Oι σκεπτομορφές είναι ζωντανές οντότητες - Point of view

Εν τάχει

Oι σκεπτομορφές είναι ζωντανές οντότητες





Το νοητικό μας σώμα είναι χτισμένο από πύρινα ντέβα, και αυτό το ηλεκτρικό σώμα δεν είναι παρά ντεβική ουσία. Αυτά τα ντέβα, ή πύρινα στοιχειακά, οικοδομούν τις σκεπτομορφές μας, είτε οι σκεπτομορφές είναι θετικές ή αρνητικές. Κάθε σκεπτομορφή που εκπορεύεται από τη νοητική μας σφαίρα, έχει μέσα της ένα ντέβα. Η σκεπτομορφή μας είναι μια ζωντανή οντότητα, κακόβουλη ή καλοπροαίρετη.





Αυτές οι σκεπτομορφές έχουν πολλούς προορισμούς. Πηγαίνουν σ’ εκείνον στον οποίο τις στέλνουμε. Πηγαίνουν και συσσωρεύονται με τις μαζικές σκεπτομορφές που έχουν δημιουργηθεί απ’ τις σκέψεις των ανθρώπων. Μπορούν επίσης να καταστραφούν απ’ τον δημιουργό τους, αν ξέρει πως να το κάνει.

Το σημαντικό όμως είναι να θυμόμαστε ότι οι σκεπτομορφές είναι ζωντανές οντότητες, και ανάλογα την φύση τους, είτε μολύνουν το διάστημα ή φέρνουν ομορφιά και ευωδία και λειτουργούν σαν εποικοδομητικοί παράγοντες.

Οι περισσότερες από τις μισο-χτισμένες σκεπτομορφές μας αιωρούνται στο νοητικό μας πεδίο και συχνά αποσυντίθενται, προξενώντας μόλυνση σε αυτό. Για να επιβιώσουν, απομυζούν το νοητικό μας πυρ.

Οι πύρινες οντότητες που χτίζουν τις σκεπτομορφές μας, αποκτούν μια πολύ ανταγωνιστική στάση εάν τις χρησιμοποιούμε για κακούς σκοπούς. Κάνουν τη δουλειά τους, χτίζουν τις σκεπτομορφές μας οποιασδήποτε φύσης, αλλά μετά μας βλάπτουν ή προκαλούν μεγάλη ζημιά στο νου μας εάν διαρκώς τις χρησιμοποιούμε για καταστροφικούς σκοπούς. Γι’ αυτό λέμε ότι ένα κακό άτομο έχει μέσα του τις αιτίες της αυτοκαταστροφής του. Αυτό επίσης είναι αλήθεια για ομάδες και έθνη.

Δεν πρέπει κάποιος να φαντάζεται ότι θα καταστραφεί αμέσως εξαιτίας μιας κακής σκέψης. Η καταστροφή του παίρνει χρόνο. Σταδιακά, το συναισθηματικό και φυσικό του σώμα μολύνονται, και στην επόμενη ή τις επόμενες ενσαρκώσεις του θα πληρώσει βαριά “φορολογία” από τις κακές σκέψεις του.


Όταν τα νοητικά, πύρινα ντέβα χρησιμοποιούνται κατά εσφαλμένο τρόπο, δουλεύουν ενάντια στον χρήστη γιατί στην ουσία τους τα νοητικά ντέβα είναι συντονισμένα και σε αρμονία με την Κοσμική Καρδιά.
Οι άνθρωποι σκέπτονται σε πλαίσια ετών, αλλά ο Θείος Νόμος είναι αργός αλλά σίγουρος. Μια επίσκεψη στη γη μετά από χίλια χρόνια θα αποδείξει ότι εκείνα τα έθνη που χρησιμοποίησαν το νου τους λάθος, δεν υπάρχουν πια.

Αυτή ήταν η μοίρα πολλών εθνών. Που βρίσκεται τώρα η Σουμερία, η Αρχαία Αίγυπτος, η Ατλαντίδα, η Λεμουρία, η Χαλδαία, η Ρωμαϊκή Αυτοκρατορία κ.ο.κ; Έχουμε μόνο τα ερείπιά τους. Ο Νόμος ποτέ δεν φθίνει, αλλά παίρνει καιρό μέχρι το κομπιούτερ του κάρμα να φέρει τις τελικές απαντήσεις.
Τορκόμ Σαραϊνταριάν 





Τι είναι οι σκεπτομορφές 



και πως κυριαρχούνται



Η εκλαίκευση του "εσωτερικού" έχει δημιουργήσει πολλές έννοιες και γνώμες φανερά παραμορφωμένες και στερούμενες στέρεης βάσης. Κι αυτό, μακροπρόθεσμα, ευνοεί μονάχα τον ιστορικό υλισμό και τον σκεπτικισμό και κάνει να καταστρέφονται, ψυχικά και φυσικά απο τους "ερασιτέχνες" των λεγόμενων Απόκρυφων Επιστημών, όλο και περισσότεροι άνθρωποι. Γιαυτό θα ξεκαθαρίσουμε κάποια βασικά σημεία, με σκοπό καθαρά και μόνο να προφυλάξουμε. Μια μορφή είναι πάντα νοητική.




Η μορφή δεν είναι η ύλη που την αντανακλά, την περιέχει ή την εκφράζει. Αν κάτω απο ένα φύλλο χαρτιού τοποθετήσουμε ένα μαγνήτη και πάνω στο φύλλο ρινίσματα σιδήρου, θα δούμε οτι η απλή άναρχη συσσώρευση αυτών των μορίων παίρνει τη μορφή των μαγνητικών αδραχτιών που εκπέμπει ο μαγνήτης.

Η μορφή των αδραχτιών δεν προέρχεται απο την ύλη, αλλά απο το μαγνητικό και αόρατο προσανατολισμό που δημιουργεί ο μαγνήτης. Ετσι η υλική μορφή απαντά πάντα σε μια ήδη υπάρχουσα, στα λεπτά ή ενεργειακά επίπεδα, μορφή.

Η λεπτότερη ενεργειακή μορφή είναι αυτή που γνωρίζουμε ως σκεπτομορφή, επειδή ακόμα και η μορφή του μαγνήτη υπήρξε κάποτε αντικείμενο κάποιας σκέψης, και ο μαγνητισμός της απαντά σε ένα είδος του Κοσμικού Νού, το οποίο προσαρμόζει ο ανθρώπινος νούς κάτω απο την εξωτερική εμφάνιση του μαγνήτη.
Ο ανθρώπινος νούς είναι μονάχα μια "αποκρυσταλλοποίηση" του Κοσμικού Νού, στον οποίο παρεμβάλλεται η βούληση του να είναι : αυτό που οι Ινδοί ονομάζουν Manas Taihasi.
Επομένως, η υλική μορφή είναι πάντα περαστική και φθαρτή και ζεί τόσο όσο η σκεπτομορφή που την εμψυχώνει.

Μια σκεπτομορφή έχει μεγάλη δύναμη.

Δεδομένης της πλαστικότητας των λεπτών επιπέδων, μια Ιδέα-Μορφή έχει μεγάλη αποτελεσματικότητα, επειδή προσαρμόζεται σαν Ον για να πλαστεί στην ουσία του φαινομενικού κόσμου, που είναι αυτός που συνήθως αντιλαμβανόμαστε. Μιά σκεπτομορφή, αν τραφεί και εκφραστεί κατάλληλα, προκαλεί αναπόφευκτα αλλαγές στη σφαίρα του υλικού, που πάντα αφήνεται να παρασυρθεί απο εκείνη, εφόσον η ύλη δεν έχει ούτε μορφή ούτε βούληση έξω απο τη δική της ύπαρξη.

Ετσι αλυσοδένονται τα ρεύματα γνώμης, οι μόδες, η προπαγάνδα. Είναι απλές σκεπτομορφές που έχουν σκοπό να δράσουν πάνω στην ύλη, αφού έχουν ασκήση τη δύναμή τους πάνω στον άβουλο νού των μαζικοποιημένων ανθρώπων. Ο λεγόμενος αποστάτης δεν είναι παρα ένα θύμα αυτών των ρευμάτων, που στηρίζονται στη ρομποτικοποίηση των προ-προγραμματισμένων απο σκεπτομορφές υλικών μορφών. Τα χρώματα, οι ήχοι και οι μουσικές, οι στάσεις, οι τρόποι ζωής, αποτελούν την "ηθική" της παρούσας στιγμής, δηλ. τη συνήθεια που κυβερνά τις μάζες. Στη μάχη των σκεπτομορφών επιβάλλεται η πιο οργανωμένη και δυνατή, και με τα κατάλοιπα των νικημένων ιδεών χτίζει ενισχύσεις για τη δική της μορφή.

Μια σκεπτομορφή έχει μεγάλη δύναμη αλλά δεν είναι ακαταμάχητη.

Μόλις είδαμε, σε γενικές γραμμές, τη δύναμη μιας σκεπτομορφής.

Μπορεί κανείς να τη νικήσει; 







Ναι με άλλη σκεπτομορφή αντίθετης τάσης και μεγαλύτερης δύναμης, κυρίως πνευματικής, μιάς και οι πράξεις και θελήσεις που εκφράζονται στα λεπτότερα επίπεδα έχουν προτεραιότητα πάνω στα λογότερο λεπτά, που είναι πιο βραδυκίνητα και εύθραυστα λόγω της "κρυσταλλοποίησής" τους.

Μια σκεπτομορφή, δημιουργημένη απο το πνεύμα και καλά σχεδιασμένη απο ένα δυνατό νού, μπορεί να νικήσει τις σκεπτομορφές των διαστροφών και όλων εκείνων που έχουν να κάνουν με τον άστατο ψυχοφυσικό κόσμο.

Κάθε γυναίκα, κάθε άνδρας έχουν στον πνευματικό κόρφο τους την αναγκαία δύναμη για να πλάθουν και να εκπέμπουν σκεπτομορφές.

Η γενική αδυναμία των εκπομπών οφείλεται στην άγνοια της τεχνικής και στην αμφιβολία που έχει σπείρει στις ίδιες τις ψυχές τους η ανεπαρκής σύγχρονη εκπαίδευση, που ενθρονίζει την ευθραυστικότητα, την αμφιβολία, το καπρίτσιο. Αλλά ο νούς που είναι πειθαρχιμένος απο την προσπάθεια, τη βούληση να είναι, την έλλειψη διαστροφών και φαύλων ιδεών που καταναλώνουν ενέργεια χωρίς να βγούν απο την τροχιά τους, προσφέρει ενδιαφέρουσες ευκαιρίες να νικήσει κάθε μορφή αντιξοότητας, μεταλλάσσοντάς την σε θετική εμπειρία και σε επιτυχείς πράξεις.

Ας θυμηθούμε οτι, σε τελευταία ανάλυση, μια σκεπτομορφή νικιέται μονάχα με άλλη σκεπτομορφή.
Η φυσική πειθαρχία, η υγιεινή, τα τραγούδια, τα όμορφα τοπία, τα αλτρουιστικά συναισθήματα είναι ανεκτίμητοι βοηθοί στη μάχη ενάντια σε μια κακή σκεπτομορφή. Επίσης βοηθούν η προσευχή και η εργασία, το ηρωικό συναίσθημα της γενναιοδωρίας προς τους συνανθρώπους μας και η ίδια η αξιοπρέπεια του ατόμου.

Πώς κυριαρχείται οριστικά μια σκεπτομορφή; 







Πρώτα απ' όλα, πρέπει να τη νικήσουμε μέσα μας.
Οποιος δεν νικήσει τον εαυτό του, ποτέ δεν θα μπορέσει να νικήσει τον περίγυρό του. Επειδή, αν το αναλύσουμε καλά, τον πρώτο περίγυρό του τον αποτελούν οι δικοί του φορείς συνείδησης στο συγκινησιακό, ζωτικό και φυσικό επίπεδο.

Οποιος, σε περισσότερο ή λιγότερο κανονικές συνθήκες, δεν μπορεί να σηκωθεί απ' το κρεβάτι το πρωί, ακόμα και αν το επιθυμεί πολύ, ας μην ονειρεύεται να υψώσει ιδεολογίες και να έχει οπαδούς, εκτός και αν πρόκειται για ηλίθιους.

Οποιος υψώνεται μέσα του και αντικρύζει θαρραλέα την αντιξοότητα ή τη συμφορά, αυτός είναι μόνο που μπορεί να νικήσει εκείνες τις περιστάσεις.

Οποιος δεν κάνει έτσι και τριγυρίζεται απο τα αόρατα έντομα της νοητικής βρωμιάς, είναι ένας νεκρός που περπατά ... και σύντομα θα τον βρεί ο φυσικός θάνατος χωρίς να έχει αφήσει στον κόσμο ίχνη στο περασμά του.

Αφού τα καταφέρει σ'αυτή την πρώτη φάση, στη συνέχεια πρέπει να περάσει στην εφαρμογή με συστηματικό τρόπο, χωρίς να ενδίδει και χωρίς να κάνει διακοπές.

Ξέρουμε ότι πολλοί φοιτητές μισούν ακράδαντα κάθε μορφή πειθαρχίας, αλλά αυτή η απόρριψη προκλήθηκε τεχνιτά απο σκοτεινά συμφέροντα, των οποίων το όνομα σφετερίζονται οι υλιστές κάθε χροιάς ή οι ψευδοπνευματιστές εξωτικών αναρχιών, που είναι αιχμάλωτοι της δικής τους μαγνητικο-βιολογικής καμπάνας, που τους κτηνοποιεί.

Είναι πάρα πολύ σημαντικό να μην "αναπαυθούμε στις δάφνες" , επειδή η δυσοίωνη σκεπτομορφή μπορεί να έχει απορριφθεί, αλλά δεν έχει μεταλλαχθεί. Αν σκεφθούμε την πλαστικότητα των σκεπτομορφών, θα δούμε πόσο δύσκολο είναι να είμαστε σίγουροι οτι τις ξεπεράσαμε. Αυτή τη βεβαιώτητα θα μας την δώσουν οι αλλαγές που συμβαίνουν στη ζωή του ανθρώπου που προσπάθησε για κάτι τέτοιο.

Αν, φυσικά, ζωτικά, ψυχικά και νοητικά είναι περισσότερο καθαρός και αγνός, σημαίνει οτι θριάμβευσε. Ειδάλλως, αν η παλιά αρνητική σκεπτομορφή έχει αντικατασταθεί με ναρκωτικά ή φανατικές εμμονές, στην πραγματικότητα επιβιώνει με διαφορετική εμφάνιση.

Χρειάζεται να έχουμε ένα αγνό περιβάλλον, υγιείς συντροφιές, ορθά μέσα ζωής.

Να αποφύγουμε τους "άγιους" που προσφέρουν "μυήσεις" σε ένα καλοκαιρινό σεμινάριο.





Η υγιέστερη προφύλαξη είναι η δραστήρια εργασία και η μελέτη. Να μη δώσουμε στο σεξ μεγαλύτερη σημασία απ'αυτή που έχει. Να καλιεργήσουμε την Αγάπη, την Γενναιοδωρία, τις Τέχνες. τα Γράμματα και τις Επιστήμες. Να αποφύγουμε τις υπερβολές στο φαγητό, στο ποτό και στον καπνό. Να κάνουμε στο τέλος κάθε μέρας μια σύντομη αλλά γόνιμη ενδοσκόπηση. Να πιστεύουμε στο Θεό και στην αθανασία της ψυχής, όχι απο συνήθεια, αλλά απο εσωτερική πεποίθηση. Να αποστρεφόμαστε το κακό απ'όπου και αν προέρχεται. Να προτιμούμε πάντα τις πνευματικές μουσικές κι ένα πνευματικό περιβάλλον κι όχι ξέφρενα όργια.

Ολα αυτά αποτελούν ένα σίγουρο ζωτικό μηχανισμό που μας προφυλάσσει έτσι ώστε να μην πέσουμε στα δίχτυα των ξένων προς εμάς σκεπτομορφών.

Οποιος ζεί με τον τρόπο που μόλις εκθέσαμε, μεταλλάσσεται, αργά αλλά αναπόφευκτα.
Ζει ταυτόχρονα ένα Νέο Χρόνο, γεμάτο απο ευτυχία, πλούσιο σε χροιές, γεμάτο απο δυνατότητες θριάμβου σε όλα τα επίπεδα.





Η γενική έννοιά του όλου θέματος δεν είναι άλλη απο το να αποτελέσουμε μια καλύτερη κοινωνία με καλύτερα άτομα. Αυτούς δεν τους επηρεάζουν οι εφήμερες σκεπτομορφές και δεν αφήνονται να παρασυρθούν απο καταστροφισμούς. Ξέρουν οτι η Βούληση, ιππεύοντας καινούριες σκεπτομορφές, νέες και δυνατές, όλα τα νικά. Κατά κάποιον τρόπο, ούτε ο θάνατος υπάρχει γι'αυτά τα όντα που έχουν διεισδύσει στη Μια-Ζωή, αυτήν που δεν παύει ποτέ. Ανανεώνεται, αλλά δεν σταματά ποτέ, με την ίδια την πορεία της Φύσης.






Ενα Νέο Ρολόι σημαδεύει γι αυτούς μονάχα ευτυχισμένες ώρες. Αυτοί πορεύονται με το νέο χρόνο.



via

Pages