Ολική επαναφορά - Point of view

Εν τάχει

Ολική επαναφορά




Η άνοιξη είναι η καλύτερη εποχή του χρόνου για να προγραμματίσετε μία αποτοξίνωση νου και σώματος που θα συμβάλλει στην προώθηση της ευεξίας του οργανισμού σας.

Επιλέξτε μία μέρα μέσα στην εβδομάδα για να «επαναφέρετε» το σώμα σας και ταυτόχρονα να συντονιστείτε με εκείνους τους τομείς της ζωής σας που χρειάζονται περισσότερο την προσοχή σας.


Οι οδηγίες που ακολουθούν αποτελούν ένα γρήγορο «πρόγραμμα ευεξίας» που μπορείτε να εφαρμόσετε όποτε νοιώθετε την ανάγκη να ανακτήσετε την ψυχική σας ισσοροπία και να κάνετε μία δυναμική επανεκκίνηση.


πρωί

Το πρωί είναι μία πολύ σημαντική στιγμή για να θέσετε το ρυθμό της ημέρας σας.
Δημιουργήστε ένα πρόγραμμα που μπορείτε να υποστηρίξετε αλλά και να εντάξετε με ευκολία στην καθημερινότητά σας.
Προσαμρόστε το ανάλογα με τις ανάγκες σας.

Κάντε ένα διάλειμμα από την τεχνολογία: Επιτρέψτε στον εαυτό σας να ησυχάσει τουλάχιστον μία ώρα την ημέρα και φροντίστε να «γειωθείτε» προτού προσφέρετε και πάλι όλη την ενέργειά σας στο κινητό σας. Δώστε στη ζωή σας χώρο (και χρόνο) μακριά από την τεχνολογία ώστε να προσφέρετε περισσότερα στον εαυτό σας και κατ᾽επέκταση στους άλλους. Ίσως είναι χρήσιμο να κλείνετε το τηλέφωνό σας αρκετές ώρες πριν πέσετε για ύπνο αλλά και να παίρνετε αποστάσεις από οποιοδήποτε προϊόν τεχνολογίας κάποιες ώρες την ημέρα ή ακόμα και ολόκληρο το σαββατοκύριακο!

Μόλις ξυπνήσετε: Πιείτε ένα φλυτζάνι ζεστό νερό με λεμόνι.
Αναμείξτε 250ml ζεστό νερό με ½ στυμμένο λεμόνι + 250ml νερό σε θερμοκρασία δωματίου.
Το λεμόνι, όχι μόνο θα βοηθήσει πρωτίστως την ενυδάτωση του σώματός σας αλλά λόγω της υψηλής του περιεκτικότητας σε βιταμίνη C, θα το βοηθήσει να γίνει αλκαλικό, να ανοικοδομήσει τους ιστούς του και να καθαρίσει τα εσωτερικά του όργανα.
Βοηθά επίσης στη διέγερση του εντέρου και στην πέψη καθ᾽ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Εάν μπορείτε να αντέξετε, παραλείψτε τον πρωινό καφέ ή αντικαταστήστε τον με πράσινο τσάι.
Εάν όχι, τουλάχιστον αρκεστείτε σε ένα μόνο φλυτζάνι.
Μπορείτε επίσης να πιείτε ένα αφέψημα τσουκνίδας που βοηθά στην αποτοξίνωση του ήπατος. Μία ακόμα καλή επιλογή είναι το τσάι με τζίντζερ και λεμόνι.

Διαλογισμός: Προετοιμάστε τον εαυτό σας για την επιτυχία και καθησυχάστε το μυαλό σας, με έναν δεκάλεπτο διαλογισμό αμέσως μόλις ξυπνήσετε.
Εάν δεν ξέρετε πώς να ξεκινήσετε ή οι σκέψεις σας τρέχουν με την ταχύτητα του φωτός, δοκιμάστε τον καθοδηγούμενο διαλογισμό.
Ξεκινώντας την ημέρα σας με αυτόν τον τρόπο, συνδέετε το νου με το σώμα και μειώνετε το άγχος. Ακόμα και τρία λεπτά την ημέρα είναι αρκετά για να γίνουν ορατά τα αποτελέσματα του διαλογισμού, όπως αναφέρουν πολλοί άνθρωποι.
Μπορείτε να διαλογιστείτε οποιαδήποτε στιγμή της ημέρας διαθέτετε λίγο χρόνο και ειδικά όταν έρχεστε αντιμέτωποι με δυσκολίες.
Αυτή η «παύση», αφήνει χώρο για λιγότερη αντίδραση και περισσότερη ευλογία, ειδικά όταν ερχόμαστε αντιμέτωποι με το άγχος και τις αντιξοότητες.

Διατροφή: Πάρτε το πρωινό σας 30 λεπτά αφού ξυπνήσετε, εκτός και αν ανήκετε σε όσους ξεκινούν αμέσως κάποιου είδους άσκηση.
Το πρωινό, ρυθμίζει τα επίπεδα του σακχάρου στο αίμα σας καθ᾽όλη τη διάρκεια της ημέρας. Ξεκινήστε την ημέρα σας με ένα συνδυασμό υγιεινών λιπαρών και πρωτεϊνών για να εφοδιάσετε στο σώμα σας με την απαραίτητη ενέργεια.

Τip: Να θυμάστε ότι η πέψη ξεκινά από το στόμα: μασήστε, μασήστε, μασήστε!
Παίρνοντας βαθιές ανάσες πριν, κατά τη διάρκεια και μετά τα γεύματα και κατεβάζοντας το πηρούνι σας κάθε λίγο, βοηθά ώστε να παραμείνετε παρόντες. Με αυτόν τον τρόπο αποφεύγετε το υπερβολικό φαγητό ενώ συνειδητοποιείτε ακριβώς πόση τροφή έχετε ανάγκη.

ενδιάμεσα

Απολαύστε ένα μεγάλο ποτήρι νερό και μία χούφτα ανάλατα αμύγδαλα.
Τα αμύγδαλα προσφέρουν την ιδανική δόση πρωτεΐνης που θα σας γλυτώσει από τις λιγούρες και την επιθυμία για υδατάνθρακες.

μεσημέρι

Διατροφή: Αποφύγετε την απογευματινή «κατάρρευση» τρώγοντας ένα μεσαίου μεγέθους γεύμα. Γεμίστε το πιάτο σας με μια ποικιλία χρωμάτων, ειδικά σκούρα φυλλώδη λαχανικά, λίγη πρωτείνη και υγιή λιπαρά που θα διατηρήσουν τα επίπεδα της ενέργειάς σας και θα τροφοδοτήσουν τον μεταβολισμό σας.
Ο συνδυασμός μίας σούπας και μίας σαλάτας με φυτική ή ζωϊκή πρωτείνη αποτελεί την ιδανική επιλογή.
Κίνηση: Περπατήστε χαλαρά για 10-20 λεπτά μετά το γεύμα.

απόγευμα

Σνακ: Εάν πεινάτε, κόψτε μερικά λαχανικά όπως καρότα και σέλερυ και φτιάξτε ένα ντιπ με χούμους.
Ποτό: Πιείτε ένα μεγάλο ποτήρι νερό!
Διαλογισμός: Κάντε ένα πεντάλεπτο διάλειμμα για να διαλογιστείτε ή να εξασκηθείτε στην πρακτική της βαθιάς αναπνοής.
Αυτό θα σας βοηθήσει να μείνετε επικεντρωμένοι, συνδεδεμένοι με το σώμα σας και με επίγνωση των επιλογών σας.

βράδυ

Διατροφή: Φροντίστε ώστε το βραδυνό σας να είναι ελαφρύ δίνοντας έμφαση σε μη επεξεργασμένες και κυρίως φυτικές τροφές. Για παράδειγμα φτιάξτε μία σαλάτα με φακές και λαχανικά και ενισχύστε το πιάτο σας με διάφορα μυρωδικά που θα προσθέσουν γεύση αλλά και θρεπτικά συστατικά στο πιάτο σας.

*Tip: Προσπαθήστε να ολοκληρώσετε το βραδυνό σας γεύμα 2-3 ώρες πριν τον ύπνο. Με αυτόν τον τρόπο παραμένετε ευθυγραμμισμένοι με τους φυσικούς ρυθμούς του σώματός σας. Αργά το βράδυ το σώμα ξεκουράζεται και προχωρά στην πέψη.

Κίνηση: Περπατήστε χαλαρά για 10-20 λεπτά, μισή ώρα μετά το γεύμα σας. Αυτό θα βοηθήσει γενικά τη λειτουργία της πέψης.

Ησυχάστε: Φτιάξτε το δικό σας πρόγραμμα πριν τον ύπνο - τίποτα δεν πρέπει να σας δημιουργεί ένταση τουλάχιστον μία ώρα πριν πέσετε για ύπνο. Σβήστε όλες τις οθόνες, διαβάστε ένα βιβλίο, διαλογιστείτε ή εξασκηθείτε στην βαθιά αναπνοή.

Μπάνιο: Πριν το μπάνιο, για 5-10 λεπτά, κάντε ένα ελαφρύ μασάζ σε όλο το σώμα, με αιθέρια έλαια. Ακολούθως μπείτε στην μπανιέρα σας για ένα detox. Γεμίστε την με ζεστό νερό και προσθέστε 2 φλυτζάνια άλατα Epsom και μερικές σταγόνες αιθέριων ελαίων. Με αυτόν τον τρόπο θα ιδρώσετε, θα ενεργοποιηθεί το λεμφικό σας σύστημα και θα απομακρυνθούν οι τοξίνες από το σώμα σας.

Ποτό: Πιείτε ένα χαμομήλι το οποία ηρεμεί το κεντρικό νευρικό συστημα. Ένα τσάι μέντας ή μάραθου βοηθά επίσης στην ανακούφιση από οποιοδήποτε φούσκωμα.

Δημιουργήστε μία πρακτική ευγνωμοσύνης: Ολοκληρώστε την ημέρα σας γράφοντας τουλάχστον πέντε πράγματα για τα οποία είστε ευγνώμονες. Εκφράζοντας ευγνωμοσύνη, υπενθυμίζουμε στον εαυτό μας την αφθονία αλλά και τις ευκαιρίες που μας δίνονται στη ζωή. Διατηρήστε ένα ημερολόγιο καταγράφοντας αυτές τις σκέψεις και θα διαπιστώστε πόσο μπορούν να σας βοηθήσουν, ξαναδιαβάζοντάς τες σε δύσκολες στιγμές, να συνειδητοποιήσετε αυτά που έχουν πραγματική αξία στη ζωή σας,

Ύπνος: Το σώμα μας αναζωογονείται κατά τη διάρκεια της νύχτας.
Στοχεύστε σε 8 ώρες: 22:00 - 06:00 ή 23:00 - 07:00 είναι το καλύτερο!
Κατά το διάστημα 22:00- 02:00 λαμβάνουμε τις πιο ευεργετικές ορμονικές εκκρίσεις και αποκατάσταση από τον ύπνο.
Τηρήστε αυτό το πρόγραμμα και θα διαπιστώσετε ότι έτσι ρυθμίζονται οι κιρκαδικοί ρυθμοί σας. Δίνεται η ευκαιρία στα επινεφρίδιά σας να αναγεννηθούν και να σας προσφέρουν την ενέργεια που χρειάζεστε όλη την ημέρα.
Αντιθέτως, όταν δεν κοιμάστε αρκετά δημιουργείται μία ανισσοροπία στις ορμόνες σας.
Ειδικότερα, αυξάνεται η ορμόνη της πείνας, η γκρελίνη, με αποτέλεσμα να έχετε έντονη επιθυμία για περισσότερους υδατάνθρακες και ζάχαρη.

* Ο ύπνος είναι το μυστικό συστατικό για να νοιώθετε και να δείχνετε στα καλύτερα σας κάθε μέρα!
~~~~~~~~~~~~~~~
πηγή πληροφόρησης:huffingtonpost.gr

Pages