Τι σημαίνει το φέρνω την αλλαγή στη ζωή μου; - Point of view

Εν τάχει

Τι σημαίνει το φέρνω την αλλαγή στη ζωή μου;





Η αλλαγή μας κάνει να νιώθουμε άβολα και αμήχανα στην αρχή. Μας οδηγεί έξω από τη ζώνη άνεσής μας. Για να καταφέρετε κάθε τύπου αλλαγή στη ζωή σας, απαιτείται να αφήσετε πίσω σας αυτό που είστε, ώστε να γίνετε αυτό που θέλετε να είστε.

Μαζί με αυτές τις αλλαγές, χρειάζεται πολλές φορές να βάλουμε τελεία σε ορισμένες σχέσεις, αλλά και σε συγκεκριμένους τρόπους ζωής, που πια δεν λειτουργούν για εμάς.

Οι άνθρωποι δεν πρόκειται να το κατανοήσουν. Μπορεί ακόμα και να δυσανασχετήσουν που αποφασίσαμε να κάνουμε αλλαγές. Όταν σταματάμε να ζούμε τη ζωή που κάποιος άλλος θέλησε για εμάς, τότε αρχίζουμε να χάνουμε ανθρώπους στην πορεία.





Αλλά η αλλαγή, όπως και να το κάνουμε, είναι ένα δύσκολο βήμα. Πολλοί είναι εκείνοι που επιλέγουν μια διαφορετική ζωή, αλλά σύντομα συμβιβάζονται, φοβούμενοι για το τι μπορεί να βρουν, αν κάνουν το μεγάλο βήμα. Κι έτσι, συνεχίζουν να ζούνε ανικανοποίητοι.

Για να ξεπεραστεί αυτός ο φόβος, πρέπει να κοιτάξουμε με ειλικρίνεια και καθαρότητα τον εαυτό μας και να αναγνωρίσουμε τα μειονεκτήματα, τα ελαττώματα και τα λάθη μας, χωρίς να κατηγορούμε κάποιον άλλο γι’ αυτά· να αποδεχτούμε ότι όλα όσα έχουμε, αποτελούν αντανάκλαση των δικών μας και μόνο επιλογών.

Να ρίξουμε μια ματιά στο παρελθόν, χωρίς να δυσανασχετούμε με αυτό, αλλά να παραδεχτούμε ότι δεν θέλουμε να το επαναλαμβάνουμε πια. Να συνειδητοποιήσουμε ότι μπορούμε να φτάσουμε εκεί που θέλουμε, απλά χρειάζονται κάποιες θυσίες.

Απαιτούνται κάποιες αποφάσεις. Όπως, για παράδειγμα, όταν πίνουμε και βγαίνουμε στον ελεύθερό μας χρόνο, αλλά συνειδητοποιούμε ότι αυτό δεν μας οδηγεί πια πουθενά.

Τότε, χρειάζεται να αρνηθούμε στις προσκλήσεις των άλλων. Τότε, πρέπει να αντισταθούμε στην πίεση του περιβάλλοντος, στους πειρασμούς, εμμένοντας στο πλάνο.

Και η προσοχή στρέφεται στις επόμενες πολύτιμες μέρες, όχι στον χρόνο που έχουμε χάσει, στο παρελθόν και σε ό,τι συνέβη εκεί. Η προσοχή είναι στραμμένη στο επόμενο βήμα.

Και οι σχέσεις λήγουν, όχι επειδή δεν αγαπάτε ή νοιάζεστε αυτούς τους ανθρώπους, αλλά επειδή δεν σας κάνουν πια καλό, δεν σας βοηθούν να εξελιχθείτε. Και το να κόψετε τους δεσμούς με ανθρώπους που ήταν πάντα εκεί, δεν πρόκειται να είναι εύκολο.

Αλλά κάποιες σχέσεις λειτουργούν καλύτερα από μεγαλύτερη απόσταση. Χρειάζεται μια ειλικρινή ματιά στον καθρέφτη που να μην αναρωτιέται αν «θα αρέσω σε εκείνον ή σε εκείνη;» αλλά αν «είμαι καλύτερος άνθρωπος απ’ ότι ήμουν χθες;».





Η καλύτερη εκδοχή του εαυτού σας θα έρθει χωρίς ζήλια και φθόνο για τους άλλους, επειδή θα είστε τόσο συγκεντρωμένοι στους δικούς σας, ολόδικούς σας στόχους.

Και χρειάζεστε το χρόνο, για να απαντήσετε στην ερώτηση «τι μου αρέσει;» και όχι απλά να ακολουθείτε την τελευταία μόδα που όλοι υποκρίνονται ότι προτιμούν. Και απαιτείται συνειδητοποίηση ότι δεν σας εξυπηρετεί σε τίποτα πια αυτό.

Κάνετε ένα βήμα πίσω και εστιάζετε σε αυτό που σας κάνει ευτυχισμένους και αν αυτό που κάνετε κάθε μέρα δεν σας ολοκληρώνει, αλλάξτε το.

Επειδή χρειάζεται να ανυπομονείτε κάθε μέρα για την επόμενη. Η αλλαγή δεν έρχεται με τη φυγή από την καθημερινότητα. Δεν έρχεται με τα σαββατοκύριακα και τις συνεχείς εξορμήσεις.

Έρχεται με την ευχαρίστηση, ακόμα και μέσα από την καθημερινότητα, από τη δουλειά, από το σπίτι, από την οικογένεια και τους φίλους μας.

Η αλλαγή χρειάζεται χρόνο από την ημέρα σας, αφιερωμένο μόνο σε εσάς. Όταν η σιωπή δεν σας κάνει να νιώθετε μόνοι. Και σε εκείνες τις λίγες στιγμές, διαλογίζεστε ή συλλογίζεστε τη μέρα σας.





Επειδή όταν κάνετε μια «αρνητική» ζωή, το πρώτο που χάνετε είναι ο εαυτός σας. Και η θετική στροφή γίνεται, όταν τον ξαναβρίσκετε και όταν νιώθετε ευγνώμονες για όσα έχετε.

Αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να είστε συνέχεια χαρούμενοι, αλλά απλά ευγνώμονες γι’ αυτά που ήδη έχετε, χωρίς να χρειάζεται να εστιάζετε συνέχεια σε όσα δεν έχετε.

Η αλλαγή έρχεται κι όταν δεν έχετε κάθε μέρα όρεξη να πάτε για τρέξιμο ή στο γυμναστήριο ή να γράψετε στο ημερολόγιό σας, αλλά ξυπνάτε παρ’ όλα αυτά νωρίτερα και το κάνετε.

Και έρχεται, όταν επιλέγετε να φάτε κάτι υγιεινό, αντί για πίτσα, ακόμα κι αν δεν είναι ό,τι πιο νόστιμο. Είναι οι μικρές επιλογές που προστίθενται σε κάτι μεγαλύτερο.

Η αλλαγή δεν αποτελείται πάντα από αποτοξίνωση, smoothies και προετοιμασία υγιεινών γευμάτων. Αποτελείται από την αποτοξίνωση από τα αρνητικά χαρακτηριστικά της ζωής μας, όποια κι αν είναι αυτά.

Και ακόμα και αν ξυπνάτε χωρίς όρεξη για το γυμναστήριο, η αλλαγή έρχεται, όταν συνειδητοποιήσετε ότι αυτό δεν είναι κάποιου είδους αγγαρεία ή τιμωρία, αλλά βοήθεια προς τον οργανισμό σας, το ίδιο σας το σώμα.

Η αλλαγή έρχεται, όταν ακολουθείτε το πλάνο, χωρίς να γκρινιάζετε για κάθε λεπτό που περνά. Αντί για γκρίνια, ο εαυτός σας χρειάζεται στήριξη, από εσάς τους ίδιους.

Η αλλαγή συμβαίνει όταν κοιτάτε την ιστορία σας και όλα όσα σας έχουν διαμορφώσει και παίρνετε τον πλήρη έλεγχο και την ευθύνη τους. Γιατί δεν συμβαίνει, όταν κατηγορείτε τους άλλους και νιώθετε θύματα.





Ούτε όταν επαναλαμβάνετε στο νου σας όλα όσα σας έχουν συμβεί και σας έχουν πληγώσει. Η ματιά σας κοιτάει μπροστά, για να έρθει η αλλαγή, γεμάτη συγχώρεση πρωτίστως για τον εαυτό σας.

Το καλύτερο μέλλον θα έρθει όταν κοιτάτε τις σχέσεις σας, κι ακόμα κι αν το τέλος τους δεν το κατανοείτε, ούτε και το γιατί πληγωθήκατε τόσο από αυτές, εσείς ξέρετε ότι όλα συνέβησαν για κάποιο λόγο, που μια μέρα θα μάθετε.

Χωρίς να προσπαθείτε να επικοινωνήσετε ή να εκδικηθείτε εκείνους τους ανθρώπους που σας πλήγωσαν.

Η αλλαγή έρχεται, όταν σέβεστε τα συναισθήματα που νιώθετε, χωρίς να τα καταπιέζετε, ακόμα κι αν τα θεωρείτε άσχημα και απρεπή. Εσείς χρειάζεται να τα κοιτάξετε ευθέως και με θάρρος.

Η αλλαγή, λοιπόν, συμβαίνει όταν αφήνουμε πίσω μας κάτι παλιό, κάτι που κρατούσαμε με μανία, κάτι που δεν μπορούσαμε να αποχωριστούμε. Τότε.


via

Pages