Fractional laser: η νέα μέθοδος αντιγήρανσης του δέρματος - Point of view

Εν τάχει

Fractional laser: η νέα μέθοδος αντιγήρανσης του δέρματος




Εάν αναρωτηθήκατε ποτέ ποιά θεωρείται η απόλυτη θεραπεία ανανέωσης και αντιγήρανσης του δέρματος, ιδού η απάντηση: fractional laser. Λόγω του μηχανισμού δράσης του, το κλασματικό λέιζερ διοξειδίου του άνθρακα αναζωογονεί άμεσα την επιδερμίδα, αλλά και τα βαθύτερα στρώματα του κυρίως δέρματος, προσφέροντας λάμψη, φρεσκάδα και σφρίγος.



Ο όρος fractional προέρχεται από το ουσιαστικό “fraction” που σημαίνει “κλάσμα, μικρό κομμάτι, τεμάχιο”. Για το λόγο αυτό τα fractional lasers θα τα συναντήσετε και ως κλασματικά λέιζερ. Ουσιαστικά, το μυστικό πίσω από την τεχνολογία αυτή έγκειται στο γεγονός ότι η δέσμη της ακτίνας λέιζερ κατακερματίζεται σε πολλές λεπτότερες δέσμες που αποτελούν πολύ μικρά κλάσματα της αρχικής δέσμης.






Το κλασματικό λέιζερ διοξειδίου του άνθρακα αποτελεί μετεξέλιξη του κλασικού CO2 laser, το οποίο κατά τις προηγούμενες δεκαετίας αποτελούσε το πιο ισχυρό επεμβατικό εργαλείο ανάπλασης του δέρματος. Η νέα fractional τεχνολογία διατηρεί όλα τα πλεονεκτήματα της κλασικής θεραπείας χωρίς όμως τις παρενέργειες, τις επιπλοκές και το μεγάλο χρόνο αποθεραπείας που συνεπαγόταν το κλασικό CO2 laser skin resurfacing.

Πώς δρα η νέα αυτή μέθοδος;

To fractional COlaser δρα δημιουργώντας μικροσκοπικές οπές (στήλες εξάχνωσης) στην επιφάνεια της επιδερμίδας από όπου διοχετεύει ενέργεια στα βαθύτερα στρώματα του δέρματος. Η διαδικασία αυτή επάγει μία ισχυρή απάντηση ανάπλασης και επούλωσης του δέρματος και συγχρόνως κινητοποιεί τη σύνθεση νέου κολλαγόνου και ελαστίνης. Η επιδερμίδα επανέρχται σε λίγες μόνο ημέρες,  πολύ πιο λαμπερή και φωτεινή, ενώ η διαδικασία σύσφιξης του δέρματος λόγω παραγωγής νέων συνδετικών ινών συνεχίζεται για τους επόμενους 3 με 6 μήνες. Το τελικό αποτέλεσμα είναι μία εντυπωσιακά νεαρότερη εμφάνιση με λείο και σφριγηλό δέρμα.
Η θεραπεία εφαρμόζεται τόσο στο πρόσωπο όσο και σε περιοχές εκτός προσώπου, όπως λαιμός, ντεκολτέ, κοιλιά, χέρια, κλπ.
Πέραν της  χρήσης του ως απόλυτο εργαλείο αντιγήρανσης, το fractional CO2 laser έχει φέρει επανάσταση και στην αντιμετώπιση βλαβών του δέρματος για τις οποίες οι διαθέσιμες κλασικές θεραπείες ήταν ανεπαρκείς όπως:
  1. Ουλές- ακμής, μετατραυματικές ουλές, χειρουργικές ουλές
  2. Ραγάδες / ραβδώσεις
  3. Ανθεκτικό μέλασμα / πανάδες
  4. Διεσταλμένοι πόροι δέρματος στο πρόσωπο
Η θεραπεία είναι γρήγορη και καλά ανεκτή. Το δέρμα είναι λίγο ερεθισμένο την πρώτη ημέρα, όμως κάθε ενόχληση υποχωρεί πλήρως σε λιγότερο από μία εβδομάδα. Το αποτέλεσμα της θεραπείας φαίνεται άμεσα, ενώ το δέρμα συνεχίζει να βελτιώνεται για τους επόμενους μήνες.
Η μέθοδος Laser Peeling Mesotherapy συνδυάζει τις ευεργετικές επιδράσεις τριών επιμέρους θεραπειών σε μία μόνο συνεδρία!
Πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη και αποτελεσματική θεραπεία ανάπλασης που μπορεί να επιτευχθεί με μία και μόνο συνεδρία το χρόνο.

via

Pages