Πώς θα κάνετε τους άλλους γύρω σας ευτυχισμένους - Point of view

Εν τάχει

Πώς θα κάνετε τους άλλους γύρω σας ευτυχισμένους





Ίσως ο απλούστερος τρόπος να γίνεις ευτυχισμένος είναι να κάνεις ευτυχισμένους τους γύρω σου. Έτσι όταν δεν αισθάνονται καλά προσπαθήστε να τους φτιάξετε το κέφι με απλούς τρόπους. Θα αισθανθείτε κι εσείς καλύτερα. Υπάρχουν πολλοί λόγοι γι αυτό.



Η ΧΑΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕΤΑΔΟΤΙΚΗ

Το περιβάλλον μας επηρεάζει πολύ τη δική μας διάθεση, έτσι όταν οι άλλοι γύρω μας είναι χαρούμενοι αυτό μετά επηρεάζει κι εμάς και μας τη μεταδίδει.

ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΤΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΛΛΟΥΣ

Η ικανοποίηση που λαμβάνουμε όταν δίνουμε σε κάποιον άλλον είναι, σύμφωνα με όλες τις έρευνες, μεγαλύτερη από την ικανοποίηση του να δίνουμε σε εμάς. Ταυτόχρονα αν φροντίζεις για τους άλλους τότε αυτόματα τους θεωρείς πιο σημαντικούς (αφού αξίζουν τη φροντίδα σου) κι έτσι νιώθεις ευγνωμοσύνη και ικανοποίηση που υπάρχουν στη ζωή σου.

ΠΑΙΡΝΕΙΣ Ο,ΤΙ ΔΙΝΕΙΣ

Ο τρόπος με τον οποίο σχετίζεσαι με τους άλλους είναι ακριβώς ο ίδιος με τον τρόπο με τον οποίο σχετίζεσαι με τον εαυτό σου. Αν λοιπόν, δίνεις το μήνυμα στον εαυτό σου ότι νοιάζεσαι να κάνεις τους άλλους ευτυχισμένους, τότε θα του δώσεις επίσης το μήνυμα ότι σε νοιάζει να σε κάνεις κι εσένα ευτυχισμένο!

Πώς, λοιπόν, μπορείς να κάνεις τους άλλους να χαρούν; Βρες παρακάτω 10 τρόπους και διάλεξε αυτούς που σου ταιριάζουν περισσότερο

ΚΑΝΕ ΕΝΑ ΕΙΛΙΚΡΙΝΕΣ ΚΟΜΠΛΙΜΕΝΤΟ

Ένα ισχυρό κομπλιμέντο περιέχει και την αιτιολόγησή του. Δηλαδή προσπάθησε να μην πεις μόνο: «Τι ωραία που είσαι σήμερα» αλλά πες «τι ωραία που είσαι σήμερα που τα μαλλιά σου είναι χτενισμένα όμορφα ή τα ρούχα σου τα έχεις συνδυάσει ωραία με τα κοσμήματα» Με αυτόν τον τρόπο περνάς το μήνυμα ότι έχεις σκεφτεί αυτό που λες και όντως ισχύει για σένα. Δεν το λες τυπικά και αόριστα. Αν βέβαια, δε σου βγαίνει η δικαιολόγηση και το κομπλιμέντο από μόνο του την κάνει τη δουλειά του.

ΔΕΙΞΕ ΕΥΓΝΩΜΟΣΥΝΗ

Τείνουμε να θεωρούμε ως δεδομένα πολλά από όσα οι άλλοι κάνουν για εμάς. Το ότι φροντίζουν το σπίτι, το ότι υπάρχει φαγητό έτοιμο να φάμε, το ότι αναλαμβάνουν τους λογαριασμούς, το ότι είναι εκεί για να τους μιλήσουμε όταν χρειαζόμαστε, το ότι δουλεύουν για να μας παρέχουν ό,τι χρειαζόμαστε, το ότι ανέχονται τις ιδιοτροπίες μας. Ένα ειλικρινές ευχαριστώ αρκεί πολλές φορές για να ανανεώσει τον άλλον και να του δώσει το μήνυμα ότι αξίζουν οι προσπάθειές του. Αρκεί για να του φτιάξει τη μέρα.

ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΕ

Υπάρχει ένα σύστημα νευρώνων, τα mirror neurons, τα οποία έχουν σαν αποτέλεσμα να μιμούμαστε ασυναίσθητα αυτό το οποίο βλέπουμε γύρω μας. να νιώθουμε αυτό που νιώθει και ο άλλος. Αν κάθεσαι στην ουρά για τα εισιτήρια ή περιμένεις να πληρώσεις στο super market, ένα χαμόγελο στον ταμία θα έχει μεγάλη επίδραση επάνω του.

ΠΕΙΤΕ ΚΑΤΙ ΑΣΤΕΙΟ

Το πιο εμφανές που μπορείτε να κάνετε για να φτιάξετε το κέφι κάποιου είναι να του πείτε ένα ανέκδοτο ή να τους περιγράψετε ένα αστείο περιστατικό. Μπορεί να μην έχουν όλοι την ευστροφία να πουν ένα πραγματικά έξυπνο αστείο αλλά το χιούμορ όταν συμβαίνει αυθόρμητα είναι πάντα το καλύτερο φάρμακο.

ΒΓΕΙΤΕ ΕΞΩ

Αν ένας φίλος σας δεν περνάει την πιο καλή περίοδο στη ζωή του, τότε βγείτε έξω μαζί του. Η επικοινωνία και το ενδιαφέρον σας μπορεί να τον βοηθήσουν να ξεπεράσει το πρόβλημά του ή τουλάχιστον να κάνει το πρώτο βήμα για να βρει λύσεις σε όσα τον απασχολούν.

ΝΑ ΠΑΤΕ ΓΙΑ ΦΑΓΗΤΟ

Το φαγητό είναι μία από τις όμορφες απολαύσεις της ζωής. Μια καλή παρέα και καλό φαγητό πάντα μας χαρίζει πολλά χαμόγελα.

ΚΑΝΤΕ ΤΟΥΣ ΕΝΑ ΜΙΚΡΟ ΔΩΡΟ

Δεν χρειάζεται να συντρέχει κάποιος λόγος, να είναι τα γενέθλια κάποιου ή μια επέτειος. Δώστε στα αγαπημένα σας πρόσωπα ένα δώρο μόνο και μόνο για να τους ευχαριστήσετε.

ΔΕΙΞΤΕ ΤΟΥΣ ΟΤΙ ΕΙΣΤΕ ΠΕΡΗΦΑΝΟΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟΥΣ

Το να κάνετε κάποιον να αισθανθεί σημαντικός για όσα έχει κάνει, είναι ίσως το καλύτερο δώρο που μπορείτε να του κάνετε. Πείτε στα αγαπημένα σας πρόσωπα πόσο περήφανους σας κάνουν και σίγουρα θα τους ανεβάσετε την ψυχολογία.

ΖΗΤΗΣΤΕ ‘ΣΥΓΓΝΩΜΗ’

Αν έχετε πληγώσει κάποιον, ο καλύτερος τρόπος για να τον κάνετε να νιώσει καλύτερα είναι να ζητήσετε ‘συγγνώμη’. Εξάλλου, πολλές φορές αυτό που έχει σημασία είναι να ακούσει αυτή την λέξη που σημαίνει πολλά.

ΔΩΣΤΕ ΚΟΥΡΑΓΙΟ

Ναι, η ζωή είναι δύσκολη, όμως γίνεται πολύ πιο εύκολη όταν έχουμε δίπλα μας φίλους που μας δίνουν κουράγιο. Βοηθήστε τα αγαπημένα σας πρόσωπα υπενθυμίζοντάς τους καθημερινά πόσο χαρισματικά είναι.

ΠΕΙΤΕ ‘ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ’

Ο σεβασμός είναι αυτός που κρατάει τις σχέσεις δυνατές. Πείτε ‘ευχαριστώ’ στους φίλους σας και στον σύντροφό σας για να του εκφράσετε την ευγνωμοσύνη σας για όσα κάνουν για εσάς.


via

Pages