Όλη η αλήθεια για τους Ευνούχους και το Σεξ - Point of view

Εν τάχει

Όλη η αλήθεια για τους Ευνούχους και το Σεξ






Με αφορμή την πολυσυζητημένη τρυφερή ερωτική σκηνή του Γκριζοσκώληκα και της Μισσάντεϊ στο επεισόδιο του Game of Thrones, λάβαμε αρκετές ερωτήσεις στα social media από θαυμαστές, ορισμένοι θέλησαν να μάθουν αν τελικά μπορούν οι ευνούχοι να κάνουν σέξ.



Ας τα πάρουμε όμως από την αρχή.

Ποιος ονομάζεται ευνούχος;

Ως ευνούχος ορίζεται εκείνος που του έχουν αφαιρεθεί χειρουργικά οι όρχεις. Ειδικότερα, θεωρείται ο άνδρας που έχει υποστεί ευνουχισμό και τον χρησιμοποιούσαν ως φύλακα στο χαρέμι ή στους βασιλικούς κοιτώνες.
Ευνούχοι μέσα στην ιστορία

“Διότι ὑπάρχουν εὐνοῦχοι, οἱ ὁποίοι ἀπό τήν κοιλιά τῆς μητέρας τους ἐγεννήθηκαν ἔτσι. Και ὑπάρχουν εὐνοῦχοι, οἱ ὁποίοι ἔγιναν εὐνοῦχοι ἀπό τους ἀνθρώπους, και ὑπάρχουν εὐνοῦχοι, οἱ ὁποίοι μόνοι τους ἔγιναν εὐνοῦχοι διά την βασιλείαν τῶν οὐρανῶν. Ὅποιος μπορεῖ να το δεχθῇ, ἂς το δεχθῇ.”

Και όμως αυτή η προτροπή για ευνουχισμό συναντάται μέσα στη Βίβλο! Και ακόμα και αν πίστευες πως δύσκολα θα την ακολουθούσε κάποιος, καθώς η Βίβλος είναι γεμάτη με παραβολές, υπήρξε ο πρώτος φιλόσοφος του Χριστιανισμού, ο Ωριγένης, ο οποίος ευνουχίστηκε οικειοθελώς σε ηλικία 25 ετών για να κερδίσει μία θέση στη βασιλεία των ουρανών.
Υπήρχαν όμως πολλά παραδείγματα ευνούχων μέσα στην ιστορία;




Η αλήθεια είναι πως η ιστορία βρίθει από παραδείγματα ευνούχων, και αυτό διότι ο ευνουχισμός χρησιμοποιούνταν ως μία παλαιά τακτική που συνέβαινε για θρησκευτικούς, πολεμικούς και πολιτικούς λόγους.

Από την Ευρώπη στη Μέση Ανατολή και από την Αφρική στην Ινδία και την Κίνα έχουν καταγραφεί αμέτρητα παραδείγματα ευνουχισμού.




Πιο συγκεκριμένα, οι πρώτες ιστορικές αναφορές ξεκινάνε από τη σουμερική περιοχή της Lagash τον 21ο αι π.Χ.. Συνεχίζουμε στην Κίνα στο τέλος της δυναστείας των Ming που οι ευνούχοι άγγιζαν τους 70.000 μόνο μέσα στο παλάτι και συχνά ήταν άντρες με περίοπτη θέση που έχαιραν σεβασμού και είχαν δύναμη ακόμα μεγαλύτερη και από του βασιλιά.

Από εκεί στο Βυζάντιο, που αν και η πράξη του ευνουχισμού θεωρούνταν απαγορευμένη, συνέβαινε κατά κόρον. Οι Βυζαντινοί μπορεί ανά περιόδους είτε να ήταν “παθιασμένα ενθουσιώδεις με τους ευνούχους”, όπως αναφέρει χαρακτηριστικά ο Ζωναράς, είτε τους καταδίωξαν όπως στην περίπτωση του Ιουλιανού (361-363). Γεγονός πάντως είναι πως οι ευνούχοι στο Βυζάντιο θεωρούνταν ιδιαίτερα σημαντικοί και για αυτό το λόγο έγιναν αντικείμενο σκλαβιάς και δίνονταν ως δώρο στον αυτοκράτορα, ενώ μέσα στα χρόνια συσπειρώθηκαν και κατείχαν μεγάλη δύναμη και εξουσία στην πολιτική σκηνή της αυτοκρατορίας.

Μετά το Βυζάντιο και οι ευνούχοι, σημαντική θέση κατείχαν και στην Οθωμανική αυτοκρατορία, οι οποίοι δίνονταν ως σκλάβοι όχι μόνο στις αυτοκρατορικές θέσεις, αλλά σε οποιοδήποτε είχε την οικονομική άνεση να τους έχει. Χρησιμοποιούνταν ως φύλακες για το χαρέμι, ενώ όσοι κατάφερναν να μπουν στην αυτοκρατορική αυλή γίνονταν δάσκαλοι των απογόνων και ανέβαιναν σιγά σιγά στη διοικητική ιεραρχία.

Τέλος, υπήρχαν και οι ευνούχοι super stars της Όπερας στις εκκλησιαστικές χορωδίες και στις γνωστότερες όπερες της Ευρώπης. Αυτό συνέβη καθώς όταν κάποιος ευνουχιστεί κατά την αρχική περιόδο της εφηβείας παρεμποδίζει την εξέλιξη του λάρυγγα, διατηρεί την μοναδικότητα της φωνής του, κάτι που εξελίσσεται κατά την πάροδο των χρόνων μετά την ενηλικίωση.


Ευνούχοι σήμερα




Υπάρχουν όμως ευνούχοι σήμερα; Αν και κανείς θα πίστευε πως αυτό το φαινόμενο θα έχει εξαλειφθεί, σήμερα ανά τον κόσμο υπάρχουν περισσότεροι από 1.000.000 ευνούχοι. Η τεχνική αυτή ισχύει ακόμα στην Ινδία που θεωρείται ότι φέρνει τύχη, αλλά και σε άλλες περιοχές παγκοσμίως που ισχύει ακόμα κυρίως για ιατρικούς λόγους. Η πλειοψηφία πλήττεται από καρκίνο του προστάτη και οδηγείται σε ευνουχισμό για να περιορίσει την εξάπλωση του.

Ευνούχοι και Σεξ

Ρωτήσαμε 5 κορυφαίους Έλληνες Ουρολόγους – Ανδρολόγους και συνεργάτες του doctoranytime να μας δώσουν πληροφορίες για το ιδιαίτερο ζήτημα.

Γεγονός είναι πως αν και οι ευνούχοι δεν μπορούν να έχουν στύση ή να εκσπερματώσουν λόγω έλλειψης τεστοστερόνης, παρ’ όλ’ αυτά αναπτύσσουν άλλες ερωτικές ζώνες και συνεχίζουν να έχουν ενεργή σεξουαλική ζωή.

Τις ίδιες πληροφορίες βρήκαμε και απο πηγές του εξωτερικού. Ο ανθρωπολόγος Δρ. Τόμας Τζόνσον μας λέει πως οι ευνούχοι μέσα στα χρόνια είχαν σεξουαλική ζωή και παντρεύονταν, ενώ ο σερ Ρίτσαρντ Μπάρτον μας αναφέρει πως οι γυναίκες έλκονταν από αυτούς, γιατι μπορούσαν να απολαύσουν όλες τις σεξουαλικές αποαύσεις χωρίς να φοβούνται ότι θα μείνουν έγκυος.

Όπως ανέφερε και ο Δρ. Τόμας Τζόνσον: «Δεν χρειάζεται ένα σηκωμένο πέος για να ευχαριστηθεί ένα ζευγάρι το σεξ. Υπάρχουν η γλώσσα, τα χείλη, τα δάχτυλα.»


Ευνούχοι: Οι Απόκληροι Έμπιστοι της Ανθρωπότητας


via

Pages