Τα «παιχνίδια» του θανάτου, απειλούν ζωές παιδιών - Point of view

Εν τάχει

Τα «παιχνίδια» του θανάτου, απειλούν ζωές παιδιών



ΔΙΑΔΟΘΗΚΑΝ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ





του Θεόφραστου Ανδρεόπουλου



Ο θάνατος του 16χρονου κοριτσιού χθες στην Γλυφάδα το οποίο κρεμάστηκε με ένα μαντίλι το οποίο είχε δέσει σε χερούλι της ντουλάπας χωρίς να υπάρχει σημείωμα αυτοκτονίας φέρεται να είναι αποτέλεσμα εφαρμογής ενός παντελώς ανώμαλου «παιχνιδιού», του περιβόητου «choking game»



Ένα «παιχνίδι» που διαδίδεται αφειδώς από το διαδίκτυο και σύμφωνα με τον ιστότοπο του οργανισμού GASP (Games Adolescents Shouldn’t Play), η κεντρική ιδέα του παιχνιδιού (το οποίο μπορεί να πάρει πολλές διαφορετικές μορφές) είναι η διακοπή της τροφοδοσίας του εγκεφάλου με οξυγόνο, η οποία δημιουργεί ζαλάδα και μια αίσθηση ευφορίας, και μερικές φορές καταλήγει στην λιποθυμία.



Για όσους έχουν κάνει τζούντο στην ζωή τους θα ξέρουν ότι έχει πνιγμούς και στραγγαλισμούς και θα έχει μια καλή αίσθηση του αισθήματος που προκαλείται. Αν κάποιος πιέσει τις σφραγίτιδες δεξιά και αριστερά του λαιμού, οι οποίες μεταφέρουν το αίμα στον εγκέφαλο σε 10-15 δευτερόλεπτα λιποθυμά.

Είναι μια αντίδραση του εγκεφάλου για να αποκαταστήσει την λειτουργία του επειδή έχει έλλειψη αίματος. Κάνει δηλαδή ένα «shut down» και αμέσως μετά ένα «restart». Το πρόβλημα έγκειται ακριβώς εδώ. Εάν κατά την διάρκεια του «restart» δεν έχουν απελευθερωθεί οι σφραγίτιδες και συνεχίζεται ο πνιγμός τότε ο εγκέφαλος δεν επαναφέρεται και παύει να λειτουργεί που σημαίνει βιολογικό θάνατο.

Αυτό το συναίσθημα μεταξύ «shut down» και «restart» επιχειρούν να το ζήσουν εκατομμύρια έφηβοι στον πλανήτη γιατί το θεωρούν πολύ «cool». Αν επιβιώσουν μετά από 30 χρόνια μουτζώνουν τον εαυτό τους, αλλά όπως είπαμε... αν.

Το θέμα είναι ότι υπάρχουν κι άλλα θανατηφόρα «παιχνίδια» που προκαλούν θανάτους παιδιών και φέρνουν απεριόριστη πίκρα στους γονείς τους. 

Γονείς οι οποίοι ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΙΔΕΑ για τις απειλές που αντιμετωπίζουν τα παιδιά τους κάθε μέρα με πολύ ελαφριά σκέψη.












Δεν έχει προηγούμενο ένα παιχνίδι όπου κυκλοφορεί στη Ρωσία μέσω ίντερνετ. Δίνει οδηγίες σε μικρά κορίτσια για το πώς να γίνουν «νεράιδες της φωτιάς» ανοίγοντας το γκάζι στην κουζίνα. Το θέμα έχει πάρει διαστάσεις και την υπόθεση ερευνούν οι αρχές αφού ουσιαστικά οι οδηγίες αυτές οδηγούν τα μικρά κορίτσια σε αυτοκτονία όπως αναφέρει ο «Ελεύθερος Τύπος»



Το όλο σκηνικό μοιάζει με αστείο, βασισμένο σε μια παιδική σειρά με μικρές μάγισσες, καθώς προτείνει στα κορίτσια να ανοίξουν το γκάζι στην κουζίνα και να πουν «τις μαγικές λέξεις». Τα πράγματα όμως δεν είναι έτσι και πιο τρανή απόδειξη είναι η 5χρονη Sofia Ezhova που υπέστη σοβαρά εγκαύματα ακολουθώντας τις «οδηγίες».


Σύμφωνα με το μήνυμα που κυκλοφορεί στα social media, όπως το μεταφέρει η Daily Mail, οι οδηγίες είναι οι εξής: «Τα μεσάνυχτα, όταν όλοι κοιμούνται, σήκω από το κρεβάτι σου και κάνε τον γύρο του δωματίου τρεις φορές. Μετά πες τις μαγικές λέξεις ‘βασίλειο του Alfey, μικρές νεράιδες, δώστε μου τη δύναμη, σας το ζητώ’. Μετά πήγαινε στην κουζίνα ήσυχα, κανείς δεν πρέπει να σε καταλάβει αλλιώς η μαγεία των λέξεων θα χαθεί, άνοιξε το γκάζι στην κουζίνα, όλα τα μάτια. Αλλά μην τα ανάψεις, δεν θέλεις να καείς, έτσι δεν είναι; Μετά πήγαινε για ύπνο. Το μαγικό αέριο θα έρθει σε σένα, θα το αναπνέεις καθώς κοιμάσαι και το πρωί όταν ξυπνήσεις, πες ‘Ευχαριστώ Alfeya, έγινα νεράιδα’. Και θα έχεις γίνει μια αληθινή νεράιδα της φωτιάς».


Η αστυνομία έχει ήδη προειδοποιήσει για το «παιχνίδι» αυτό, ύστερα από καταγγελίες γονέων στην περιοχή Vladimir της Ρωσίας.


«Μπορεί να είναι κάποια μορφή ‘suicide game’. Αναζητούμε εκείνους που το διαδίδουν» δήλωσε εκπρόσωπος της αστυνομίας. Οι ρωσικές αρχές εκτιμούν πως είναι πιθανό ο πραγματικός στόχος να είναι η πρόκληση πανικού στους γονείς.


Σε μια μηχανή αναζήτησης πάντως, τον περασμένο μήνα καταγράφηκαν δεκάδες χιλιάδες αναζητήσεις για το «πώς να γίνω νεράιδα».


«Ξύπνησα τη νύχτα και μου ήρθε έντονη η μυρωδιά του γκαζιού. Η κόρη μου, επτά χρονών, είχε μόλις βγει από την κουζίνα και είχε πάει στο δωμάτιό της. Είχε διαβάσει στο ίντερνετ πως έπρεπε να ανοίξει το γκάζι στην κουζίνα για να γίνει νεράιδα. Αν δεν είχα σηκωθεί, η οκταμελής οικογένειά μας δεν θα είχε ξυπνήσει το πρωί…» ανέφερε μια μητέρα.


Η Irina Yarovaya, μέλος της ρωσικής Βουλής, κατήγγειλε πως η νομοθεσία είναι ανεπαρκής σε τέτοια περιστατικά και πως πίσω από το όλο «παιχνίδι» δεν είναι ερασιτέχνες αλλά επαγγελματίες.


Ήρθε και η μόδα του «sex roulette»: Στην Ισπανία και πιο συγκεκριμένα στη Βαρκελώνη, φαίνεται να έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις η νέα μόδα των εφήβων αλλά και μετέφηβων, όπου στην ηλικία των 15 – 25 ετών διασκεδάζουν σε «σεξουαλικά πάρτι» κάνοντας σεξ χωρίς προφυλάξεις με φορείς του AIDS.


Πως ονομάζεται η νέα αυτή μόδα; Sex roulette φυσικά, καθώς πραγματικά παίζουν την υγεία και τη ζωή τους κατ’ επέκταση σε ρώσικη ρουλέτα, συμμετέχοντας σε όργια χωρίς προφυλάξεις, όπου ο φορέας του ιού παραμένει «κρυφός», δεν γνωρίζουν δηλαδή ποιος είναι από όλους τους συμμετέχοντες όπως αναφέρει το askitis-cy.com


Μάλιστα, υπάρχουν δύο κατηγορίες οργίων, όπου συμμετέχουν άνθρωποι όλων των σεξουαλικών προτιμήσεων και:

Απευθύνονται αποκλειστικά σε φορείς του AIDS,

Χρησιμοποιούν μη συνταγογραφούμενα «μπλε χάπια» που κυκλοφορούν στη μαύρη αγορά και υποτίθεται πως εμποδίζουν την εξάπλωση του ιού.


Σύμφωνα με το νοσοκομείο της Βαρκελώνης – που σήμερα περνούν για θεραπεία περίπου 100 φορείς του ιού HIV ημερησίως, αναφέρεται πως με τη «ρουλέτα του σεξ» έχουν παρουσιάσει έξαρση μία σειρά από άλλα σεξουαλικά μεταδιδόμενα νοσήματα, όπως για παράδειγμα η γονόρροια, τα χλαμύδια, η ηπατίτιδα C.


Μήπως χρειάζεται να αναρωτηθούμε τι συμβαίνει γύρω μας και πλέον αρκετοί έφηβοι αλλά και νεαροί ενήλικες δεν υπολογίζουν τη ζωή τους;


Φαίνεται πως το 24% στις ηλικίες 15 – 25 δεν φοβάται τον ιό. Μάλιστα πιο χαρακτηριστικά, οι νέοι που συμμετέχουν σε αυτά τα πάρτι-όργια, δηλώνουν πως «…όσο υψηλότερος είναι ο κίνδυνος, τόσο ισχυρότερη είναι η συγκίνηση», καθώς νιώθουν την αδρεναλίνη να φτάνει στα ύψη και να τους δίνει πολύ δυνατές συγκινήσεις…


Στην εφημερίδα La Vanguardia, αναφέρεται πως δεν είναι η πρώτη φορά που έχει αναφερθεί θέμα σχετικά σχετικά με την τάση της «ρουλέτας του σεξ». Το 2014, η συγκεκριμένη εφημερίδα είχε εκφράσει ανησυχίες σχετικά με τον αριθμό των εφήβων που επιδίδεται σε αυτά τα είδη οργίων «υψηλού κινδύνου», προσθέτοντας ότι μάλλον η τρέλα αυτή είχε έρθει από την Κολομβία.


Και σα να μην έφταναν όλα αυτά έχουμε χιλιάδες παλαβούς έφηβους στην Ρωσία και πλέον σε όλο τον κόσμο που κρέμονται από ψηλά κτίρια με κίνδυνο να πέσουν στο κενό και να γίνουν μια άμορφη κόκκινη κηλίδα.















Η σημερινή εποχή είναι η πιο δύσκολη από ποτέ για έναν απλό λόγο: Δεν μεγαλώνουν πλέον οι γονείς τα παιδιά. Τα παιδιά μεγαλώνουν από το σχολείο, από τον περίγυρο και ακόμα περισσότερο από το διαδίκτυο.




Η σημερινή εποχή είναι η πιο δύσκολη από ποτέ για έναν απλό λόγο: Δεν μεγαλώνουν πλέον οι γονείς τα παιδιά. Τα παιδιά μεγαλώνουν από το σχολείο, από τον περίγυρο και ακόμα περισσότερο από το διαδίκτυο.


Pages