Τα ευφυέστατα μυαλά υπεραναλύουν κι υπεραγαπούν! - Point of view

Εν τάχει

Τα ευφυέστατα μυαλά υπεραναλύουν κι υπεραγαπούν!





Όπως κάποτε είχε πει ο Δημήτριος Αλεξόπουλος, «Δίχως νερό, ανθός δε θα βλαστήσει. Τούτο είναι, ότι η σκέψη για τον άνθρωπο». Χωρίς το νου του και τη σκέψη του ο άνθρωπος είναι ένα άβουλο ον. Ένα ον που δεν έχει γνώμη και σωφροσύνη, παύει να είναι ον. Η προσωπική βούληση για τον άνθρωπο είναι αναγκαία κι είναι αλήθεια πως κάθε στιγμή, στέκεται σύμμαχος στην καθημερινή του ζωή. Κάθε λογισμός και κάθε κίνηση προέρχεται από ένα απ’ τα σημαντικότερα όργανα του ανθρώπου, το μυαλό.
Κάθε ξεχωριστό μυαλό, κουβαλάει στο εσωτερικό του στιγμές και σκέψεις τις οποίες μόνο ο ιδιοκτήτης μπορεί να ελέγχει. Κάθε μυαλό είναι διαφορετικό. Άλλα αναλύουν κι άλλα υπεραναλύουν. Τα μυαλά που υπεραναλύουν είναι σίγουρα ευφυέστατα. Είναι μαγικά τα μυαλά που καταφέρνουν να αναλύουν κάθε λέξη αλλά και πράξη ξεχωριστά. Δύσκολα θα βρεις μυαλό να «γδύνει» την κάθε λέξη σου και να κατορθώνει να σκεφθεί όπως κι εσύ. Δύσκολα θα βρεις ένα δυνατό μυαλό να σε νοιώσει.
Πολλές φορές όμως, τα μυαλά που υπεραναλύουν μπορούν να γίνουν ο χειρότερος εχθρός κι εφιάλτης σου. Είναι δύσκολος αντίπαλος το δυνατό μυαλό. Οι άνθρωποι δε χαίρονται, αλλά αντιθέτως νοιώθουν αδυναμία όταν συναντούν εκείνα τα μυαλά και προτιμούν να είναι σε επαφή με τα πιο συχνά, τα σχεδόν άβουλα. Κι όμως, οι άνθρωποι θα πρέπει να προτιμούν την επαφή με εκείνα τα μυαλά που κάτι έχουν να τους διδάξουν.
Τα μυαλά που υπεραναλύουν επίσης ξέρουν να υπεραγαπούν. Γιατί, η υπερβολή πάει σχεδόν σε όλα κι όχι μόνο σε ένα. Η μαγεία είναι συλλογική, από τη σκέψη στην πράξη. Οι άνθρωποι που ξέρουν να σκέφτονται, ξέρουν και να δίνουν στην αγάπη τα πάντα. Πολλές φορές περισσότερα από ό,τι αξίζει. Είναι ευρέως γνωστό πως ο έρωτας πολλές φορές δε συνάδει με το μυαλό γιατί κάποιες φορές υπερέχει το ένα απ’ τα δύο. Αυτό όμως τις περισσότερες φορές δεν ισχύει για τα έξυπνα μυαλά. Γιατί δε θα αφήσουν ποτέ να τα ριμάξει ο έρωτας. Θα λέγαμε πως ξέρουν να αυτοπροστατεύονται και να προφυλάσσονται. Ψέμματα.
Είναι μεγαλοπρέπεια για τον άνθρωπο η σκέψη, γι’ αυτό όσοι το αναγνωρίζουν, δουλεύουν παραπάνω πάνω σε αυτό. Όπως κάποτε είχε επισημάνει ο Κομφούκιος, «Μάταιη είναι η εκμάθηση χωρίς σκέψη, επικίνδυνη είναι η σκέψη χωρίς εκμάθηση». Τα μυαλά που υπεραναλύουν έχουν την κατάλληλη πνευματική καλλιέργεια κι ισορροπία στις σκέψεις τους, που τους βοηθάει να πράττουν και να εξερευνούν καινούριες ιδέες.
Εκείνος ο άνθρωπος που έχει υγιή σκέψη και νου, έχει και μια υγιεινή ζωή. Δε δείχνει τις ικανότητές του μόνο σε αυτόν τον τομέα αλλά παράλληλα σε έναν ευρύτερο. Οι όμορφες σκέψεις άλλωστε, δημιουργούν φτερά στον άνθρωπο για μια ομορφότερη ζωή.
Εκείνοι που υπεραναλύουν δεν είναι τρελοί. Είναι στοχαστές κι επιθυμούν το σωστό και το τίμιο γι’ αυτό υπεραναλύουν κάθε έννοια. Δε θέλουν να χάσουν σε καμία περίπτωση πολύτιμο χρόνο, αλλά αναγκάζονται να το κάνουν περισσότερο για τη δική τους ψυχική γαλήνη. Γιατί, η ψυχή για εκείνους είναι το πιο σημαντικό κι επιθυμούν να την κρατούν καθαρή και λαμπερή.

Pages