ακριβής και δεν χρειάζεται κάποια ερμηνεία.

Εναίσθηση: συνήθως είναι ιδιαίτερα συμβολική και προβάλει σύμβολα που έχουν να κάνουν με το προσωπικό μας διαισθητικό λεξιλόγιο ώστε να αποκωδικοποιηθούν σύμφωνα με αυτό.
Ενακρόαση: δηλαδή καθαρή ακοή που συνήθως είναι ακριβής στο μήνυμα που αυτόματα αντιλαμβανόμαστε μια ολοκληρωμένη πρόταση –λέξη.
Συναίσθηση: Αφορά ένα βίωμα παράλληλο με κάποιο άλλο άτομο, ανεξάρτητου χρόνου και απόστασης, το οποίο παρουσιάζεται σε εμάς σαν συναίσθημα την στιγμή που εξελίσσεται.

Προσέξτε μην μπείτε στην διαδικασία να επιλέξετε έναν από αυτούς τους τρόπους, αλλά να δείτε προς τα πού τείνει η διαίσθηση σας να σας εφοδιάζει με περισσότερες πληροφορίες! Άλλωστε, είναι πολύ πιθανόν η διαίσθηση να επιλέγει κάθε φορά έναν συνδυασμό με τους τρεις τρόπους ταυτόχρονα, για την προβολή των στοιχείων, η έναν από αυτούς!
Στα αρχικά σταδία της εξάσκησής σας θα υπάρχει η επίγνωση της ερμηνευτικής διαδικασίας και όσο περισσότερο εξασκήστε πάνω σε αυτό, ολοένα και θα αυτοματοποιείτε η διαδικασία αυτή όπως λ.χ. συμβαίνει και στην εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας.
Χρονολογική τοποθέτηση
Όλες οι εικόνες που οραματιζόμαστε, υπάρχουν και εξελίσσονται μέσα σε ένα χρονικό διάστημα, είτε κατά την διάρκεια του ύπνου, είτε κατά την διάρκεια του διαλογισμού, είτε κατά την πλήρη συνείδηση.
Πώς εμείς είμαστε σε θέση να αντιληφθούμε σε ποιο συγκεκριμένο χρονικό διάστημα εξελίσσονται; Ένας αποτελεσματικός τρόπος για να τοποθετήσετε χρονολογικά τα σημάδια, χωρίς να είναι απόλυτος βέβαια και μοναδικός, γιατί σίγουρα ο καθένας από εμάς θα αναπτύξει τη δική του μέθοδο με την εξάσκηση του οραματισμού για την χρονολογική τοποθέτηση, είναι ο εξής:
Όταν οι διαισθητικές πληροφορίες έχουν σχέση με το παρελθόν υπάρχει περισσότερο συναίσθημα και ουσία σε αυτό που οραματιζόμαστε, το συναίσθημα αυτό είναι παρόμοιο με την περίπτωση που βλέπουμε ένα όνειρο και το αισθανόμαστε βιωματικά σαν να είναι πραγματικό (π.χ. ένα πέταγμα η κυνηγητό) που σε αυτή την περίπτωση δεν είναι τίποτα άλλο παρά μια ανάκληση μνήμης από το παρελθόν, την οποία την βιώνουμε και συνειδητά μέσα από το όνειρο.
Όταν οι πληροφορίες έχουν σχέση με το παρόν τις δεχόμαστε σαν να είναι ένα αποσπασμένο κομμάτι δικό μας που μας βοηθάει να έχουμε μια πλήρη και αντικειμενικότερη εικόνα σε αυτό που λαμβάνουμε σαν ερέθισμα.
Αν έχουν σχέση με το μέλλον οι πληροφορίες αυτές είναι κάπως πιο ανάλαφρες σαν να τις παρακολουθεί κάποιος πίσω από διάφανο πανί. Δεν είναι τόσο δυνατές όσο είναι οι παραπάνω, αλλά σου αφήνουν την αίσθηση ότι κάπως έτσι θα εξελιχθεί η κατάσταση. Υπάρχει λιγότερη αίσθηση στο σώμα, περισσότερα σύμβολα και ανάμικτα συναισθήματα.

Το διαισθητικό σας λεξιλόγιο

Πρέπει ο καθένας από εμάς να υιοθετήσει το δικό του διαισθητικό λεξιλόγιο, γιατί οι λέξεις και οι εικόνες σε κάθε προσωπικότητα είναι διαφορετικά φορτισμένες. Για παράδειγμα, η λέξη “τέλος” για κάποιον μπορεί να σημαίνει θάνατος, επειδή πρόσφατα έφτασε το τέλος της ζωής κάποιου συγγενικού του προσώπου και για κάποιον άλλον να σημαίνει το τέλος μιας ταινίας ή μια κρίση: νομίζω ότι είσαι ευφυής, με πιθανές συγκινησιακές αντιδράσεις
Και ζηλεύω
Και νιώθω απογοήτευση
Νιώθω περήφανος που είμαι φίλος σου
Και νιώθω άβολα

Βλέπουμε λοιπόν ότι μια ίδια λέξη για τον καθένα μας ξεχωριστά σημαίνει κάτι διαφορετικό. Σκεφτείτε να κάνετε μια πρόβλεψη με την χρήση κάποιου αλλού διαισθητικού λεξιλογίου ενός ατόμου, η πρόβλεψη θα είναι σίγουρα θα άστοχη.
Μπορείτε να ρωτήσετε τον εαυτό σας πώς νιώθετε όταν κάποιος σας αρνείται;
Πώς νιώθετε όταν είστε χαρούμενοι;
Ποια εικόνα σας δημιουργεί ευχάριστα συναισθήματα και ποια δυσάρεστα;
Ποιος ήχος είναι οικείος στα αυτιά σας και ποιος απεχθής;

Έτσι, διαμορφώνοντας σιγά σιγά το δικό σας προσωπικό λεξιλόγιο, θα παρατηρείτε μέσα στον χρόνο την εξοικείωση και προσανατολισμό του εαυτού σας στην επεξήγηση των διαισθητικών μηνυμάτων του, χωρίς πλέον να χρειάζεται επίγνωση της ερμηνευτικής σας διαδικασίας.

Για την πρώτη σας πρόβλεψη

Αφού έγιναν κατανοητά όλα όσα αναφέραμε παραπάνω, πρέπει τώρα να ισχυροποιήσουμε την αυτοπεποίθηση μας, ως προς τα αποτελέσματα της πρόβλεψης. Μην ξεχνάτε ότι όλες οι εικόνες που θα συναισθάνεστε κατά την διάρκεια της εγρήγορσης, είναι μηνύματα προς εσάς, που έρχονται στο συνειδησιακό μας επίπεδο, για να αποκωδικοποιηθούν σύμφωνα με το λεξιλόγιο μας. Μην διστάσετε να πείτε την άποψη σας όταν διαισθάνεστε κάτι το οποίο δεν μπορείτε να αντιληφθείτε από πού προέρχεται ή τι ακριβώς είναι, ποτέ όμως μην επιμείνετε ότι έχετε δίκιο. Ο δρόμος προς την διαύγεια είναι μακρύς και θέλει εξάσκηση και θέληση!




Τέσσερις τρόποι πρόσβασης στην πηγή της διαίσθησης

Τέσσερις είναι οι τρόποι, μέσω των οποίων μπορούμε να αποκτήσουμε ευκολότερη πρόσβαση σε αυτή την εσωτερική πηγή.
1.    Εσωτερική φωνή
Συχνά οι άνθρωποι μιλούν για την εσωτερική τους φωνή, που όμως διαφέρει από εκείνη της εσωτερικής φλυαρίας. Η φωνή της διαίσθησης είναι ήρεμη και η προσέγγισή της γίνεται πάντα μέσα από βαθιά συναισθήματα αγάπης. Προσπαθήστε να κάνετε την ερώτηση «ποιο είναι το καλύτερο σχέδιο δράσης που πρέπει να ακολουθήσω;» Μετά από μία μικρή αναμονή, θα σας εμφανιστούν όλες οι δυνατές επιλογές. Δείτε ποια «ξεπηδά» πιο εύκολα, ως η καλύτερη απάντηση. Αν δεν πάρετε απάντηση, χαλαρώστε περισσότερο και υποβάλλετε την ερώτηση ξανά. Μία νέα απάντηση μπορεί να προκύψει. Γράψτε τις απαντήσεις στο ημερολόγιό σας. Στη συνέχεια σημειώστε μερικά μικρά βήματα δράσης, που θα σας οδηγήσουν στην κατεύθυνση που μόλις επιλέξατε.
2.    Όνειρα
Μπορείτε να πάρετε μία σειρά από καθοδηγητικές πληροφορίες όταν μάθετε πώς να αναπτύξετε τη διαισθητική διορατικότητα μέσα από τα όνειρα σας. Το μυαλό είναι σε ενεργή κατάσταση, ακόμα και όταν κοιμόμαστε. Δεδομένου ότι συχνά επαναλαμβάνουμε τις καθημερινές μας ανησυχίες ακόμα και στον ύπνο, μπορούμε να πάρουμε απαντήσεις και λύσεις στα προβλήματα που μας απασχολούν, μέσα από τα όνειρα μας. Πολλές φορές, αυτές οι απαντήσεις αποκαλύπτονται υπό μορφή συμβόλων, που όμως πολύ συχνά δίνουν μία εύλογη και κατανοητή απάντηση. Ιδού μερικοί τρόποι για να μπορέσετε να συντονιστείτε και να πάρετε απαντήσεις μέσα από τα όνειρα σας, για τα προβλήματα που σας απασχολούν:
  • Γράψτε το πρόβλημα σας ή την ερώτηση που σας απασχολεί σε ένα χαρτί.
  • Προσπαθήστε να συνοψίσετε το ζήτημα σε μία ερώτηση και κάντε την στον εαυτό σας λίγο πριν κοιμηθείτε
  • Προτού ανοίξετε καλά- καλά τα μάτια σας το πρωί αναρωτηθείτε «πήρα την απάντηση στην ερώτηση μου;». Μερικές φορές μπορεί να θυμηθείτε ένα συγκεκριμένο όνειρο και να θεωρήσετε ότι έχετε την απάντηση στο συμβολισμό του ονείρου. Άλλες πάλι φορές δεν μπορείτε να θυμηθείτε το όνειρο αλλά μπορείτε να θεωρήσετε ότι έχετε ξυπνήσει με μία διαισθητική απάντηση στο πρόβλημα σας. Αυτός, είναι επίσης ένας έγκυρος τρόπος για την διαισθητική καθοδήγηση μέσα από τα όνειρα.
3.    Συναισθήματα
Οι διαισθητικές πληροφορίες έρχονται συχνά μέσω των συναισθημάτων που νοιώθετε μπροστά σε μια κατάσταση ή μια απόφαση. Μπορεί απλά, να αισθανθείτε καλά για ένα ορισμένο σχέδιο δράσης ή να δοκιμάσετε ένα συναίσθημα δυσπιστίας απέναντι σε ένα πρόσωπο ή σε μια κατάσταση. Ένας απλός τρόπος για να μάθετε να εμπιστεύεστε την διαίσθηση σας, είναι να θυμάστε να ρωτάτε όταν χρειάζεται να πάρετε μία απόφαση: «με κάνει αυτή μου η απόφαση ευτυχισμένο;» ή «πώς αισθάνομαι με αυτή μου την απόφαση;» Υπάρχουν πολλοί τρόποι για να διατυπωθεί η ερώτηση και να «βιωθεί» η απάντηση. Η αλήθεια όμως είναι ότι η διαίσθηση θα σας παρέχει τις πληροφορίες, για να κάνετε τις θετικές επιλογές που θα σας οδηγήσουν στην πραγμάτωση του σκοπού της ζωής σας, όποιος και αν είναι αυτός.
4.    Φυσικές αισθήσεις
Στην Ιαπωνία ονομάζουν τη διαίσθηση «τέχνη του στομαχιού», κι εμείς συχνά καλούμε τέτοιες αισθήσεις «αίσθημα των εντέρων». Μπορείτε να διαπιστώσετε ότι μία απόφαση είναι λάθος, αν λίγο μετά, το σώμα σας είναι βαρύ. Ενώ αντίθετα, μπορεί να νοιώσετε ελαφρύ το σώμα σας, αν η απόφαση είναι η σωστή και σας οδηγεί στην ορθή πορεία ζωής. Παραθέτω ένα παράδειγμα που δείχνει για το πώς μπορούν να σας οδηγήσουν οι αισθήσεις σας: Ας υποθέσουμε ότι μόλις σας προσέφεραν την «τέλεια εργασία». Παρατηρείτε ότι όταν σκέπτεστε την αποδοχή της θέσης, το σώμα σας «βαραίνει» και νιώθετε ένα «κόμπο» στο στομάχι
Αν αισθάνεστε φυσικά ανήσυχοι όταν σκέπτεστε την συγκεκριμένη εργασία, η διαίσθηση σας, σας εκλιπαρεί να εξετάσετε καλύτερα τις επιλογές σας. Μπορείτε να υποβάλλετε περισσότερες ερωτήσεις και να εξερευνήσετε καλύτερα τη θέση και την επιχείρηση, για να μπορέσετε να καθορίσετε την αιτία της διαισθητικής ανησυχίας σας. Ακόμα μπορεί να πρέπει να κατανοήσετε, ότι η διαίσθηση σας, σας προειδοποιεί να σταθείτε μακριά από τη συγκεκριμένη επιλογή, για λόγους που είναι πέρα από κάθε λογική. Η διαίσθηση μπορεί άλλοτε να σας οδηγήσει να ακολουθήσετε άλλες ευκαιρίες, βασισμένες στις θετικές φυσικές αισθήσεις, για να φτάσετε κάποια στιγμή να πείτε ότι ακολουθήσατε μία θέση εμπιστευόμενοι μόνο, το «ένστικτο των εντέρων σας».
Χρησιμοποιήστε τη διαίσθηση σας για να επιλύσετε τα προβλήματα που σας απασχολούν και σας γεμίζουν άγχος. Συχνά υπάρχουν στιγμές στη ζωή του καθενός από εμάς που απαιτείται να πάρουμε μία απόφαση που μας γεμίζει φόβο και ανησυχία. Και είναι τότε, που χρειαζόμαστε τη διαίσθηση μας περισσότερο από κάθε άλλη φορά. Οι περισσότεροι άνθρωποι αναφέρουν, ότι όταν περνούν μία σημαντική κρίση, υποφέρουν πολύ όσο βρίσκονται εστιασμένοι στην εύρεση της σωστής λύσης του προβλήματος που τους απασχολεί. Αισθάνονται ότι το συνηθισμένο σύστημα καθοδήγησης τούς έχει εγκαταλείψει. Η αλήθεια είναι ότι δοκιμάζονται, για να δεχθούν μία άλλη προσέγγιση κρίσης και η διαίσθηση σ’ αυτή τη φάση, είναι το πλέον πολύτιμο εργαλείο που διαθέτουν. Τρεις είναι οι τρόποι για να «προσεγγίσετε» τη διαίσθηση σας, όταν τη χρειάζεστε περισσότερο.
1.    Μετατοπίστε την προοπτική σας
Δεν είναι αυτή η κατάλληλη στιγμή για να σκεφτείτε με φόβο και αγωνία ό,τι αφορά στις προοπτικές του άμεσου μέλλοντος. Κάντε μία συνειδητή προσπάθεια να εστιαστείτε μόνο σε αισιόδοξες σκέψεις και υιοθετείστε μία βραχυπρόθεσμη προοπτική για όλα τα πράγματα: «Τι θα μπορούσα να κάνω σήμερα για να περάσω καλύτερα;» ή «πώς μπορώ να είμαι ανοικτός σε νέες ιδέες, για να βελτιώσω την κατάσταση μου;» ή «παρά το γεγονός ότι έχω περάσει και δύσκολες στιγμές, πάντα κάτι καλό γίνεται στο τέλος». Είναι μερικές από τις σκέψεις που επιβάλλετε να κάνετε σε καθημερινή, αν όχι και σε ωριαία βάση.
Προσπαθήστε να γράψετε στο χαρτί τους φόβους σας, αιτιολογώντας τους. Κατόπιν εστιαστείτε στο άμεσο μέλλον. Εξετάστε ποια έκβαση θα έλυνε καλύτερα το πρόβλημά σας και από τον καταιγισμό των ιδεών σας, καταγράψτε 5 τρόπους που θα σας επέτρεπαν να φτάσετε στην επιθυμητή λύση.
2.    Παραμείνετε στις θετικές σκέψεις
Κατά την διάρκεια της κρίσης αισθάνεστε ότι όλα πηγαίνουν από το κακό στο χειρότερο, αλλά αυτό σπάνια συμβαίνει στην πραγματικότητα. Με την εμμονή σε μία τέτοια σκέψη, το μόνο που καταφέρνετε είναι να επιδεινώνετε μία δύσκολη κατάσταση. Δώστε προσοχή σε ό,τι λειτουργεί καλά, θετικά. Ίσως να δεχτήκατε μία πρόσκληση από έναν φίλο ή το παιδί σας να είχε μία σημαντική επιτυχία σε ένα διαγωνισμό ή τέλος, να απολαύσατε ένα συμπαθητικό γεύμα με ένα συνάδελφο. Βρείτε όλα εκείνα τα μικρά, πολύτιμα πράγματα, που θα σας κάνουν να εκτιμήσετε την κάθε μέρα, την κάθε στιγμή, ξεχωριστά.
3.    Ασχοληθείτε με τα μικρά βήματα
Οι περισσότεροι από μάς αισθανόμαστε πολύ ανήσυχοι κατά τη διάρκεια των αλλαγών στη ζωή μας, και αυτό είναι απόλυτα φυσικό. Φοβόμαστε ότι θα κάνουμε ένα λάθος, για το οποίο θα μετανιώσουμε αργότερα. Έχει διαπιστωθεί ότι το μοίρασμα της διαδρομής σε «μικρούς σταθμούς», λειτουργεί ανακουφιστικά στην περιττή ανησυχία. Πιθανώς θα διαπιστώσετε ότι καθώς θα κάνετε μικρά βήματα, η απόφαση γίνεται ισχυρότερη και σαφέστερη και ο φόβος αρχίζει να ελαττώνεται. Και με αυτόν τον τρόπο η διαίσθηση μπορεί να σας καθοδηγεί βήμα–βήμα μέχρι τον τελικό προορισμό.




Η διαίσθηση και οι επιχειρηματικές αποφάσεις

Στο σημερινό επιχειρηματικό περιβάλλον οι αποφάσεις οφείλουν να είναι άμεσες και σωστές. Παρά το γεγονός ότι σχεδόν ποτέ δεν το κοινοποιούν, παρά πολλοί άνθρωποι με επιχειρηματικές ευθύνες (επιχειρηματίες, ανώτατα στελέχη), οφείλουν την επιτυχία των αποφάσεων τους στο γεγονός ότι χρησιμοποιούν τη διαίσθησή τους. Για πολλούς, η διαισθητική ενόραση θεωρείται ακόμα και σήμερα σαν χαρακτηριστικό ορισμένων προικισμένων ατόμων, αλλά στην πραγματικότητα όλοι μπορούμε να έχουμε πρόσβαση σ΄ αυτή. Η διαίσθηση μπορεί να βοηθήσει στη λήψη αποφάσεων, όπως νέες μισθώσεις, ενεργοποίηση των εργαζομένων, άνοιγμα νέων αγορών, προσέλκυση ικανών και έντιμων συνεργατών και τέλος, πρόβλεψη των νέων τάσεων του «επιχειρηματικού γίγνεσθαι».
Σημαντικοί και αποτελεσματικοί ηγέτες αναγνωρίζουν ότι η λογική και η ανάλυση αποτελούν μόνο το πρώτο κομμάτι μίας επιτυχημένης κίνησης. Το σημαντικότερο είναι αυτό που αποκαλούν διαισθητικό άλμα. Όλοι αναγνωρίζουν ότι η διαίσθηση είναι το μυστικό τους όπλο. Το περιγράφουν ως κάτι που γνωρίζουν άμεσα, χωρίς να περάσουν από τη μακροχρόνια αναλυτική διαδικασία της εμπειρίας ή της γνώσης.
Πώς να λαμβάνετε επιχειρηματικές διαισθητικές πληροφορίες:
Υπάρχουν 4 βασικοί τρόποι για να αντλήσει κανείς διαισθητικές πληροφορίες που αφορούν στα επαγγελματικά σας και αποτελούν την πρακτική, που θα σας επιτρέψει να αναγνωρίσετε ποιος από αυτούς είναι ο πλέον αποτελεσματικός για εσάς.

Βιώνοντας τα συναισθήματα σας: Οι διαισθητικές πληροφορίες έρχονται συχνά μέσω των συναισθημάτων και των συγκινήσεων. Μπορείτε απλά να αισθανθείτε καλά με την απόφαση σας να συνεργαστείτε με ένα πρόσωπο, ή αντίθετα να δοκιμάσετε ένα ανεξήγητο συναίσθημα δυσπιστίας παρά τα ενδιαφέροντα τυπικά προσόντα του ατόμου.
Αναγνωρίζοντας τις σωματικές εκδηλώσεις: Ένα παράδειγμα που δείχνει για το πώς μπορούν να σας οδηγήσουν οι αισθήσεις σας: Ας υποθέσουμε ότι μόλις σας πρότειναν την πλέον «αποδοτική επένδυση » των χρημάτων σας. Παρατηρείτε ότι όταν σκέπτεστε την συμμετοχή σας σε αυτή, το σώμα σας βαραίνει και έχετε ένα κόμπο στο στομάχι. Αν αισθάνεστε φυσικά ανήσυχοι όταν σκέπτεστε την συγκεκριμένη επενδυτική πρόταση, η διαίσθηση σας, σας ζητάει να εξετάσετε καλύτερα τις επιλογές σας. Μπορείτε να υποβάλλετε περισσότερες ερωτήσεις και να εξερευνήσετε καλλίτερα την συγκεκριμένη πρόταση, για να μπορέσετε να καθορίσετε την αιτία της διαισθητικής ανησυχίας σας. Ακόμα, μπορεί να πρέπει να κατανοήσετε ότι η διαίσθησή σας, σας προειδοποιεί να σταθείτε μακριά από την συγκεκριμένη επιλογή για λόγους που είναι πέρα από κάθε λογική.
Ακούγοντας τις σκέψεις σας: Μπορεί ξαφνικά μια νέα αλήθεια να εμφανιστεί στο μυαλό σας με τον πιο απρόσμενο τρόπο. Αυτό ονομάζεται φαινόμενο του «ΕΥΡΗΚΑ». Ένας πολύ πετυχημένος πωλητής, που θεωρείται leader στο χώρο του, όταν ρωτήθηκε για την μέθοδο που ακολουθεί, περιέγραψε μία πολύ ενδιαφέρουσα πρακτική. Απάντησε ότι προτού συναντηθεί με έναν πελάτη, υποβάλλει την διαίσθηση του σε μία σειρά από ερωτήσεις όπως: «Τι πρέπει να ξέρω εγώ για την επιχείρηση;» – «Ποιος είναι ο καλύτερος τρόπος να πλησιάσω τον αρμόδιο;» – «Τι θα έκανα εάν ήξερα ποιους ανταγωνίζομαι σ΄ αυτήν την πώληση;» – «Τι μπορώ να κάνω για να κερδίσω αυτόν τον ανταγωνισμό;». Στην συνέχεια, κάθεται με το μολύβι στο χέρι, ησυχάζει τις σκέψεις του και οι διαισθητικές απαντήσεις του έρχονται στο μυαλό καθώς γράφει.
Βλέποντας τις εικόνες: Είναι αλήθεια ότι μία εικόνα αξίζει όσο χίλιες λέξεις, επειδή οι διαισθητικές πληροφορίες έρχονται συχνά σε μας σαν σύμβολα. Πολλοί άνθρωποι όταν υποβάλλουν ερωτήσεις στη διαίσθηση τους, βλέπουν εικόνες, που όταν τις επεξεργάζονται, αναγνωρίζουν στους συμβολισμούς τη λύση του προβλήματος που αντιμετωπίζουν.
Άσκηση για τη λήψη διαισθητικών πληροφοριών.
Οι διαισθητικές πληροφορίες σας έρχονται ευκολότερα, όταν επιτρέψετε στο μυαλό σας να ηρεμήσει. Για να περάσετε σε μία πλέον «δεκτική κατάσταση», χαμηλώστε το τηλέφωνο, κλείστε την πόρτα, κλείστε τα μάτια και πάρτε μερικές αργές βαθιές αναπνοές. Φέρτε στο μυαλό σας το ζήτημα που σας απασχολεί και υποβάλετε στη διαίσθηση σας μία ερώτηση σχετική με τις ανησυχίες σας. Θα πάρετε τις πιο χρήσιμες πληροφορίες, αν υποβάλλετε μία ερώτηση που απαιτεί μία μη-μονολεκτική απάντηση. Παραμείνετε σε μια ήρεμη και δεκτική νοητική κατάσταση. Η διαίσθηση σας δεν απαντά συνήθως με δυνατή φωνή. Δώστε προσοχή σε οποιαδήποτε εικόνα δείτε, σε λέξεις που θα ακούσετε, σε φυσικές αισθήσεις που θα δοκιμάσετε ή σε αισθήματα που θα νοιώσετε. Αυτοί είναι οι τρόποι, μέσω των οποίων, η διαίσθηση σας θα προσπαθήσει να «επικοινωνήσει» μαζί σας. Καταγράψτε τις εντυπώσεις που σας δημιουργούνται. Μερικοί άνθρωποι διαπιστώνουν ότι οι διαισθητικές απαντήσεις μπορεί να γίνουν αντιληπτές λίγες ώρες αργότερα, ακόμα και την ώρα που οδηγούν ή προετοιμάζουν το βραδινό φαγητό.

Αξιολογώντας τα διαισθητικά στοιχεία.

Υποθέστε ότι πρέπει να κάνετε μια επιλογή, ότι έχετε αναλύσει τα γεγονότα και έχετε σκεφτεί όλες τις πιθανές εξελίξεις με τη λογική σας. Ακόμα όμως, δε γνωρίζετε ποια είναι η σωστή απόφαση. Το επόμενό σας βήμα είναι να ζητήσετε πληροφορίες από τη διαίσθησή σας. Να μερικές ερωτήσεις που μπορείτε να κάνετε για να αφυπνίσετε τη διαίσθησή σας και να της επιτρέψετε να σας καθοδηγήσει:
1.    Ποια είναι η ενέργεια που μπορώ να κάνω άμεσα;
Η σωστή απόφαση μπορεί να μην απαιτεί ένα τεράστιο «πήδημα» από την αρχή. Συχνά, όταν ξεκινάτε με ένα μικρό βήμα προς μία κατεύθυνση, ανακαλύπτετε στην πορεία ολοένα και περισσότερες πληροφορίες, οι οποίες γίνονται διαθέσιμες σταδιακά. Πολλοί άνθρωποι αναφέρουν πως όταν κάνουν ένα πρώτο μικρό βήμα προς την σωστή κατεύθυνση, τα γεγονότα αρχίζουν να ρέουν εύκολα και αβίαστα. Οι πόρτες στις ευκαιρίες ανοίγουν και μία σειρά από συγχρονικές συμπτώσεις εμφανίζονται.
2.    Ποια από τις επιλογές ασκεί μεγαλύτερη έλξη πάνω μου;
Σκεφτείτε όλες τις εναλλακτικές επιλογές. Ποια σας έλκει περισσότερο; Σκεφτείτε τις διαθέσιμες λύσεις. Υπάρχει κάποια που τραβάει την προσοχή σας και κερδίζει το ενδιαφέρον σας; Μπορεί να αισθανθείτε μία φυσική έλξη για μία από τις επιλογές. Θυμηθείτε ότι ένας από τους τρόπους με τους οποίους «επικοινωνεί» η διαίσθηση, είναι μέσω κιναισθητικών ή σωματικών αισθήσεων.
3.    Τι νοιώθω για τις επιλογές μου;
Υπάρχει κάποια επιλογή για την οποία αισθάνεστε μεγαλύτερο ενθουσιασμό; Είναι και αυτός ένας τρόπος που η διαίσθηση θα σας δείξει την κατεύθυνση που πρέπει να ακολουθήσετε. Αντίθετα, εάν ακολουθήσετε μία επιλογή για την οποία αισθάνεστε ότι αντιστέκεστε ή ότι έχετε δυσάρεστα συναισθήματα, θα έχετε μόλις αγνοήσει ένα ισχυρό διαισθητικό μήνυμα.
4.    Τι σκέπτομαι γι’ αυτήν την απόφαση;
Πολλοί άνθρωποι δέχονται με επιτυχία πληροφορίες μέσα από το γράψιμο. Αυτή η τεχνική μοιάζει με τον καταιγισμό ιδεών «brainstorming». Γράψτε μία σειρά από ερωτήσεις που ζητούν απαντήσεις και συμπληρώστε τις γρήγορα όπως αυτές σας έρχονται στο νου. Τέλος, αξιολογήστε τις απαντήσεις σας.
Η διαίσθηση αποτελεί μία ικανότητα για την αξιοποίηση της εσωτερικής γνώσης και ο καθένας από μας έχει πάντα πρόσβαση σε αυτή. Όπως όμως και κάθε άλλη ικανότητα, αναπτύσσεται με την εξάσκηση. Αφιερώστε χρόνο στην άσκηση και η διαίσθηση σας θα αποκτήσει δύναμη, ταχύτητα και ακρίβεια.





Μικρά μυστικά για τη διαίσθηση:

  • Γιατί είναι η διαίσθηση σημαντική;
Η διαίσθησή σας μπορεί να συμβάλει στη γρήγορη και έτοιμη λύση. Δεχθείτε τον ορισμό ότι διαίσθηση είναι: «όταν ξέρετε κάτι αλλά δεν ξέρετε από πού το ξέρετε». Πολύ συχνά δεν αποδεχόμαστε το ρόλο της διαίσθησης στη λήψη μιας απόφασης. Αρχίστε να δίνετε μεγάλη προσοχή σε αυτό που η διαίσθηση σας «σας λέει», είναι ένας δρόμος που θα σας οδηγήσει σε άμεσες και θετικές αλλαγές στη ζωή σας.
  • Μάθετε πώς η διαίσθηση σας, σάς δίνει απαντήσεις.
Καθένας από εμάς πρέπει να αναγνωρίσει τον τρόπο με τον οποίο λαμβάνει διαισθητικές πληροφορίες. Η πληροφορία μπορεί να έρθει μέσα από συναισθήματα, εικόνες, έκφραση σώματος, (σωματικές αντιδράσεις) ή μέσα από τις σκέψεις. Όταν βρίσκεστε στο στάδιο να πάρετε μία απόφαση, οφείλετε να δώσετε προσοχή σε όλους αυτούς τους τρόπους με τους οποίους η διαίσθηση σας «επικοινωνεί» μαζί σας.
  • Αρχίστε να υποβάλετε ερωτήσεις στην διαίσθησή σας.
Πολλοί άνθρωποι πιστεύουν ότι η διαίσθηση έρχεται «από μόνη της» και εντελώς ξαφνικά. Έχει διαπιστωθεί ότι αν ρωτήσουμε τη διαίσθηση μας για συμπληρωματικές πληροφορίες, θα πάρουμε απαντήσεις. Ρωτήστε π.χ. τι πρέπει να κάνω σε αυτή την περίσταση ή τι πρέπει να ξέρω σχετικά με αυτό το θέμα; Να θυμάστε ότι οι απαντήσεις μπορούν να έρθουν με πολλούς τρόπους: Συναισθήματα, λέξεις, φυσικές αισθήσεις και εικόνες.
  • Με τι ενθουσιάζεστε;
Η ρίζα της λέξης ενθουσιασμός είναι «ένθεος», που σημαίνει ο Θεός μέσα μας. Σκεφθείτε ότι όταν αισθάνεστε ενθουσιασμό για τα όνειρα σας σημαίνει ότι ο Θεός μιλάει μέσα από σας και λέει «ναι» στους στόχους σας. Το συναίσθημα του ενθουσιασμού είναι ένας από τους τρόπους που χρησιμοποιεί η διαίσθηση για να επικοινωνήσει με εσάς.
  • Να είστε ξεκάθαροι με τους στόχους σας
Συχνά είμαστε σαφείς σχετικά με αυτά που δεν θέλουμε. Δώστε στον εαυτό σας χρόνο να σκεφτεί αυτό που πραγματικά θέλετε. Πώς μοιάζει η ιδανική ζωή για σας; Σχεδιάστε εικόνες ή κόψτε σκηνές από περιοδικά που απεικονίζουν τη ζωή που θέλετε να δημιουργήσετε. Γράψτε στο ημερολόγιό σας, οραματισθείτε τις λεπτομέρειες σαν να τις ζείτε τώρα. Τι φοράτε, τι αισθάνεστε, ποιους ανθρώπους έχετε γύρω σας; Η δύναμη είναι στο μυαλό σας και στην καρδιά σας, για να φέρετε τη νέα ζωή που επιθυμείτε. Η διαίσθησή σας, θα σας δείξει το δρόμο.
  • Διαθέστε χρόνο για προσευχή και διαλογισμό
Οι διαισθητικές απαντήσεις σε καθημερινές ερωτήσεις, έρχονται συχνά μέσα από την αυτοσυγκέντρωση. Η προσευχή και ο διαλογισμός είναι δύο τρόποι για να επιβραδύνετε τους ρυθμούς σας και να ακούσετε την ήρεμη φωνή του Ανώτερου Εαυτού. Να θυμάστε, ότι οι απαντήσεις δεν ξεπροβάλουν πάντοτε πλήρως σχηματισμένες την ώρα της προσευχής ή του διαλογισμού. Μπορεί να σχηματισθούν στο συνειδητό αρκετές μέρες ή και εβδομάδες αργότερα.
  • Δημιουργήστε θετικό κλίμα στη «συζήτηση» με τον εαυτό σας
Προσέξτε τι λέτε στον εαυτό σας για σας και τη ζωή σας. Αν ο τόνος είναι θετικός και ελπιδοφόρος, θα νοιώσετε καλύτερα και πιο αισιόδοξοι. Είναι ευκολότερο να δημιουργήσετε μια ζωή που θα αγαπάτε, αν δίνετε στον εαυτό σας θετικά μηνύματα και ακολουθείτε τη διαισθητική σας καθοδήγηση.
  • Καθιερώστε μια συμπεριφορά ευγνωμοσύνης
Έχει αποδειχθεί ότι οι πιο ευτυχισμένοι άνθρωποι είναι αυτοί που αισθάνονται ευγνωμοσύνη για όλα όσα έχουν, ακόμα και αν οι συνθήκες της ζωής τους δεν είναι οι τέλειες. Δεν πρέπει να αναβάλετε το συναίσθημα της ευτυχίας για την περίοδο που θα έχετε πετύχει όλους τους στόχους σας. Η ευτυχία είναι εσωτερική υπόθεση. Μάθετε να εκτιμάτε κάθε στιγμή της ζωής σας την ώρα που «ξεδιπλώνεται» και όχι μόνο τη στιγμή της πραγματοποίησης των ονείρων σας.
  • Μάθετε να κάνετε μικρά βήματα κάθε φορά
Οι περισσότεροι από εμάς αισθανόμαστε πολύ αγχωμένοι όταν κάνουμε αλλαγές στη ζωή μας, γιατί φοβόμαστε μήπως κάνουμε κανένα λάθος και το μετανιώσουμε μετά. Η τεχνική των μικρών βημάτων προς μια απόφαση λειτουργεί πολύ αποτελεσματικά. Όσο κάνετε αυτά τα μικρά βήματα, μπορεί να ανακαλύψετε ότι η απόφαση που πρέπει να επιλέξετε γίνεται πιο ξεκάθαρη, η διάθεσή σας πιο αισιόδοξη και ο φόβος αρχίζει να φεύγει. Η διαίσθηση μπορεί να σας οδηγήσει βήμα-βήμα.
  • Ψάξτε για συμπτώσεις και συγκυρίες
Λέγεται πως η σύμπτωση είναι ο τρόπος του Θεού για να παραμένει ανώνυμος. Συχνά συμβαίνουν σημαδιακά πράγματα στη ζωή μας, μόνο και μόνο για να μας δείξουν ότι είμαστε στο σωστό δρόμο. Όσο περισσότερο εμπιστεύεστε τη διαίσθησή σας, τόσο θα διαπιστώνετε ότι αυτές οι συμπτώσεις γίνονται πιο συχνές.
  • Να ξέρετε ότι θα υπάρξουν εξάρσεις και υφέσεις
Πολύ συχνά φτάνουμε στην επιτυχία μέσα από μια σειρά εξάρσεων και υφέσεων. Όταν είστε σε μια κατάσταση χαμηλής ενέργειας και αισθάνεστε μπλοκαρισμένοι και αδύναμοι, σκεφθείτε ότι αυτό δεν θα διαρκέσει για πάντα. Βρείτε κάποιους τρόπους να παίρνετε ευχαρίστηση από τη ζωή, παρά την ύφεση, και συνεχίστε να επικεντρώνεστε σε αυτό που θέλετε. Η διαίσθησή σας, θα εξακολουθεί να σας παρέχει καθοδήγηση για τον καλύτερο δρόμο που πρέπει να ακολουθήσετε.
  • Εμπιστευτείτε τη Θεία Τάξη
Μπορεί να αρχίσετε να νοιώθετε σαν τη Μητέρα Τερέζα, όταν κάποτε έλεγε: «Ξέρω ότι ο Θεός δεν θα μου δώσει ποτέ κάτι που δεν μπορώ να αντιμετωπίσω. Απλά, θα ευχόμουν να μη με εμπιστεύονταν τόσο πολύ». Το Σύμπαν έχει ένα τέλειο σχέδιο για την ανάπτυξή και την εξέλιξή σας, σαν ανθρώπινο ον. Όσο μαθαίνετε να εμπιστεύεστε την καθοδήγηση της διαίσθησής σας, αρχίζετε να συμπλέετε με τη Συμπαντική σοφία.
  • Εξασκηθείτε με τη διαισθητική πληροφόρηση
Η ανάπτυξη της διαίσθησης είναι σαν να ξεκινάτε μια νέα δεξιότητα ή ένα καινούριο σπορ. Όσο περισσότερο εξασκείστε, τόσο καλύτερα το μαθαίνετε. Αν η χρήση της διαίσθησης είναι κάτι πρωτόγνωρο για σας, είναι καλύτερα να τη χρησιμοποιήσετε στην αρχή σε περιπτώσεις που η αποφάσεις δεν έχουν σημαντικές συνέπειες. Αυτό θα σας βοηθήσει να αναπτύξετε τους «διαισθητικούς σας μυς».
  • Μπορεί να μην πάρετε πληροφόρηση αμέσως
Όταν δεν καταλαβαίνετε κάτι, ζητήστε περισσότερες πληροφορίες και διευκρινίσεις. Είναι πιθανό να πάρετε την καθοδήγηση μέσα από τα όνειρά σας. Μερικοί άνθρωποι ζητάνε τη διαισθητική καθοδήγηση κατά τη διάρκεια διαλογισμού και δεν την αντιλαμβάνονται άμεσα. Μπορεί να διαπιστώσετε ότι η γνώση που επιθυμείτε σας έρχεται απρόσμενα σε μια στιγμή φαινομενικά άσχετη και ενώ ασχολείστε με άλλες εργασίες.
  • Καταγράψτε την καθοδήγηση που παίρνετε
Κάθε φορά που πρέπει να πάρετε μια δύσκολη απόφαση, γράψτε τα δεδομένα σε ένα ημερολόγιο, που πρέπει να κρατάτε ειδικά για αυτό το σκοπό. Πάντοτε να καταγράφετε αυτό που σας πληροφορεί η διαίσθησή σας όταν επικοινωνεί μαζί σας. Τα συναισθήματα που έχετε γι’ αυτή την απόφαση. Τις εικόνες που σας έρχονται στο μυαλό. Υπάρχουν κάποιες σωματικές αντιδράσεις ή αισθήσεις που σηματοδοτούν μια καλή ή κακή απόφαση; Υπάρχει μια ήρεμη, ήσυχη εσωτερική φωνή που σας πληροφορεί; Βοηθάει πολύ να ξανακοιτάτε αυτό το ημερολόγιο κατά καιρούς, για να διαπιστώνετε πόσο σωστή ήταν η καθοδήγηση. Εμπιστευθήκατε την πληροφόρηση που πήρατε; Οι ενέργειες που κάνατε ήταν σύμφωνες με τις υποδείξεις της;
  • Μην ξεχνάτε να χρησιμοποιείτε το αριστερό ημισφαίριο
Να θυμάστε να χρησιμοποιείτε και το λογικό ή ορθολογιστικό σας νου σε αυτή τη διαδικασία. Δεν πρέπει να υπάρχει ένα είδος «ανταγωνισμού» μεταξύ του διαισθητικού και του ορθολογιστικού νου. Η ορθολογιστική πλευρά μπορεί να σας βοηθήσει να ανακαλύψετε γεγονότα και να αναλύσετε τις λεπτομέρειες της απόφασής σας. Το διαισθητικό ή «δεξί ημισφαίριο» απλά προσθέτει ένα άλλο επίπεδο πληροφόρησης που συχνά περιγράφεται σαν: «Ξέρεις, αλλά δεν ξέρεις από πού το ξέρεις».
  • Αφουγκρασθείτε τον «οδηγό της εσωτερικής ευτυχίας» σας – τη διαίσθησή σας.
Να θυμάστε, ότι η διαίσθηση παρέχει γρήγορη και έτοιμη πληροφόρηση. Μπορεί να σας έρθει σαν ένα συναίσθημα, μια συγκίνηση, μια φωνή, μια σύμπτωση ή μια υποκίνηση να ακολουθήσετε ένα συγκεκριμένο δρόμο ή ενέργεια στη ζωή σας. Μπορεί να σας οδηγήσει σε μια νέα δουλειά, στις σωστές επαφές για την επιχείρησή σας, ή σε ένα βιβλίο που όταν το διαβάσετε, θα σας ανοίξει την πόρτα σε μεγαλύτερη αφθονία.
  • Υποβάλετε τις σωστές ερωτήσεις στη διαίσθησή σας
Είναι πολύ σημαντικό να υποβάλετε ερωτήσεις που απαιτούν απαντήσεις πιο σύνθετες από ένα απλό «ναι ή όχι», όταν ζητάτε καθοδήγηση από τη διαίσθησή σας. «Πώς μπορώ να βγάλω περισσότερα χρήματα αυτό το χρόνο;» ή «Τι μπορώ να κάνω για να σώσω τη σχέση μου;», είναι παραδείγματα τέτοιου τύπου ερωτήσεων.
  • Κάνετε θετικές δηλώσεις
Ξεκαθαρίστε και καταγράψτε τους στόχους σας, τα οράματα και τα όνειρά σας. Γράψτε μια σύντομη, θετική δήλωση, που να εμπεριέχει το στόχο σας. Ιδού μερικά παραδείγματα: «Εύκολα θα προσελκύσω χίλιους νέους πελάτες αυτό το χρόνο» ή «Τα χρήματα ρέουν εύκολα στη ζωή μου, ενώ κάνω αυτό που αγαπάω». Κάντε αυτή τη θετική δήλωση πολλές φορές την ημέρα και παρατηρείστε τις «διαισθητικές υποκινήσεις» που μπορεί να αισθανθείτε. Αυτές, δεν θα είναι τίποτα άλλο από τη φωνή της δική σας διαίσθησης.




via

Pages